CELOROČNÍ PNEU ČI DVĚ SADY PNEU
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
CELOROČNÍ PNEU ČI DVĚ SADY PNEU
Na mém novém Bčku sport, mám obuté pneu Goodyear Wrangler MT\R.
A teď před zimou mám dilema... jaké pneu pořídt či jestli zimu zvládnu s těmito pneu.
S autem nehodlám jezdit žádný velký terén, spíše polní cesty ale převládat bude furt silnice v zimě maximálně zasněžené vozovky.
Přemýšlím zda mám pořídit celoroční AT pneu nebo k těmto wranglerům dokoupit jen nějaké zimní.
Do protektorů se mi moc nechce.
D9ky za případné rady....
A teď před zimou mám dilema... jaké pneu pořídt či jestli zimu zvládnu s těmito pneu.
S autem nehodlám jezdit žádný velký terén, spíše polní cesty ale převládat bude furt silnice v zimě maximálně zasněžené vozovky.
Přemýšlím zda mám pořídit celoroční AT pneu nebo k těmto wranglerům dokoupit jen nějaké zimní.
Do protektorů se mi moc nechce.
D9ky za případné rady....
Frontera B 2,2 DTI SPORT RS
- koci
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: CELOROČNÍ PNEU ČI DVĚ SADY PNEU
par rad k vyberu pneu z posledni doby se dostalo i me na viewtopic.php?f=24&t=3278&start=0&st=0&sk=t&sd=a
koci, novacek v uzivani Frontera Sport 2.0i, 1993
http://nkk.rajce.idnes.cz/2008-12-05_frontera/
klenovice (tabor)
a neco muziky na http://www.hodnepodne.cz
http://nkk.rajce.idnes.cz/2008-12-05_frontera/
klenovice (tabor)
a neco muziky na http://www.hodnepodne.cz
- Janeš Petr
- Moderátor
to je věcí peněz. na léto jsou letní, na zimu zimní a do terenu terenní. všechno ostatní je kompromis. kolik najíždíš za rok km ? jestli do deseti tisíc, asi budou nějaké ty kompromisní nejlepší řešení. jestli lítáš víc a hlavně silnice, pak je volba - dvě sady - asi nejlepší
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Janeš Petr
- Moderátor
...a na každou sadu zvlášť disky. daj se sehnat poměrně lacino a šetří ti to nejen patky gum ale i dvakrát ročně peníze za přezutí
- myslivec
- Super diskutér
A/T sníh bomba, ale led pastJaneš Petr píše:...a na každou sadu zvlášť disky. daj se sehnat poměrně lacino a šetří ti to nejen patky gum ale i dvakrát ročně peníze za přezutí
- Janeš Petr
- Moderátor
a ujetej snih, tak na rozbití hubymyslivec píše:A/T sníh bomba, ale led pastJaneš Petr píše:...a na každou sadu zvlášť disky. daj se sehnat poměrně lacino a šetří ti to nejen patky gum ale i dvakrát ročně peníze za přezutí![]()
![]()
- myslivec
- Super diskutér
ano, ano, jak se utrhnou tak otčenáš

- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Rozhodně 10tis ročně je asi maximum, jelikož mám druhé auto.A poměr terén silnice se naklání spíše k silnici.
Ještě k těm Wranglerům co tam mám, jak sou na tom v zimě jak jsem už uváděl v zimě hlavně potřebuji jezdit na silnicích s vozejkem cca 1 tuna a někdy do kopců a se zlušenostma s našema silničářema se mi občas nepodařilo na kopec vyškrábat s dvojkolkou.vzhledem k mojím požadavkům se ptám jestli bych tyto wranglery nemohl použít jako celoroční?
Nic více po zimních pneu nepotřebuji.
Ještě k těm Wranglerům co tam mám, jak sou na tom v zimě jak jsem už uváděl v zimě hlavně potřebuji jezdit na silnicích s vozejkem cca 1 tuna a někdy do kopců a se zlušenostma s našema silničářema se mi občas nepodařilo na kopec vyškrábat s dvojkolkou.vzhledem k mojím požadavkům se ptám jestli bych tyto wranglery nemohl použít jako celoroční?
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
myslivec píše:ano, ano, jak se utrhnou tak otčenáš![]()
Tím myslíte AT celoroční nebo klasické?
Pokud by jste měli na mysli AT celoroční, rozhodně od nich dám ruce pryč, vetšina silnic po kterých bych jezdil bývají uježděné......
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
mam dvě sady s disky a spokojenost 
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
- myslivec
- Super diskutér
Rozhodně ne, Wran. jsem měl a jsou kompromis léto zima, teď mám Matador Izzarda a je to stejný, po městě jezdím 10 m za předjedoucím, protože zmrazek a jsi jako na bruslích, nedej led nebo ujetou vrstvu sněhu. To jsem takhle smykem jednou sjížděl ul. Antonína Slavíka, to jsem byl skoro posranej...........................rodáci asi znajíTommy_SCA píše:Rozhodně 10tis ročně je asi maximum, jelikož mám druhé auto.A poměr terén silnice se naklání spíše k silnici.
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
myslivec píše:Rozhodně ne, Wran. jsem měl a jsou kompromis léto zima, teď mám Matador Izzarda a je to stejný, po městě jezdím 10 m za předjedoucím, protože zmrazek a jsi jako na bruslích, nedej led nebo ujetou vrstvu sněhu. To jsem takhle smykem jednou sjížděl ul. Antonína Slavíka, to jsem byl skoro posranej...........................rodáci asi znajíTommy_SCA píše:Rozhodně 10tis ročně je asi maximum, jelikož mám druhé auto.A poměr terén silnice se naklání spíše k silnici.
Nic více po zimních pneu nepotřebuji.![]()
![]()
![]()
Nějak jsem to nepobral...
Sorry pokud jsem to pochopil jinak
- myslivec
- Super diskutér
Tak ještě jednou, celoroční jsou na hovnoTommy_SCA píše:myslivec píše:Rozhodně ne, Wran. jsem měl a jsou kompromis léto zima, teď mám Matador Izzarda a je to stejný, po městě jezdím 10 m za předjedoucím, protože zmrazek a jsi jako na bruslích, nedej led nebo ujetou vrstvu sněhu. To jsem takhle smykem jednou sjížděl ul. Antonína Slavíka, to jsem byl skoro posranej...........................rodáci asi znajíTommy_SCA píše:Rozhodně 10tis ročně je asi maximum, jelikož mám druhé auto.A poměr terén silnice se naklání spíše k silnici.
Nic více po zimních pneu nepotřebuji.![]()
![]()
![]()
Nějak jsem to nepobral...píšeš že mi wranglery MT\R nedoporučuješ jako celoroční ale pak napíšeš že jsou kompromise léto zima (což mě připadá stejný význam jako celoroční)
Sorry pokud jsem to pochopil jinak
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
nazdar skus pozret toto viewtopic.php?f=24&t=2815&st=0&sk=t&sd=a&start=30 podla toho su na zimu dost dobre lebo je to mekšia zmes 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já mám AVON Rangery AT na vysočině, jezdím je celý rok, tak 40 % terén, 60% silnice a ztím žiju. Na plazovi mám dvě sady léto/ zima a nějak mi to připadá stejný. Ženská pošle do škarpy i auto na gumách záchranky s hřebama. Jezdím s fronckem i tvrdší terén (kopec 45° to teda nedá), a zatím si nemůžu stěžovat. Mám zkušenost s AVONEM i na moto a zatím nejlepší výsledek suchá/mokrá i třeba proti Dunlopu.
Na osobák jsem zásadně pro dvě sady, na tý fronteře tu měkost jaksi vyvažuju dezénem. I když to samozřejmě vždycky nejde.
Fakt je, že kdyby v tom nebyl rozdíl, tak by se s těma letníma a zimníma gumama ty gumárny nesrali, že, ale je to na každým.
Osobně si myslím, že když už se to díky povrchu utrhne, tak je jedno jestli máš nabroušený brusle, nebo křídla. To už musíeš bejt dobrej na modlení a honem nejít super doskočiště
.
Na osobák jsem zásadně pro dvě sady, na tý fronteře tu měkost jaksi vyvažuju dezénem. I když to samozřejmě vždycky nejde.
Fakt je, že kdyby v tom nebyl rozdíl, tak by se s těma letníma a zimníma gumama ty gumárny nesrali, že, ale je to na každým.
Osobně si myslím, že když už se to díky povrchu utrhne, tak je jedno jestli máš nabroušený brusle, nebo křídla. To už musíeš bejt dobrej na modlení a honem nejít super doskočiště
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.