Výměny oleje frontera B

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Výměny oleje frontera B

Příspěvek od DJ.Tom »

Takže včera jsem se dostal na výměně olejů, strávili jsme nad tím 2 celé odpoledne, ale hlavně díky tomu že jsem neměl vhodné hadičky na odsávání.

Postup:
sundání spodních krytů přední kovový 2 šrouby (19) a vysunout, plastový kryt převodovky 4 šrouby (14) a vysunout.
Nyní se dá dostat naprosto ke všemu.
Výměna oleje motoru jednoduchá přímo dole šroub (24) rovnou přístup ke kohoutku chladící kapaliny tu jsem vyměnil taky.
Použitý olej Fuchs 5W40 syntetika 4,7 litru.
chladící kapalina (růžová pro částečně hliníkové motory) 3 L + 3,5 litru destilka.

Tak ale ted nastal problém protože v difech už pomalu nebyl olej ale humus. Díky teplotě venku ta kolomaz vevnitř byla dost tuhá, takže dify jsme ohřívali horkovzdušnou pistolí pak to zřídlo (v zádu byl totální humus). Každý dif má jeden šroub (21 + 4hran) (takže vysosnout a pak naplnit) Zadní dif 2,2 litru přední 1,3 litru použitý olej Api 4 80W90

olej v převodovkách Výpušťáky redukční přímo dole nelze přehlídnout převodovka na straně řidiče skoro dole blíž k redukční převodovce. Nápustní šrouby po straně spolujezdce pro redukční zhruba uprostřed, pro hlavní blíže k motoru těsně nad kardankou přední nápravy. Oběm redukční 3 Litry hlavní 3,3 litru. používá se motorový olej (dle manuálu, servisního manuálu i rady z oplu) 10W40

Celková výměna v teple by trvala tak 3 hodky potřeba hadičky vnitřní průměr 1 cm nějaký ty trychtýřky, nádobky, příprava 2 litrové petky s hadičkou na tlačení, hadry karton na ležení, hodně kartonů pod věci (vždy něco ukápne) atd. Jinak doporučím všechno nahřát. Oleje dát na topení difíky měnit hned po jízdě dokud jsou horký, je pak všechno řidčí a jde to lít líp.

nářadí Golasada + trubka půl metru :o) ořechy 14, 19, 21, 24 zadní dif má spešl šroub pasoval mě klíč od sekačky :o) je to štyřhran. Pokud není rampa je lepší aspon na něco natet aspoň o 10 cm se dostat výš pro lepší přístup. všechny oleje i kapalina mě vyšli na 2500 Kč

Tom
Slaava
Moderátor

Re: Výměny oleje frontera B

Příspěvek od Slaava »

DJ.Tom píše:...zadní dif má spešl šroub pasoval mě klíč od sekačky :o) je to štyřhran...
Áčko má něco podobnýho. Taky sem bazíroval nad tím, co to je až mi došlo, že je to normálně velikost středního čtyřhranu z gola sady. Takže sem si koupil redukci z velkýho na střední za čtyři pětky v Agrozetu a povolil to přímo ráčnou.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

vodíš to,já mám zbroušenej jeden sakra tvrdej klíč na kola co byl na konci také na ořechy a zmenšil jsem ho opatrně flexou,ale opatrně,abych ho nevyhřál,ten jedinej zatím drží,kam se hrabe klika na okna,co také pasuje:-)ale vrtule z ní je věc okamžiku
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Teda Tome, za tvůj elaborát o výměně olejových náplní a chl.kapaliny ti děkuji a smekám před perfektním zpracováním. S tvým dodatečným souhlasem jsem si ho stáhnut do Wordu a výtisk vložím k papírům a knížce údržby. Takových diskutérů jako ty, si tu všichni jistě budeme vážit.
Ještě jednou : VELKÝ DÍK A OBDIV !
*pt*
Pokročilý diskutér

tak to mam tiez za sebou ...

Příspěvek od *pt* »

dnes som si nechal vymenit olej v difoch ... samemu sa mi do toho nejak nechcelo, tak som to dal do servisu ..vpredu to vraj bolo este ok, ale v zadu ze humus ... tak som zas na chvilku spokojny 8)
...idem premyslat co to bude nabuduce :P
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Slaava
Moderátor

Re: tak to mam tiez za sebou ...

Příspěvek od Slaava »

*pt* píše:dnes som si nechal vymenit olej v difoch ... samemu sa mi do toho nejak nechcelo, tak som to dal do servisu ..vpredu to vraj bolo este ok, ale v zadu ze humus ... tak som zas na chvilku spokojny 8)
...idem premyslat co to bude nabuduce :P
Dal bych ještě jednou zadek. Průplach tomu prospěje.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Zadní dif

Příspěvek od Nimrod »

*Pt* : doporučil bych nechat zkontrolovat tak po 1000 km. Pokud to byl humus je možné, že se ještě uvolní nečistoty a bude to zase humus.
Slaava
Moderátor

Re: Zadní dif

Příspěvek od Slaava »

Nimrod píše:*Pt* : doporučil bych nechat zkontrolovat tak po 1000 km. Pokud to byl humus je možné, že se ještě uvolní nečistoty a bude to zase humus.
Moje řeč.
*pt*
Pokročilý diskutér

dík za tip ...

Příspěvek od *pt* »

úúúúú, hoši, ale liter toho co tam je teraz ma vysiel 390 SKK (kuwa, ved to je uz cena jak v nemecku-11EURO za liter!) ...nemam moc chut ho za dva mesiace vyliat ...ale kontrolu si urobim, to kazdopadne
:wink:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Slaava
Moderátor

Re: dík za tip ...

Příspěvek od Slaava »

*pt* píše:...úúúúú, hoši, ale liter toho co tam je teraz ma vysiel 390 SKK...
Nešetři na kravinách. Diferák je dražší.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Olej

Příspěvek od Nimrod »

A proto tam lijem PP90 s intervalem 15.000 km. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“