Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA
Díky. Hned příští týden jedu pracovně do Čech, tak už se klepu, jestli to auto vydrží.václav píše:No hlavně že už máš auto doma tak hodně štěstí na cestách.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Taky jsem byl ufo z količiny a ubrizgavanja, tak jsem si pořídil i českou verzi popisu závady P1630 od Opla.
Otáčky motoru přes 1500 a polohu pedálu pod 5% můžu potvrdit, v zatáčce jsem brzdil motorem, když se to stalo.
Jestli je ale v čerpadle elektromagnetický ventil na množství vstřikovaného paliva a co přesně dělá, to nevím. (Vlastně vím, když se posere, tak se auto zastaví)
Jinak to bude velmi typická závada, když jí u Opla přidělili vlastní číslo a vědí za jakých podmínek k ní dochází. To aby se člověk bál brzdit motorem.
Otáčky motoru přes 1500 a polohu pedálu pod 5% můžu potvrdit, v zatáčce jsem brzdil motorem, když se to stalo.
Jestli je ale v čerpadle elektromagnetický ventil na množství vstřikovaného paliva a co přesně dělá, to nevím. (Vlastně vím, když se posere, tak se auto zastaví)
Jinak to bude velmi typická závada, když jí u Opla přidělili vlastní číslo a vědí za jakých podmínek k ní dochází. To aby se člověk bál brzdit motorem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Slaava
- Moderátor
Což bude znamenat, že ti tam dali novou řídící jednotku, jejíž součástí ten ventil je. Znamená to ale, že ti při předání vrátili tu starou řídící jednotku čerpadla? Stejně tak není vyloučený, že ten problematickej šváb, jehož výměnu popisuje Vesmír, je součástí obvodu vedoucího k tomuhle ventilu, takže po jeho vyhoření to píše to co to psalo. Nebo prostě ten šváb shoří a čerpadlo pak napíše první kravinu co ho napadne.
Jinak za 1500EURO je to dost prasárna, za ty peníze ti tady v Čechách navíc i přetěsní stříkačku ale to nemá už teď smysl řešit.
Jinak za 1500EURO je to dost prasárna, za ty peníze ti tady v Čechách navíc i přetěsní stříkačku ale to nemá už teď smysl řešit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Minimálně to čerpadlo umyli a všechny šroubky zakápli barvou.
Mělo by být po kompletní repasi u Bosche v Zágrebu výměnným způsobem. Prý to je jediné místo v Chorvatsku, které má povolení k repasování Bosch čerpadel, nikdo jiný to prý nesmí dělat. (Taky mě zaujalo, že jejich servisy musí někam hlásit auta, které přijímají na opravy.)
- Slaava
- Moderátor
Tak to je fajn, to je OK.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- gackom
- Začínající diskutér
Zdravím všechny.
Tak už mám fronterku spravenou, právě jsem ji přivezl. Celková cena i s prací a odtahem mě vyšla na 36 tis. samotné čerpadlo 30 tis.
, ale už je spraveno a jezdím

Tak už mám fronterku spravenou, právě jsem ji přivezl. Celková cena i s prací a odtahem mě vyšla na 36 tis. samotné čerpadlo 30 tis.
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- Žanek
- Super diskutér
A zas máš na pár dní klid. Já jsem ji před hodinou taky odtáhl. 
- gackom
- Začínající diskutér
To je špatné
je to celkem potupná záležitost,že jo?!
Co se stalo, něco s motorem??
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- fronterman
- Začínající diskutér
Ahojte. Dnes som bol služobným autom objednať jeho prehliadku v servise v Plešivci. Na dvore stála jedna frontera 2,2DTičko krátka, čierna, ev.č. Revúca a v garáži druhá krátka 2,2DTičko, strieborná, tiež RA. Pýtam sa mechanika, čo sa stalo, umrela? a on na to, nie, len odišlo vstrekovacie čerpadlo... a čo tá druhá? tam tiež....
Keby som mohol, zahlasoval by som za nich, zrejme sa tu nepohybujú.
No čo už, musíme sa s tým zmieriť
Keby som mohol, zahlasoval by som za nich, zrejme sa tu nepohybujú.
No čo už, musíme sa s tým zmieriť
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- fronterman
- Začínající diskutér
to nemyslíš vážne, že čerpadlo odchádza za tejto situáciePM píše:To aby se člověk bál brzdit motorem.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
No, u mě tomu tak bylo. Teď mi ještě ke všemu začala padat nafta. Asi při výměně čerpadla něco špatně složili.
- RAV9
- Začínající diskutér
to je uplne jedno ci brzdis motorom alebo tomu jebes,ked pride jeho cas, zdochne tak ci tak 
Land Rover Discovery 2
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
Přesně tak. Aditiva do toho můžeš lít po kýblech horem i dolem, třeba i výfukem a stejně se to pojebe. "Past vedle pasti, do pi... Ani očko nenasadíš !!!"
- kuchař
- Začínající diskutér
Mne stála oprava i s montáží 25 tis.Kč Kontakt jsem již zde napsal . 
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tak mi to pripomina stejny problem s cerpadlem maji napriklad AUDI kde je osazene cerpadlo VP44 rotacni.
Odejde tranzistor na ridici jednotce presuvniku vstriku. Trandak se da sehnat za par stovek. Ale jestli jsem to dobre pochopil tak vypalena elektronika je az pricina toho ze se pridre presuvnik vstriku a tim padem se zvysi proudovy odber pres ten spinaci trandak a tim padem se odpali.Cerpadla VP44 jsou strasne citliva na vzduch v palivovem systemu. Cili odchazeji tim ze se cerpadlo dostatecne nemaze. Staci vyjet nadrz do nuly a pak to odvzdusnovat tocenim motoru.Nekde sem nasel kontakt na manika kterej ty cerpadla repasuje a myslim ze to delal kolem 20.000 Nove do AUDI stoji 36.000 takze si myslim ze to bude stejny typ jako mate v tech Vasich Bckach.
Odejde tranzistor na ridici jednotce presuvniku vstriku. Trandak se da sehnat za par stovek. Ale jestli jsem to dobre pochopil tak vypalena elektronika je az pricina toho ze se pridre presuvnik vstriku a tim padem se zvysi proudovy odber pres ten spinaci trandak a tim padem se odpali.Cerpadla VP44 jsou strasne citliva na vzduch v palivovem systemu. Cili odchazeji tim ze se cerpadlo dostatecne nemaze. Staci vyjet nadrz do nuly a pak to odvzdusnovat tocenim motoru.Nekde sem nasel kontakt na manika kterej ty cerpadla repasuje a myslim ze to delal kolem 20.000 Nove do AUDI stoji 36.000 takze si myslim ze to bude stejny typ jako mate v tech Vasich Bckach.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi