ENGINE REVOLUTION RELAY a COLD START ACCELERATION VALVE

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Igino
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Igino »

veštba o 10-tich podstránkach sa pomaly vyplňuje a ja stále neviem čo s tým relé : :cry:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Zkusim na to mrknout a něco na tom o víkendu změřit a pak ti podám podrobnou zprávu o tom co jsem naměřil za hodnoty,pokud mi to teda funguje a něco mi to ukáže :D ,V
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Vojto ty kluku šikovná klidně lej do nádrže naftu jako do teď a ti co mají benzín jako třeba já!!! tam holt budeme lít benzin já si na něj nestěžuju a je to jen věc názoru.Klidně by jsme to mohli hodit do rubriky motory všeobecně ať nepíšem v elektrice o úplně jiné věci a třeba se ještě někdo přidá. :P :P :P
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Můžem,ale je fakt,že to věcí názoru,toš to jsem tak chtěl jen porejpnout :D ,někdo má rád holky,někdo .... a někdo naftu :D ,V
Slaava
Moderátor

Re: Do kamen

Příspěvek od Slaava »

Slaava píše:
Rosta píše:
Luboš K. píše:Neni nad benzín.Nafta patří do kamen.Už to říkám několik let.
...hehe, predpokladam, ze se ted vyvine plodna diskuze o aspon 50ti strankach jako na jinych motoristickych forech :P
Hm. Tohle se tu fakt ještě moc neřešilo. To zas bude od Mildy pojeb. :(

Neřeknu do normálních aut, ale do off-roadu bych já osobně benzín nevolil... jenže Luboš má tu leštěnku, tak to je jiný. :roll: :wink:
Tak i tohle to už bylo: viewtopic.php?t=233

Zbejvá už jenom obligátní boj každého offroad fóra: Toyota vs. Nissan :roll:
farmář
Moderátor

Toyota vs. Nissan

Příspěvek od farmář »

Snad Opel vs. ostatní-a těm co budou hanět Opla potichu Kondor zruší registraci a bude po prdeli:-) :twisted:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Re: Toyota vs. Nissan

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:Snad Opel vs. ostatní-a těm co budou hanět Opla potichu Kondor zruší registraci a bude po prdeli:-) :twisted:
No proč asi tady nejsou žádný negativní ohlasy? Máme přísnýho webmastera! :D
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Kázeň

Příspěvek od Nimrod »

Kázeň a pošádek musí byt. :lol:
Rosta

Příspěvek od Rosta »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Igino
Diskuzní Nováček

Už je to jasné !!!!

Příspěvek od Igino »

Takže to relátko funguje asi takto (zohnal som druhé a pomeral) :

Vo vypnutom stave sú silové kontakty rozpojené. A teda na COLD START ACCELERATION VALVE neide žiadne napätie. Ani pri žhavení a ani pri naštartovaní sa nezopne. Ak sa zvíšia otáčky nad cca 2000 relé zopne a zostane zopnuté až pokial sa nevypne zapalovane (nezávisle na otáčkach). Tzn. že ten ventil funguje opačne ako som si myslel. V normálnom chode je zopnutý iba pri štarte má byť vypnutý (teda aj pri chode naprázdno, bezprostredne po štarte, až pokial nestúpnu otáčky nad 2000 - stačí trochu pridať plyn a zopne.)
No a s tým ventilom je to tiež neisté či je to naozaj ventil. čítal som že Omega 2,3TD (velmi podobný ba priam rovnaký motor) tam má nejaké mechanické tiahlo studeného štartu, ktoré pri potiahnutí zväčší predvstrek. To by mohlo byť niečo podobné ako aj na frontere akurát u nás je to asi ovládané tým relé.
:D :D :D

Potešil som sa že mi frontera dymí práve kôli tomu a že po zasunutí nového relé prestane, no dym neprestal :( ale motor ide o vela kultivovanejšie má lepší priebeh točivého momentu a je kludnejší a tichší :lol:
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“