nepravidelný chod 2,4i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
skladaci
Diskuzní Nováček

nepravidelný chod 2,4i

Příspěvek od skladaci »

mám takový malý problém, snad mi poradíte. Mám motor 2,4i po částečné generálce kromě váhy vzduchu a snímače polohy škrtící klapky je všechno nové, motor pokud je studený tak se mezi 1200-2100 otáčkamy hádá, pří překročení těchto otáček se motorchytne a bezproblému táhne a má hladký chod, na dielektriku svíček je z jedné strany napečený proužek cihlové barvy, hlavu jsem při generálce utáhl, ale musel jsem ji povolit, bez sundání a výměny těsnění, nevím jestli mi nesákne voda do válce. Tak nevim.
Janeš Petr
Moderátor

Re: nepravidelný chod 2,4i

Příspěvek od Janeš Petr »

nějak mi není jasné, cos myslel tím, žes musel hlavu povolit. hlava se přece utáhne a musí zůstat utažená, jinak nejen že ti poteče voda komkoliv, ale i ti bude podfukovat kompresní tlak ( a pak to třeba půjde i na tři válce )
skladaci
Diskuzní Nováček

Příspěvek od skladaci »

žvejknul se mi šroub, tak jsem dával celou novou sadu hlavovejch šroubů.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Co je to částečná generálka ? Co jsi všechno dělal?
Janeš Petr
Moderátor

skladaci píše:žvejknul se mi šroub, tak jsem dával celou novou sadu hlavovejch šroubů.
no, jestli jsi vždycky vytočil jen jeden, nahradil ho novým a utáhl, asi by to mělo být v pořádku
skladaci
Diskuzní Nováček

Příspěvek od skladaci »

vyndat motor, a kromě kliky, ojnic a pístů vyndat a vyčistit všechnoco jen jde, dělal jsem wapkou průplach motoru.
Janeš Petr
Moderátor

tak to má do GO hodně daleko :lol: :lol: :lol: častečná GO znamená, že je buď novej spodek, nebo vršek , né žes to umyl , to je taková ta GO, vhodná tak do inzerátu
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Čo k tomu povedať? Hádam,že si mohol aspoň vymeniť piestne krúžky, guferá ventilov a zabrúsiť ventily!Toľko námahy pre výplach motoru.... a ešte aj hlavu dole? Dotiahnutím hlavy na moment sa tesnenie stlačí,po povolení,zostane tesnenie stlačené, ale... ak motor nebol naštartovaný a zahriaty a dosadacie plochy pred osadením tesnenia boli dobre odmastnené,tak je veľká šanca, že by sa "silikonové"pásiky pre utesnenie kanálov "nemuseli" poškodiť a pri opätovnom dotiahnutí "mohli" ešte tesniť.Jedna vec je však istá,že tesnenie už stratilo svoj prítlak pri tom istom momente dotiahnutia a hrozí podpálenie tesnenia. Teraz je to len "buď-alebo"! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak to cos nedělal to by měl být podle mě základ generálky motoru. :twisted:
skladaci
Diskuzní Nováček

Příspěvek od skladaci »

no ventyly jsem samozřejmě zabrousil, nová vodní pumpa, nová všechny čidla, těsnění na celý motor, ložisko v setrváku, repas alternatoru, starteru, upravené uložení motoru, atd
Ferda 2,4i
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ferda 2,4i »

Z toho si nic nedělej, mě se to mstí taky. Já teda udělal GO trochu víc, kolísání otáček přestalo, ale já mám vyměněný úplně všechno až na to snímání klapky. Labdu dokonce dvakrát, včetně stíněného vedení k ní, ale mě to pro změnu žere tak 25 L na 100 km a už taky nevím. Každopádně si projdi těsnost sacího potrubí, mezi filtrem / klapkou a klapkou / potrubím (rohama). Někdy to tam proleze a dělá to hrozný kusy.
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ježíš, pokud ti to žere 25 na sto a máš vícebodové vstřikování bez proměnlivé dávky, tak máš evidentně něco se vzduchem, protože tohle množství benzínu nemůžeš při správném poměru snad ani naplnit a spálit! spíš to vypadá jako bys jel furt na sytič, jak je u toho dělanej? jako klapka vzduchu? co? hymbajs! mrkni se na tu váhu, dyk ti to žere jak H2! :shock:
a nebo ti váha chodí, ale máš něco s teplotním čidlem, takže si auto myslí že je mráz jak na sibiři a motor studenej. :idea: a po shlédnutí bahnicí roty, filtr je čistej? nevymejšlel jsi nějakou rádoby sportovní variantu, co by ovšem měla omylemn trochu jinou prostupnost? což?
těch tvých pětadvacet mne fakt kroutí očima.
rozvody máš doufám nastavený správně a ne omylem podle jiného pístu. Taky by to jelo. Ale takhle. ......ježkovi voči pětadvacet. Pětadvacet. Uááááá.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Ferda 2,4i
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Neeee, na rádoby sportovní úpravy už jsem trochu starej. Váhu jsem zkoušel už i jinou a pořád stejný. Zkoušeli jsme i jinou ŘJ, taky beze změny. Je tam nový čerpadlo, nový komlet palivový potrubí, nový regulátor talku paliva, nový elmag. regulátor volnoběhu, nové teplotní čidla (obě), nový snímač otáček, byly prdlý svody, tak zavařeno zatím OK atd. Dělalo to jednu chybu, pořád svítila kontrola motoru - chyba vžydcky Lambda, jen pokaždý trochu jinak- teď to má trochu změnu: rožne se jen na teplým motoru a to jen v záběru, např. na 3 nebo 4, když máš nohu na plynu, jak jí sundáš a brzdíš jakoby motorem, tak to hned zhasne. Už jsme do toho párkrát čuměli s Nimrodem, vždycky něco vymysleli, já to pak udělal, ale že bych se dostal do stádia plně funkčního vozu to ani omylem. Už mě to přestává bavit, ještě chvíli a půjde na součástky.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to je na palici.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Ferda 2,4i
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

to mi povídej, já mám to auto tak rád a ono na mě takhle, prevít je to..
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“