Black Star Globe Trotter

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Žanek
Super diskutér

Black Star Globe Trotter

Příspěvek od Žanek »

Mám je na autě jen asi 14 dní, ale zatím naprostá spokojenost. Protektor s rychlostním indexem 180 km - kopie BF Goodrich AT. Na mokru i suché silnici super, v blatě taky. Hloubka vzorku 12,5mm. V rychlostech do 60 - 70 km jsou trošku slyšet ale výš pak jedou jak čistě silniční guma. Nimrod ví co si dát na auto. :P
myslivec
Super diskutér

Re: Black Star Globe Trotter

Příspěvek od myslivec »

Žanek píše:Mám je na autě jen asi 14 dní, ale zatím naprostá spokojenost. Protektor s rychlostním indexem 180 km - kopie BF Goodrich AT. Na mokru i suché silnici super, v blatě taky. Hloubka vzorku 12,5mm. V rychlostech do 60 - 70 km jsou trošku slyšet ale výš pak jedou jak čistě silniční guma. Nimrod ví co si dát na auto. :P
Jenomže protektor je protektor 8) , jak si to vyvážil :?: :roll:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jestli má schválenej index 180 ...tak asi docela dobře.Kolik že tam máš olova? :?:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:jestli má schválenej index 180 ...tak asi docela dobře.Kolik že tam máš olova? :?:
A co urvanej běhoun, už jsem jeden takovej viděl :wink:, ne teda tahle značka :mrgreen:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Vyvažoval je Nimrod . Každá byla asi 90 gramů + - 5 gramů. Při tom vzorku se mi to až tak moc nezdá.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

myslivec píše:
farmář píše:jestli má schválenej index 180 ...tak asi docela dobře.Kolik že tam máš olova? :?:
A co urvanej běhoun, už jsem jeden takovej viděl :wink:, ne teda tahle značka :mrgreen:
To se stává většinou u extremě přetěžovanejch pneu a u celoprotektorů se to tolik neobjevuje.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

taky bych řekl. tím přetěžováním se nemyslí to, že v tom autě musel někam odvézt tchýni ale třeba jízda na podhuštěné gumě. to pak nevydrží ani nová kostra, natož protektor a ruku na srdce, kdo to po ránu, než vyjede, obchází gumy s měřákem ? každej to změří před cestou do Chorvatska, ale že ty samé kilometry, najede za pár dní i po čechách, mu ani nedojde. a když je to na gumě už vidět, že je nějaká spláclejší než ostatní, chybí v ní už kolem jedné atmosfery a víc , takže po celou tu dobu, od ztráty tlaku až po dofpouknutí byla přetěžovaná. já jsem s protektory, co se tyče poměru cena/životnost , spokojenej a ani při vyvažování neni problém. jak píše Žanek, přes 100 gramů jsem závaží asi taky nikdy neměl
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Celkově tento výrobce má dobré protektory :!:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak právě off jezdívá na měkčích gumách, takže tady to riziko hrozí. Urvanej běhoun jsem zažil několikrát, takže mi nesmí přes práh. Není to vůbec žádná prdel, s prominutím, když ti něco začně mlátit do podběhu a najednou rána jak z děla.
Také se vyžívám v silika směsích ale tu určitě dávají i na protektor, takže moje připomínka je OT v tomhle bodě.
Na to jak velké je to kolo a co má disk za sebou to vcelku jde, si myslím.
Hodně happy km brachu.
Petře jo chce to husit a hustit a kontrolovat, ale krása off gumy je jinde než ve tvrdé kostře.To už si mohu obout Céčka a nesjedu je za pět let! :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

já jsem nemyslel hustit víc, než je předepsáno , jen udržovat tlak v rozmezí určeným výrobcem. u těch mejch 255 75 15 foukám 2 atm ale když mi kolo ujde, je to vidět až když má tak 1,2atm. takže než si toho všimnu, guma dostává zabrat -rozvaluje se, hřeje až něco holt povolí. protektor dělanej od patky k patce jsem utrhlej ještě nezažil, asi jsi měl smůlu. když už se mi na protektoru něco stalo, pak je to boule na boku - nějakej starej uraz na kostře, ve kterém se to separovalo. na tuhle vadu se mi ale povedlo v obou případech protektor reklamovat
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Peťas,
nevím, jakyý máš gumy, ale 2 at. to je trošku dost. U mí Froňky píšou 1,8 At. :wink:
Nevím, není Froňa, jako Froňa. :wink:
U AT to vidím, jako akorátní tlak.
Žiju OFF !
Janeš Petr
Moderátor

áčko má psané 1,7atm. když jsem tak foukal, gumy se sjížděli na krajích, takže byly podhuštěné. při 2 atm se sjedou uplně přesne na středu i krajích. ono je to třeba i tím, co všechno na autě vozíš. když máš na předku o 100kg víc, než měla z výroby, musíš si upravit tlak tak, aby gumám vyhovoval. to se musí vypozorovat s digitální šuplerou ročním pozorováním :grin:
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Jj, Petře :!:
Je vidět, že jsi praktik :!: Si to odsleduješ a znáš mapu :!: 1,7 - málo, 2,0 akorát :!: :grin:
Žiju OFF !
Janeš Petr
Moderátor

to si vysleduješ snadno taky. prohlídni gumy těsně před tím, než je sjeté zahodíš a hned víš, jestli bylo vše OK.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Neboj, si poznal, že to taky sleduju :!:
Žiju OFF !
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“