Přelití motorového oleje při výměně (nejen u 2,2DTi)

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Přelití motorového oleje při výměně (nejen u 2,2DTi)

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Ahoj chlapi.Před nedávnem mi měnili v servisu olej /mám B 2.2 dti/
a když jsem doma kontroloval množství na měrce,tak tam bylo asi o 1.5 cm více než je maximum.Myslím že jsem to měl nechat odpustit.Teď mi někde vzadu teče olej.Je mi jasné že musím do servisu,víko ventilů jsem přetěsnil ale to teď je a asi i bylo v poho,není tam totiž vidět.Nevím o kolik víc oleje tam mohlo být a jestli to může mít vliv na tuto závadu.Díky za rady buď sem/jako varování pro ostatní/a nebo i na SKYPE:pavelmonta.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

no koukam dalsi co ma zkusenosti ze servisu.Ja posledni dobou konstatuju ze co si clovek neudela sam nebo neohlida tak to mu podelaj.Mnozstvi oleje pokud mozno akorat.Kdyz ho bude vic tak to podela tesneni vsude mozne.Me tam dali vic oleje a mam asi provaleny tesneni kolem spinace turba je to tam cely zacakany.Pred tim to bylo OK.
Nechal sem menit olej v prevodovce a rozvodovce.Do rozvodovky mi kamos nalil asi o pul litru vic a zacalo to chcat kolem predniho kardanu.Po odpusteni na spravnou miru to prestalo a je to krasne suchy.Takze z toho si asi clovek muze udelat obrazek
farmář
Moderátor

olej

Příspěvek od farmář »

Ahoj,je to v tom že když je ho více,je to schopný vyrazit různě gufera co ti ho v motoru držej.A vychčije a můžeš přetěsnit motor.Každopádně-žádná panika je-li ho milimetr dva nad horní měrku,ale cenťák a půl je na zamyšlení,zda do tohohle servisu ještě jet.Upustit.Jednozdačně.Zvládneš sám,neboj :!:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Jasně,díky za reakce,údajně tam bylo dle odhadu cca o 1.5 L více,jo alespoň je vidět co to je za emany.To tam vozím ješťě Ducato a Golfa a zatím OK.Je to jako jezdit v zimě přes Lipno traktorem,nikdy nevíš kdy se vykoupeš KURVA. :evil:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

no urcite bych se na ne vyprdnul a zacal bych se koukat po jinym servisu :-) Ja kdybych umel motory tak si na offroad otevru servis.Pac kdyz to vidim tak vetsina servisu jsou pepici a neumi to :-(
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

přelití oleje

Tak jsem se konečně dostal do servisu kde mi přelili olej o cca 1.5 lt.Tady jsou reakce majitele autoservisu:to není možný,my to třikrát kontrolujeme :shock: protejká Vám vstřik :shock: litr nafty v 5ti litrech oleje nepoznáte :shock: neměl jste při kontrole auto z kopce? :shock: nám se to ještě nikdy nestalo :shock: je to offroad a tomu přelití o litr nevadí :shock: měl jste přijet hned jak jste to zjistil :shock: Láďovi se to ještě nikdy nestalo :shock:
Až mi to známý s jistotou potvrdí/nechci nikoho poškodit/že je to jejich průser tak je zde zveřejním aby plzeňáci věděli kam zajet na výměnu a pro blbý výmluvy.čau.PS:Mám bezva zážitek s Ducatem,až budu mít chvilku,tak to si počtete.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Slaava
Moderátor

Re: přelití oleje

Příspěvek od Slaava »

Pavel Mirtl píše:...Mám bezva zážitek s Ducatem,až budu mít chvilku,tak to si počtete...
Raději ne, co když to bude číst někdo slabej na srdce. :!:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

informován byl,tak by to byla sebevražda.Neměl to holt číst.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Přelití oleje

nakonec žádný vážný škody,někde to už pouze prosakuje,šutr ze srdce mi spad a prolít snad až do austrálíje,je to ve stadiu pozorování takže jsem řidič pozorovatel,furt lepčí než řidič klopič do pič.Taktéž mi padala nafta,výměna hadiček přepadů nepomohla tak následovala výměna nějakých těsnění někde pod vačkou/pravděpodobně vstřiků/ tak ráno se uvidí.Zatím čau.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Takže to bylo těsnění pod vývěvou vzadu na vačce,mechouš pomocí mozku , zrcátka i šikovných rukou postupně zjistil/v servisu kde mi přelili olej-nedorazili měrku,proto nechci nikoho předem zatracovat i když mně nasrali/,že je tam jeden ze čtyřech šroubů/závitů/ ztrženej a druhej načatej,ale v hlavě aby to bylo víc v hajzlu.Ta vývěva nešla ven dříve nežli vychýlil motor heverem.Trochu cvaklý těsnění vyřešilo otočení a silikon,ztržený šrouby naštěstí šly nahradit delšími.Výsledek-zatím ani kapka.Závity by tam přeříznout nešly,protože tam závitník nedostaneš tzn.hlava by musela ven a já na půdu s provazem.Tahle závada by se projevila i kdyby ten olej nepřelili,akorát možná později.Přeju Vám aby všechny průsery dopadly takto a to nejen na autech a nejen v příštím roce. :D
PS:a chytá jako za mlada.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“