topení a klima nejede

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Žanek
Super diskutér

Re: topení a klima nejede

Příspěvek od Žanek »

Jestli sedí patice tvarově na kontakty, tak není problém v patici přeházet jednotlivý konektory.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

právě že nesedí vůbec nic. zkoušel jsem odlejt z epoxidu přechodovej kus ale nedařilo se mi
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Ty tři relátka co jsou na větráky motoru mají jen přeházený spínání ale patice je normální na naše relé. :roll: A ostatní relé úplně stejně jak píšu níž.
Naposledy upravil(a) Žanek dne 18 lis 2009 19:43, celkem upraveno 1 x.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak jsem to vočíhl a relé je sice ISUZU ale patice stejná s naší. Jak jsem psal jsou přehozený spínaný kontakty, takže buď upravit v relé a nebo přehodit jeden kontakt v patici a oprava stojí 30 kaček.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

u ačka je patice relátek uplně jiná, jak velikostí, roztečí tak polohou konektorů vlevo máš japonské, vpravo evropu a zbytek světa
P1110693.jpg
P1110710.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak u Béčka už jsou patice na ty pravý. Aspoň něco k lepšímu. Ale relé jsou Isuzu, To už jsem psal.
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

Všechny rele na B jsou Isuzu (teda původně by měly být), to je pravda, v karabici na větrák jsou 3 stejné, ve velké krabici na světla a ofuk a další obvodyjsou taky stejné, proto je možné je přehazovat a tak jsem zjistil chybu. Dá se koupit lehce, v Ostravě Opel Novotný a Opel Adop car v cenách 400-500,-Kč, ale nejsou skladem, Opel Chlebovice chce 720,-Kč (hovado) a taky nemá skladem, jinak všechny obchody s autodíly mají cenu kolem 300,-Kč, (v katalogu bylo 6 stránek různých rele, podle kontaktu a funčnosti je výběr opravdu veliký) jelikož mám slevy z dlouhodobé spolupráce s jedním dodavatelem dílu na všechny auta, mám jej za cenu 240,-Kč s DPH. Takže tady bych přerušil práci všech letovačů kontaktů - za ty prachy nemá cenu se tím vůbec zabývat, koupit a starý zahodit do pole. V poledne to jdu vyzvednout, bylo to objednávkou do 24 hod. Až to vyzvednu a šoupnu do auta, napíšu, jaká je značka, výrobce. Mějte se.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

Značka je HELLA, cena 240,-Kč s DPH, k dodání bylo do 24 hodin, je nastrčeno a funguje, není problém.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
fox
Diskuzní Nováček

Příspěvek od fox »

No ja mám, chlapi, opačný problém, mne klíma aj s interiérovým ventilátorom ide v kuse, teda - je zapnutá - aj po vytiahnutí kľúča zo spínacej skrinky! Spojka na kompresore je zopnutá a ventilátor ide, akurát že len občas a už ma to dvakrát prekvapilo vycucnutou batériou a spusteným alarmom (o tretej v noci, mali ste to počuť...) Normálne je že vypnutím kľúča sa to celé vypne - že by to vyselo v kontakte spínacej skrinky? alebo je zlepené relé?, stretol sa už niekto stým?
nezmar Omega 2,4i - 93, Omega 2,0 i - 96, Frontera 2,2 DTI - 2000 (dlhá), ivan.soundfox@gmail.com
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

Fox: mne sa zlepilo rele 30A ktore mi spina vrtulu chladenia, a tusim dokonca ze to bolo 2x, to tretie mi zatial pracuje dobre. aj ked teraz menej jazdim. chvilu trvalo kym sa to zlepilo, pocas tejto doby to spinalo s cvrlikavym zvukom a dlhsie ako 0.2 sekundy. takze sa dalo rozpoznat ze uz ma skoncenu zivotnu put.

ak to je spravene na bateriu, tak to funguje aj po vybrati kluca, ak je to spravene na skrinku, tak vybratim kluca sa vypina dany okruh. skus pozriet ako to mas.
pokial viem, moje auto a aj kazde bezne auto ma obvykle ventilator kabiny spraveny na klucik, cize ked je v polohe zapnute, tak aj pri nebeziacom motore ti moze bezat ventilator a ine spotrebice> radio.... avsak stavi to akumulator.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
fox
Diskuzní Nováček

Příspěvek od fox »

no veď normálne mi to funguje tak že keď vypnem kľúč nejde zapnúť ani ventilátor a tým ani klímu. LENŽE, občas sa tak nestane a keď ten kľúč vyberiem ventilátor veselo beží ďalej preto znie otázka tak, že či mám v háji modul v spínacej skrinke ktorý ostáva občas zlepený, alebo je zlepené nejaké relé, keby som mal schému tak by som bol múdrejší, aj som pozeral na tie veci ktoré sú tu na stránke ale to sú všetko Áčkové, takže by som sa rád dozvedel ako ide napájanie na zmieňované veci, či ide zvlášť cez relé a zo spínacej skrinky ide iba ovládací prúd, alebo to ide priamo zo spínačky, včúl buc múdrý...
nezmar Omega 2,4i - 93, Omega 2,0 i - 96, Frontera 2,2 DTI - 2000 (dlhá), ivan.soundfox@gmail.com
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Je to přez relé.
fox
Diskuzní Nováček

Příspěvek od fox »

po týždni bezproblémového jazdenia zatiaľ v poho - zrejme to bolo občas zlepené relátko ventilátora kúrenia.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“