Kurvítko
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Kurvítko
jo, už mám asi špatnej zrak, takže se omlouvám. nemáš totiž mezeru za tečkou, takže jsem blbě přečetl tvoji větu - ,,nevysvetliteľné poruchy,typické pre každý model.A ,, a trošku mne to pozvedlo. ačka jsou ještě víc japonci, taže u těch fakt tolik problémů jako s béčky není. takže se omlouvám ještě jednou, blbě jsem četl , to velké ,, A ,, už patřilo do další věty 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
Vono mě to po opravě zas přejde. Teda pokud nebude moc drahá!
Kdybych se to nesnažil pomalu vylepšovat (dle možností) , na zimu měla dostat nový gumy a bude prd.
- majo
- Moderátor
PohodičkaJaneš Petr píše:jo, už mám asi špatnej zrak, takže se omlouvám. nemáš totiž mezeru za tečkou, takže jsem blbě přečetl tvoji větu - ,,nevysvetliteľné poruchy,typické pre každý model.A ,, a trošku mne to pozvedlo. ačka jsou ještě víc japonci, taže u těch fakt tolik problémů jako s béčky není. takže se omlouvám ještě jednou, blbě jsem četl , to velké ,, A ,, už patřilo do další věty
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- vlado007
- Extra diskutér
Hosi ja neviem ale moje skusenosti y oplami su len a len dobre. Moj otec aj brat maju corsi a ja som par oplov tiez podovazal a az na niake blbosti s nimi fakt problem nebol. Praveze opak, az som prekvapeny ze sa niako neseru. A to nerozpravam preto ze opel mam. Ja som sa najprv frontery bal, lenze lacnejsie auto na stavbu som zezohnal. A teraz ma dost chytila 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- Žanek
- Super diskutér
Asi máš štěstí.vlado007 píše:Hosi ja neviem ale moje skusenosti y oplami su len a len dobre. Moj otec aj brat maju corsi a ja som par oplov tiez podovazal a az na niake blbosti s nimi fakt problem nebol. Praveze opak, az som prekvapeny ze sa niako neseru. A to nerozpravam preto ze opel mam. Ja som sa najprv frontery bal, lenze lacnejsie auto na stavbu som zezohnal. A teraz ma dost chytila
- myslivec
- Super diskutér
A co s tím vlastně máš

- ondra909
- Diskuzní Nováček
Janeš Petr píše:no, v mé odpovědi byla trochu ironie. konkrétně moje auto je tak trošku kovářova kobyla, takže kdo mně zná, ví, že prakticky jen jezdím, bez jakékoliv údržby. co mám v okolí kolegy áčkaře, většinou žádné problémy dané koncepcí auta také nemaj, jestli něco řešej, tak jsou to hříchy bejvalejch majitelů, kteří na fronteře začínali, z důvodu snadné finanční dostupnosti a vlastně se na ní učili jezdit. to jsou všichni ti, co se sem na forum registrují a v hned prvním příspěvku se ptaj, proč se jim frontera na suchém asfaltu při 4x4 šponuje... nemám k tomu slov. o agregátu 2,3 td je známo, že po ujetí 200 tisíc km je bez napínací lišty rozvodů a tisícihranu v kole olejového čerpadla. ale to je pořece naprosto normální věc. u jiných vozů při těchdle kilometrech už jsi po druhé výměně rozvodů a nikde se o tom nepíše. 2,4i je uplně bez problému, dokud se do ní ,, odborně ,, nenapáchá plyn. jinak po 200 tisících odpadne benzínové čerpadlo. můžeš mi říct, kolik vydrží u ostatních vozů ?? to samé, i míň. u 2,0i je to to samé. každej amater, co sundá z frontery hlavu všude vykřikuje, že jí měl prasklou. jo měl, taky neznám hlavu, která by neměla praskliny mezi sedly. jenže když si přečteš dílenské příručky třeba od VW, zjistíš, že povolujou praskliny velké řádově v desetinách mm. nikde se o tom ale nediskutuje, jen u opla. převodovky jsou držáky, spojky zatím držej skoro všem ještě původní. nápravy taktéž. o torzních tyčích ani nevíš a to že praskne dvěma lidem, z pětiset registrovanejch tady na foru listové pero, není podle mne žádnej velkej problém. diferáky když maj olej co potřebujou a né slivky někde zpod ponku, držej taky. kastle nás mnohé přežijou, na rozdíl od béčkovejch a brzdové destičky jsou spotřební matroš. kotouče máme většinou ještě všichni originál a o řízení ani nemluvím. pár lidí tu měnilo rejdové čepy. ale pořád se motáme kolem toho, že auta maj všechny najeto kolem 200 - 250 tisíc a jsou 15 let stará.
mám prostě rád tyhle ničím nepodložené chlísty o které se pak každej laik při honocení auta opírá. proto se znova ptám, řekni mi jedinej jeden problém, kterej se u těch aut nějak stále opakuje a opravím si na ně názor
Frontera A 2,4i 1993 dlouhá, momentálně předělávaná na LPG(sekven.)
- václav
- Pokročilý diskutér
Chlapi klííííd , každý auto má něco do sebe a každý auto se může porouchat, nikdy nevíš co kupuješ a může mít sebelepší recenzi a vyšplouchne tě. Mě zatím vozí bez problémů a s možnou poruchou vstřikovacího čerpadla jsem smířenej, jen doufám že mne nenechá daleko od domu. Promne je Frontera srdeční záležitost, ale i ta může jednou omrzet, pak ji třeba vyměním. Uvědomte si že toto fórum je především o poruchách a jejich odstraňování, a nikdo sem nebude psát , že jel zase z Brna do Prahy a nic se nepokazilo , proto se zde problémy množí víc. Jistě že jsou spolehlivější auta , ale na Landcruizra nás většina nemá, a tím spíš na uživení čtyřlitrového koně. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No ve srovnání s mnohými z vás jsem vlastně nováček co se frontery týče, ale před ní jsme měli Kadeta 2.0i, prakticky stejnej motor co mám v ve froni 2.4i a nemohl jsem si stěžovat. Byl to super vůz. Máme ještě starou mazdičku 626 coupe a to samý. Na tý teda hoří trochu kastle, ale to je u těchhle aut normální s tím jsem to kupoval. Fronteru jsem bral stím, že jsem věděl kdo to měl přede mnou a co to bylo s odpuštěním za hovada, ale dělat na ní mě prostě baví a vím co jsem na ní udělal. Na to že má přes 250 tis. km, myslím, že to je přesně tak jak to napsal Petr. Ale je to trošku srdcařina.
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo a ač jsem prolez to auto už skoro křížem krážem, kurvítko jsem nepotkal. Jestli vono to není někde pod tapucuňkem na streše, tam jsem ještě nebyl.

Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
- Žanek
- Super diskutér
To se uvidí až to rozebere a nechá přebrousit a natlakovat.myslivec píše:A co s tím vlastně máš![]()
![]()
- RAV9
- Začínající diskutér
ono je to aj kus od kusa... jedno vyjde z linky a nabeha pol melona v pohode, a to co vyjde po nom moze ist zachvilu do srotu. Zial sa to netyka len oplov alebo frontery, ale aj vecsiny znaciek. preco to je tak si ani poniektory "experti" u vyrobcov nevedia vysvetlit
napriklad moja kraska ma este nikde nenechala, ani sa na nej zatial (50 000km) nic nepokazilo a nemyslim ze to je len udrzbou. niekto ma este novsi rocnik, menej kilometrov a chodi len do servisu (resp. garaze) a naspet.
napriklad moja kraska ma este nikde nenechala, ani sa na nej zatial (50 000km) nic nepokazilo a nemyslim ze to je len udrzbou. niekto ma este novsi rocnik, menej kilometrov a chodi len do servisu (resp. garaze) a naspet.
Land Rover Discovery 2
- pato
- Pokročilý diskutér
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
- myslivec
- Super diskutér
Zavedl bych dechovou zkoušku, než tady začne někdo psátpato píše:![]()
![]()
Po Trnavsky nerobím nyšt a ide
Ked zapadne nejde,ale ked Gelničané pomožu z navijákom potom zas ide
Paťo-Divoch