Celoroční AT nebo jen zimní?

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Lenka
Začínající diskutér

Re: Celoroční AT nebo jen zimní?

Příspěvek od Lenka »

Jo a je nějaký rozdíl mezi tím, když si koupím ty BF Goodrich, Matadory nebo třeba Goodyear Ultragrip? Je to všechno plus mínus 3 stovky, jde mi o to, jestli už si mám pak vybírat ve stejné cenové hladině podle toho jak se mi líbí vzorek :oops: (rychlostní indexy jsou mi šumák, co mám holky, stal se ze mě předpisový řidič :grin: ). Co se týče vah, občas taháme velkej vozejk (když si třebas půjčíme minirypadlo) pak je na kouli cca 2,5 tuny, to mám taky zohlednit?
Lenka....Frontera B 04 2.2 DTi, Olympus, černá, Pneu Matador SibirSnow 245/70/16
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Lenka píše:Jo a ještě k té ceně, Matadory stojí jen o 300,- Kč za gumu míň než ty Goodyearky.
dneska už se v tom pomalu nevyznáš. pokud ti nejde vyloženě o nápis na boku gumy, tak třeba ty goodyearky dělaj i v polsku, bejvalá gumárna STOMIL. o kolik je horší, nebo lepší kvalita v polsku, u nás, nebo na slovensku, to asi normální smrtelník na našich roztřískanejch cestách, nepozná. jezdil jsem na náklaďáku na předku micheliny a liboval jsem si, že o proti barumkám za 5,5 tisíce kč, které vydrželi 50tisíc km, micheliny za 9,5 tisíce kč vydrželi 100tisíc km.pak nějak nebyli peníze, tak mi koupili matadorky, za 4,5 tisíce kč a já na nich ujel přes 120tisíc km. to jsem si právě nevycucal z prstu, to tak opravdu bylo, takže sám jsem si tenkrát opravil názor, že laciné gumy nemusí být zákonitě špatné gumy. a ještě jedna věc. na autobusu karosa jsem si dal na zadek 4 nové barumky a po ujetí pár desítek tisíc km , byli tři dobré a jedna sjetá v JEDNOM místě až na dráty. asi záleží i na tom, jak moc ten gumař ten kýbl s tou směsí kaučuku a sazí , rozmíchal, než to do té formy nalil.
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tank »

Trochu taky záleží na tom, co je povoleno v techničáku. Ty cenovky jsou v některých rozměrech prakticky stejné, v jiných totální rozdíl. BF Goodrich mám odzkoušené, kolega s Vitarou přísahá na Bridgestone , Goodyear Ultragrip s přehledem vítězí v testech, zajímavá je i Vredestein Wintrac. Matadorky doporučovalo několik kolegů z fora.
EXFrontera Sport 2.0i/1994 - Helmut II.
Mazda Tribute 2.0
------------------------------
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“