Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět

Vase zkusenosti s cerpadlem na 2.2 DTI:

mam rocnik 99/00 a cerpadlo ok
24
31%
mam rocnik 99/00 a cerpadlo je/bylo v haji
24
31%
mam jiny rocnik a cerpadlo ok
15
19%
mam jiny rocnik a cerpadlo je/bylo v prdeli
2
3%
nemam B-cko :)
13
17%

Celkem hlasů: 78

Slaava
Moderátor

Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA

Příspěvek od Slaava »

václav píše:No tak to potěš koště, pokud je to podle výkonu tak je to až od konce roku 2002 a já mám rok výoby 11. 2000 a tatík 1. 2001 takže jsme oba adepti...
No to bohužel jste. A votevřel si haupnu abyses kouknul co tam máš za čerpadlo?
václav píše:...dát to udělat preventivně podle mě nemá cenu, protože kde mám jistotu, že to udělaj všechno a kvalitně a né že to jen rozeberou, vyčistí , daj dohromady a naůúčtujou si balík, že ? :| :evil:
Tak si to udělej sám, nebo to dej nějakýmu elektrikáři/elektronikáři/radioamatérovi :idea:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Vodevřel, na mím je datum výroby 9. 1999 a u tatíka 7. 2000 :cry: Já to robyt nebudu , nebudu to dělat, nebudu rozebýrat celí traktor kvůli jedné trubce, kvůli jedné pííč....vince nebudu to dělat :mrgreen: Na to si netroufám, až to příde, tak to příde. Nemá cenu do toho vrážetz prachy jen tak co kdyby, udělám čerpadlo a nějakej magor to do mě našije a auto bude na odpis a prachy ti za repasovaný čerpadlo pojišťovna stejně nedá. Zajímalo mě pouze o co se jedná, jak to Vesmír popsal. Děkuji ti tímto ahojda :wink: .
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No chtělo by to tady na fóru prodávat nějakou opravnou sadu na repasi elektroniky čerpadla na cestě. Byl by v ní torxovej šroubovák a odlamovací nožík na otevření víčka, dva nový mosfety (já při pájení vždy něco zkurvím, takže pro sichr), pájka, cín, kus drátu a měnič 12V-220V aby člověk měl v polích elektriku pro tu pájku.

A nebo mě napadla ještě jedna varianta: až vám někomu odejde ta elektronika (což zjistíte podle výpisu chyb z ŘJ), tak vyšroubujte ŘJ čerpadla z auta podle návodu na těch polskejch stránkách a místo do Polska to pošlete mě (s tím mým pájením to není zase tak špatný, mám tu i kalafunu). Za pokus to stojí, když to klapne, tak to budete mít opravený prakticky zadara a ostatní budou vědět, že jim už něco naúčtuju, cha! Co vy na to, postižení Béčkaři?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

A vůbec jakpak je na tom PM jestlipak už byl v Chorvatsku pro auto , jsem docela zvědav jak dopadl, nebo dopadne, jestli tam auto už nejezdí pod jinejma číslama... :evil:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

Slaava píše:... A nebo mě napadla ještě jedna varianta: až vám někomu odejde ta elektronika (což zjistíte podle výpisu chyb z ŘJ), tak vyšroubujte ŘJ čerpadla z auta podle návodu na těch polskejch stránkách a místo do Polska to pošlete mě (s tím mým pájením to není zase tak špatný, mám tu i kalafunu). Za pokus to stojí, když to klapne, tak to budete mít opravený prakticky zadara a ostatní budou vědět, že jim už něco naúčtuju, cha! Co vy na to, postižení Béčkaři?
este som pokusneho kralika nerobil, ale ked sa mi to posere tak by som to skusil.
Ak sa ti to podari nebudem to chciet samozrejme zadara :roll: :grin:
Land Rover Discovery 2
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

První pokusnej králík to bude mít zadara (za náklady, tedy za poštovný, novýho švába a kus cínu), u dalších už budu inkasovat... a nebo inkasovat nebudu protože béčkaři si uvědomí, že to zvládnou sami, když to dá nějakej pošuk z ČB :lol:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

Slaava píše:
václav píše:Ahoj nejde mi ten odkaz od Vesmíra rozbalit, vyskočí mi jen samé klikyháky, a tak nešlo by to sem nějak hodit, psal jsem Vesmírovi před měsíci a neozívá se a zadruhé nevíte někdo od kterého měsíce se začli montovat ty nové čerpadla , nebo jak jej poznám zda je to to náchylnější od toho lepšího ??? :roll: :wink: :oops:
Kdy došlo ke změně nevím, protože se uvádí různý termíny ale bylo to v roce 2000 nebo 2001. Poznáš to podle toho, že to novější čerpadlo má dva konektory elektroniky a motor má uvedenj výkon 88kW místo původních 85kW. Pokud ti nejde rozbalit ty dokumenty od Vesmíra, tak mi pošli krz SZ tvůj e-mail a já ti to pošlu.
tu ta trochu poopravim, ak som sa docital spravne tak cerpadla VP44 sa vyrabali s tou chybou niekde do 1. polroku 2000, potom v Boschi urobili nejaku zmenu elektroniky a ostatne by "mali byt" ok.
od roku 2002 sa robil facelift frontery a dostala uplne nove cerpadlo spojene s RJ a vykonom 85kW, tieto by mali byt 100% ok

ked tak rozmyslam, na kazdej takejto suciastke by mal byt uvedeny stav hardware a software (mala značka alebo štítok). Ked budem mat cas mrknem na to, keby ano tak by sme mozno aj vedeli ohranicit dokedy mali problem
Land Rover Discovery 2
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

RAV9 píše:...ak som sa docital spravne tak cerpadla VP44 sa vyrabali s tou chybou niekde do 1. polroku 2000, potom v Boschi urobili nejaku zmenu elektroniky a ostatne by "mali byt" ok...
Tak to bude mít Václav radost - za sebe i za svýho tatíka. A když je ten pátek, tak by to mohl jít zapít! Co ty na to, Vašku? :grin:
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Zapíjet budu až zejtra, dnes jen trochu milerka do pérka :mrgreen: , ale jak jsem psal našel jsem na čerpadle nějakej datum asi výroby a já mám září 99. a tatík červenec 2000. Takže žádná radost, bo to měly ti pitomci na skladě a narvali to i do mího mazlíka v listopadu 2000. :evil:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

václav píše:...já mám září 99. a tatík červenec 2000...
Hmm, tak to spíš budete zapíjet žal :|
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

václav píše:A vůbec jakpak je na tom PM jestlipak už byl v Chorvatsku pro auto , jsem docela zvědav jak dopadl, nebo dopadne, jestli tam auto už nejezdí pod jinejma číslama... :evil:
Ahoj, tak už jsem se z Chorvatska vrátil i s autem po vlastní ose. V servise jsem ho vyměnil za 1500,-EUR a mohl jet domů. Cesta byla bez problémů, motor šlapal stejně jako před poruchou, i když se mi zdá, že je trošku hlučnější a má větší spotřebu. Nevíte, seřizuje se něco na novém čerpadle a nebo je seřízené už od Bosche a o zbytek se stará elektonika v autě?

Přihodil jsem pár potupných fotek Frontery na korbě, ale když jinak jet nechtěla, tak co s ní.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

no tak pekna porucha.....ale ta odtahovka je "vycacana" :lol:
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No já neumím porádně ani česky ale snad to nebyl jenom stop-ventil (nebo co to píše ta balkánská obrazovka na tom posledním obrázku)?!?! No za ty prachy by to bylo na vyhlášení války! Zabili jste nám čerpadlo, tak tady máte přes držku!
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

no já tam čtu to samé. jestli není schovanej nedostupně uvnitř čerpadla, je to fakt zlodějna a řeknu paní Mülerové, ať si dojde k cukrářovi půjčit vozejk... :lol: . u normálního čerpadla ho při poruše vytočíš, vytrhneš z něj tu pohyblivou část, jak bolavej zub a lítáš vesele dál. jen chcípat se to musí přes kvalt
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

No hlavně že už máš auto doma tak hodně štěstí na cestách. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“