Kurvítko
- václav
- Pokročilý diskutér
Re: Kurvítko
Mezi volantem a pedálama ??? 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Vokoun
- Ultra diskutér
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- majo
- Moderátor
Ja si myslím ,že je to schované v značke! OOOOOPEEEEEEL!václav píše:Mezi volantem a pedálama ???
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- Žanek
- Super diskutér
Majo asi máš pravdu . Znám dost lidí co mají jiný terénní auta ale jen u OPLA se serou stejný věci dokola. Hovno vo údržbě , vždyť jsem se o to staral jak o vlastní. Šmejd je to. Skopčáci vědí proč OPLY nekupují.
Pochopitelně teď dostanu sadu vod zarytejch opláků. 
- Žanek
- Super diskutér
Václave - ta tvoje odpověď byla první co mě napadlo hned když jsem to psal.václav píše:Mezi volantem a pedálama ???
- Janeš Petr
- Moderátor
...skopčáci dokonce říkaj, že OPEL se prej vyrábí proto, aby fordy nebyly na světě nejhorší auta. jsou to ale volové. mně třeba dneska oplík sloužil celej den bez závady, tak nevím, co proti nim všichni majiJan Sekanina píše: Skopčáci vědí proč OPLY nekupují.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- majo
- Moderátor
Neboj sme v tom spolu!Zarytý Opláci niesu objektívny,pretože sú "zarytý".Fakty sú fakty a bohu žiaľ, je to tak! Áno každé auto má poruchy,ale Opel má vážne,drahé, časté a nevysvetliteľné poruchy,typické pre každý model.A čo je najhoršie,nedá sa tomu väčšinou predísť!Jan Sekanina píše:Majo asi máš pravdu . Znám dost lidí co mají jiný terénní auta ale jen u OPLA se serou stejný věci dokola. Hovno vo údržbě , vždyť jsem se o to staral jak o vlastní. Šmejd je to. Skopčáci vědí proč OPLY nekupují.Pochopitelně teď dostanu sadu vod zarytejch opláků.
- Janeš Petr
- Moderátor
- majo
- Moderátor
[quote="Janeš Petr"......mně třeba dneska oplík sloužil celej den bez závady, tak nevím, co proti nim všichni maji.....
Páči sa mi tvoja skromnosť,...že celej den....A čo takto aspoň jeden mesiac bez otvorenia kapoty,alebo oblečenia montérok a ľahnutia pod auto? Všetci okolo mňa čo majú opel,tak sú aspoň raz týždenne zarytý v autách.A to na počet odjazdených kilometrov za týždeň je mooooooooc častá udržba!A to je fakt,ktorý nepustí!
Páči sa mi tvoja skromnosť,...že celej den....A čo takto aspoň jeden mesiac bez otvorenia kapoty,alebo oblečenia montérok a ľahnutia pod auto? Všetci okolo mňa čo majú opel,tak sú aspoň raz týždenne zarytý v autách.A to na počet odjazdených kilometrov za týždeň je mooooooooc častá udržba!A to je fakt,ktorý nepustí!
- Janeš Petr
- Moderátor
no, v mé odpovědi byla trochu ironie. konkrétně moje auto je tak trošku kovářova kobyla, takže kdo mně zná, ví, že prakticky jen jezdím, bez jakékoliv údržby. co mám v okolí kolegy áčkaře, většinou žádné problémy dané koncepcí auta také nemaj, jestli něco řešej, tak jsou to hříchy bejvalejch majitelů, kteří na fronteře začínali, z důvodu snadné finanční dostupnosti a vlastně se na ní učili jezdit. to jsou všichni ti, co se sem na forum registrují a v hned prvním příspěvku se ptaj, proč se jim frontera na suchém asfaltu při 4x4 šponuje... nemám k tomu slov. o agregátu 2,3 td je známo, že po ujetí 200 tisíc km je bez napínací lišty rozvodů a tisícihranu v kole olejového čerpadla. ale to je pořece naprosto normální věc. u jiných vozů při těchdle kilometrech už jsi po druhé výměně rozvodů a nikde se o tom nepíše. 2,4i je uplně bez problému, dokud se do ní ,, odborně ,, nenapáchá plyn. jinak po 200 tisících odpadne benzínové čerpadlo. můžeš mi říct, kolik vydrží u ostatních vozů ?? to samé, i míň. u 2,0i je to to samé. každej amater, co sundá z frontery hlavu všude vykřikuje, že jí měl prasklou. jo měl, taky neznám hlavu, která by neměla praskliny mezi sedly. jenže když si přečteš dílenské příručky třeba od VW, zjistíš, že povolujou praskliny velké řádově v desetinách mm. nikde se o tom ale nediskutuje, jen u opla. převodovky jsou držáky, spojky zatím držej skoro všem ještě původní. nápravy taktéž. o torzních tyčích ani nevíš a to že praskne dvěma lidem, z pětiset registrovanejch tady na foru listové pero, není podle mne žádnej velkej problém. diferáky když maj olej co potřebujou a né slivky někde zpod ponku, držej taky. kastle nás mnohé přežijou, na rozdíl od béčkovejch a brzdové destičky jsou spotřební matroš. kotouče máme většinou ještě všichni originál a o řízení ani nemluvím. pár lidí tu měnilo rejdové čepy. ale pořád se motáme kolem toho, že auta maj všechny najeto kolem 200 - 250 tisíc a jsou 15 let stará.
mám prostě rád tyhle ničím nepodložené chlísty o které se pak každej laik při honocení auta opírá. proto se znova ptám, řekni mi jedinej jeden problém, kterej se u těch aut nějak stále opakuje a opravím si na ně názor
mám prostě rád tyhle ničím nepodložené chlísty o které se pak každej laik při honocení auta opírá. proto se znova ptám, řekni mi jedinej jeden problém, kterej se u těch aut nějak stále opakuje a opravím si na ně názor
- Žanek
- Super diskutér
Peťane , nečil se. Áčkovou jsem měl taky ve 2,4 a celkem až na drobnosti (třeba volnoběžky)v pohodě. Na Bčku už se projevilo závad daleko víc a horších a ne jen mě. Je to moje šestý auto a má najeto skoro nejmíň ale jsou s ním největší problémy. A to jsem kromě dvou měl všechny po bouračce. Je úplně jedno jestli je to off nebo osobák pokud tak s ním zacházíš a já to vážně nehuntuju ale když se sere tak se holt sere a auto poznalo nejvýš polní nebo lesní cestu mimochodem ty stejný cesty jsem před tím jezdil s osobákama.
- Janeš Petr
- Moderátor
já se nečílím, jen mne ser...ou takovéhle kecy. o tom, že béčko, už je proti ačku nevydařené, se tu napsalo už hodně a i já se k tomu přikláním, to asi víš 
- majo
- Moderátor
Peter,aby sme si lepšie porozumeli.Všimol si si,že reagujem v príspevkoch na OPEL(všeobecne) a nie vyslovene na Frontery,ďalej reagujem len na príspevky od B-čkarov a bavím sa o B-čkových a nie o Á-čkových,tie ma nezaujímajú! Vo vyjadrení ,že sú poruchy typické pre každý model,som myslel všeobecne na Opel ako taký(vectra,omega,zafira atď.atď.)v ktorích fachčia aj naše motori a vychádzam aj so skúseností iných.Ak si ty spokojný s A-čkovou,tak to je v pohode,ale ja s B-čkovou? No neviem,mal som aj menej náročné autá na údržbu a boli podstatne staršie a mali viac najazdené,bez servisky a nie po prvom majiteľovi.Osobne som od toho auta čakal viac!Osobne si myslím,že je to v tom, kto je ako na auto náročný a pre koho je čo "dobrý technický stav". Poznám osobne ľudí,ktorí na svoje auto nedajú dopustiť a pri debate sa postupne od nich dozviem,že čo už na aute všetko museli robiť a pritom, ak to auto vidím,je to v mojich očiach šrot!Stačí počúvať a o spoľahlivosti jeho auta viem svoje a samozrejme aj o jeho údržbe! 
- Žanek
- Super diskutér
Nejvíc mě sere jak jsem se radoval z pěknýho auta a pěkný je a je po něm hovno! Pardón ale tejdě su prostě nasrané.Janeš Petr píše:já se nečílím, jen mne ser...ou takovéhle kecy. o tom, že béčko, už je proti ačku nevydařené, se tu napsalo už hodně a i já se k tomu přikláním, to asi víš