motor X22SE, řešení spínání elekrických větráků a termostatu
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pohřeb motoru X22SE, aneb na co si dát pozor
Prosím o minutu ticha za můj motor v mé bílé krasavici X22SE. Rozletěl se píst. Naštěstí nenapáchal skoro žádnou škodu, jelikož jsem to zavčas stihl podchytit a rozdělat. Více informací o tom proč nač zač a jak bude v chystaném článku.
- majo
- Moderátor
Nimrod píše:Prosím o minutu ticha za můj motor v mé bílé krasavici X22SE. Rozletěl se píst. Naštěstí nenapáchal skoro žádnou škodu, jelikož jsem to zavčas stihl podchytit a rozdělat. Více informací o tom proč nač zač a jak bude v chystaném článku.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- Žanek
- Super diskutér
To se mám taky připravit ?
- Žanek
- Super diskutér
Tak to netrvalo dlouho a motor mám v prdeli taky. Při startu studenýho motoru to zabublalo v topení a to se ještě nikdy nestalo. Cesta domů asi 12 km bez problémů ale jak jsem zastavil šla teplota rychle na 100°C . Cladič studenej , hadice nafouklý a z přepadové hadičky jdou bubliny. Teď co to bude ? Jestli jen těsnění a nebo hlava.
Holt jsme s Nimrodem zanedbali údržbu těch svých mazlíků. 
- majo
- Moderátor
To si robíš prču!!! Však???Jan Sekanina píše:Tak to netrvalo dlouho a motor mám v prdeli taky. Při startu studenýho motoru to zabublalo v topení a to se ještě nikdy nestalo. Cesta domů asi 12 km bez problémů ale jak jsem zastavil šla teplota rychle na 100°C . Cladič studenej , hadice nafouklý a z přepadové hadičky jdou bubliny. Teď co to bude ? Jestli jen těsnění a nebo hlava.Holt jsme s Nimrodem zanedbali údržbu těch svých mazlíků.
- václav
- Pokročilý diskutér
Se s váma roztrhl pytel , to vypadá na novou statistiku, ( je poruchovější 2.2 benzín, nebo 2.2 nafta ) ....

Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Žanek
- Super diskutér
Doufám, že je to jen těsnění ale při mém štěstí.........majo píše:To si robíš prču!!! Však???Jan Sekanina píše:Tak to netrvalo dlouho a motor mám v prdeli taky. Při startu studenýho motoru to zabublalo v topení a to se ještě nikdy nestalo. Cesta domů asi 12 km bez problémů ale jak jsem zastavil šla teplota rychle na 100°C . Cladič studenej , hadice nafouklý a z přepadové hadičky jdou bubliny. Teď co to bude ? Jestli jen těsnění a nebo hlava.Holt jsme s Nimrodem zanedbali údržbu těch svých mazlíků.
![]()
![]()
Aj úpravava chladenia a aj tak si tomu nepredišiel!
A ešte nech niekto povie ,že to je o údržbe!
Tie OPELY sú fakt sračky!!
Držím ti palce,nech to je len tesnenie! A verím,že to je len tesnenie!!
- majo
- Moderátor
A to sa mi dostalo do uší,že aj janoduch má v prdeli tesnenie pod hlavou VRAJ! Možno len klebeta! Neviem prečo sa nepochváli v čom má problém,aby aj ostatný vedeli čo ich čaká? S novými gumami sa pochváliť vie!václav píše:Se s váma roztrhl pytel , to vypadá na novou statistiku, ( je poruchovější 2.2 benzín, nebo 2.2 nafta ) ....![]()
- myslivec
- Super diskutér
Nedokurvil si to tou úpravou chlazení? Máš vodu v oleji? Olej ve vodě? Ty studený chladiče jsou dost divnýJan Sekanina píše:Tak to netrvalo dlouho a motor mám v prdeli taky. Při startu studenýho motoru to zabublalo v topení a to se ještě nikdy nestalo. Cesta domů asi 12 km bez problémů ale jak jsem zastavil šla teplota rychle na 100°C . Cladič studenej , hadice nafouklý a z přepadové hadičky jdou bubliny. Teď co to bude ? Jestli jen těsnění a nebo hlava.Holt jsme s Nimrodem zanedbali údržbu těch svých mazlíků.
- Žanek
- Super diskutér
Úprava chlazení nic dokurvit nemohla , je to jen průchozí trubka. Studenej chladič je prostě chladič bez vody. Voda v oleji není. Spíš mě připadá , že to šlo do výfuku.
- myslivec
- Super diskutér
Tak to je myslím lepší, držím palce a závěrJan Sekanina píše:Úprava chlazení nic dokurvit nemohla , je to jen průchozí trubka. Studenej chladič je prostě chladič bez vody. Voda v oleji není. Spíš mě připadá , že to šlo do výfuku.
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Honzíku, odpoj nejdřív ohřev plynového reduktoru, zda jen nepraskla membrána.
- Žanek
- Super diskutér
Tak Frontera je už provozuschopná. Bylo na třech místech fouklý těsnění. No a když už to bylo rozebraný tak chlapi nechali zavařit výfukový parohy, udělali komplet rozvody včetně kladek a čerpadla a udělali další drobnosti co je potřeba po přebroušení a tlakování hlavy. Zdá se , že jede podstatně líp. Tak snad bude chvíli klid. 
- myslivec
- Super diskutér
No vidíš kluku, těsnění je brnkačka, to si dáš do sosáčku, coJan Sekanina píše:Tak Frontera je už provozuschopná. Bylo na třech místech fouklý těsnění. No a když už to bylo rozebraný tak chlapi nechali zavařit výfukový parohy, udělali komplet rozvody včetně kladek a čerpadla a udělali další drobnosti co je potřeba po přebroušení a tlakování hlavy. Zdá se , že jede podstatně líp. Tak snad bude chvíli klid.
- Žanek
- Super diskutér
Na to do sosáčku teď musím našetřit.