--- Kde najit rele zhaveni na 2,5 TDS

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
George 3D
Začínající diskutér

--- Kde najit rele zhaveni na 2,5 TDS

Příspěvek od George 3D »

Pokračuju ve vychytávání much na své nedávno pořízené Fronteře 2,5 TDS. Krom jiných záležitostí mě zlobí žhavení a to tak že mi nefunguje okruh pro zadní dva válce. Podle schématu by to mohlo být relátkem, jenže vůbec nevím kde ho hledat. V motorovým prostoru u pojistek to podle manuálu není a podle kabelů jsem se moc daleko nedostal, protože se dráty ztrácí ve velkým svazku omotaným izolačkou. Někdo tuším tvrdil že by to mohlo být schovaný v kabině u pravé nohy spolujezdce, ale tam je ten plast chycenej až moc dobře na to aby se pod ním skrejvalo něco co potřebuje občas výměnu.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
farmář
Moderátor

Re: Kde najit rele zhaveni na 2,5 TDS

Příspěvek od farmář »

už ho máš?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Jo, nalezeno, opraveno. Žhavení funkční, starty se výrazně zlepšily. Pokud by to někoho zajímalo kde se nachází, tak je u 2,5 TDS v motorovým prostoru na levé straně. V mým případě to je takový fialový relátko.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jako pažout na podběhu kousek za čerpadlem?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Je to ta fialová krabička na fotce uprostřed nahoře. Foceno z pravé strany motoru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tý brďo taky dobře koupené vozidlo,co. Cos ještě nerozebral? :lol:
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

farmář píše:tý brďo taky dobře koupené vozidlo,co. Cos ještě nerozebral? :lol:
ty hlavy sundaval jenom proto, aby mohl vyfotit to relátko :grin: (a přitom, kdyby si stoupnul víc kolmo k motoru, tak stačilo sundat ty hlavy jenom dvě na 2. a 3. válci :mrgreen:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

farmář: I přes tu práci kolem se to auto zatím ještě vyplatilo koupit. Největší závada byl motor. Počítal jsem s jednou nebo dvěma prasklejma hlavama, nakonec byly všechny 4, pak odešel startér, žhavení a teď nově hlavní brzdovej válec, na kterej mi nejsou schopní sehnat náhradní gumičky :( Nic víc jsem moc nerozebíral, zbytek auta se zdá bejt jakž takž dobrej až na pár škrábanců, puchejřů a děr v kastli s čímž si zrovna hraju. Jinak hlavy jsem sundával už 3x, svody a turbo pak 4x. Já už to snad znám i spaměti a ještě párkrát si to zopáknu a budu schopnej to rozebrat snad i skrz vejfuk :)

kout.jk: Pravdu díš, tu rozborku a sborku mám už tak natrénovanou, že pro mě bylo jednodužší odstrojit motor pro nafocení relátka než abych se s foťákem přesouval do lepší polohy :grin:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no tak to ti držím palce, protože já osobně jsem brzdové válce přetěsňoval několikrát a dát jinej schopnej je v tomhle případě nejlepší řešení, podle mne. Jo a zapomeň na tu Cinol brzdovku a dojdi na OMV si koupit tu jejich DOT4. Nerozežírá jako ty levný sračky.
delong

Příspěvek od delong »

Zdravím ja by som zas chcel vedieť z ktorého čidla teploty berie táto riadiaca jednotka žhavenia(relé) informáciu o teplote respektývne kde sa nachádza to čidlo. Čidlo teploty pre žhavenie má dva rozsahy? Napríklad do -10C a od -10C? Je samotné pre žhavenie alebo dáva informácie aj pre EDC? Chcel by som ho vymeniť tak by som chcel vedieť aj typ. Zistil som že je asi na hlave prvého valca ale ak sa mýlim opravte ma. A ak je to ono dá sa vymontovať aj bez toho aby som vypustil chladiacu kvapalinu pod jeho úroveň? Mám Fronteru 2,5TDS motor VM41B 85kW rv98. Dík.
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Mám za to, že na hlavě prvního válce je čidlo jen pro budík na přístrojovce, pro řídící jednotku a tím i pro žhavení je čidlo na třetím válci.
delong

Re: --- Kde najit rele zhaveni na 2,5 TDS

Příspěvek od delong »

No môže to byť že je na treťom valci, ale nič bližšie o ňom neviem.Neviete niekdo typ alebo jeho vnútorný odpor pri určitej teplote?
Vopred vďaka za odpovede.
havlisek
Diskuzní Nováček

Příspěvek od havlisek »

Ahoj,
procházím forum a našel jsem tvůj článek,také bych potřeboval vyměnit relé žhavení,mohl by si mi poslat nějaký odkaz,kde se dá objednat.Označení a tak.
Díky Michal
Opel Frontera 2,5 TDS rok1997 ačko
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Dle EPC má relé žhavení pro Fronteru 2,5TDS katalogový číslo 62 37 489 a označení "JEDNOTKA, ŘÍDÍCÍ, ŽHAVENÍ (BOSCH 0281003011). Dle stránek Opelu by mělo nový stát 1865 Kč, dodá ti ho každej servis Opelu a někteří běžní prodejci náhradních dílů. Pokud ti stačí starší, zkus se obrátit na Nimroda.
Jseš si ale jistej, že ti opravdu odešlo to relé? Zkus si nejdřív zkontrolovat kabeláž a konektory, prostříknout kontaktolem, poslechnout si jestli relátko spíná (poznáš to i před startem na paluním voltmetru). Ideální je, proměřit si vedení ohmetrem. Pokud máš skutečně závadu na relátku a jsi dobrodruh jako já, tak ho zkus opatrně rozebrat a vyčistit si kontakty.
havlisek
Diskuzní Nováček

Příspěvek od havlisek »

Zkusím se v tom pohrabat a uvidím,díky za rady,proměřím to,myslím,že by to tím mohlo být,protože žhavičky mám nové a a žhavení mi vypíná rychle,nestačí se svíčky pořádně rozehřát,nebo to je něčím jiným? :shock: Vezmu na to ohmmetr a kladivo a nějak se s tím už domluvím,ne :P
Opel Frontera 2,5 TDS rok1997 ačko
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“