Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi
- gackom
- Začínající diskutér
Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA
Chlapi, já jsem mluvil s technikem s Pasu Zábřeh a ten mi říkal, že pokud se v důsledku třeba špatného paliva začne čerpadlo přidírat, tak ta řídící jednotka se snaží dorovnat nějaký vzniklý úbytek tlaku a po čase z tohoto důvodu odejde pravděpodobně ten šváb o kterém se bavíte. takže si myslím, že pokud vyměníš ten špatný šváb a čerpadlo je již nějaké přidřené, tak to asi taky odejde, nebo ne?!

Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- RAV9
- Začínající diskutér
niesom si isty ale značne percento z pokazenych cerpadiel su aj zadrete.
keby sa mi to pokazilo asi by som ho uz dal zrepasovat cele, ako len elektroniku za polovicu.
ma tu niekto cerpadlo na ktorom bola opravovana len elektronika?
keby sa mi to pokazilo asi by som ho uz dal zrepasovat cele, ako len elektroniku za polovicu.
ma tu niekto cerpadlo na ktorom bola opravovana len elektronika?
Land Rover Discovery 2
- farmář
- Moderátor
tak ono se to dělá pak většinou komplet, po těch km. Ovšemjedna ogická úvaha o vyslovené nutnosti a životnosti: dělá-li to jen 99 a 00, ty ostatní co?mají zbytek nějaký....lepší?
jaká je jejich výdrž? myslím , že to už se tu taky probíralo.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- gackom
- Začínající diskutér
tak zdravím všechny.
Dneska mi volal mechanik, že čerpadlo je celé v řiti a že repase bude stát 38tis. výměna celého vnitřku-cena i s dph, zůstane jenom obal.
Tak jsem z toho na prášky. Ještě jsem se chtěl zeptat zda by pasovalo do frontery třeba čerpadlo z vektry??? Tvrdili mi, že prý frontera má čerpadlo trochu jinak provedené a z jiného modelu by to tam prý nepasovalo...??
tak zase jeden z úžasných dnů
Dneska mi volal mechanik, že čerpadlo je celé v řiti a že repase bude stát 38tis. výměna celého vnitřku-cena i s dph, zůstane jenom obal.
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
- Slaava
- Moderátor
Nic proti, třeba je to fakt pravda a čerpadlo máš vydřený a má spálenou elektroniku, ale ještě nikdy sem nazažil, že by v souvislosti se vstřikovacím čerpadlem, převodovkou, motorem apod. mechanik nahlásil "jo, je to prkotina, i s prací to bude stát pět stovek". Známýmu tak dlouho měnili na klepajícím podvozku čepy, homokinťáky a stabilizátory... až si to povolený kolo konečně utáhnul a bylo po klepání.gackom píše:...dneska mi volal mechanik, že čerpadlo je celé v řiti...
Takže otázka dne: proč nezkusíš opravu podle Vesmírovo návodu, když už stejně nemáš co ztratit? Předpokládám teda, že máš ten poruchovej typ čerpadla (jestli se nepletu, tak v roce 2000 se ještě furt používali jednokonektorový PSG5 s problematickou elektronikou).
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Vokoun
- Ultra diskutér
Zdar moravákugackom píše:tak zdravím všechny.
Dneska mi volal mechanik, že čerpadlo je celé v řiti a že repase bude stát 38tis. výměna celého vnitřku-cena i s dph, zůstane jenom obal.![]()
Tak jsem z toho na prášky. Ještě jsem se chtěl zeptat zda by pasovalo do frontery třeba čerpadlo z vektry??? Tvrdili mi, že prý frontera má čerpadlo trochu jinak provedené a z jiného modelu by to tam prý nepasovalo...??
Zkus toto: http://www.vp44diesel.de/list-of-cars
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
- gackom
- Začínající diskutér
problém je, že to čerpadlo je odeslané v opravně v Brně. Takže ho nemám doma. Já jsem ho z vozidla také nezdělával,
protože mi bylo řečeno, že čerpadlo je uchycené zevnitř motoru, tak jsem to nechal na tom mechanikovi. Bylo mi řečeno, že oprava čerpadla bude i s fakturou a bude na něj záruka.
No i přes to všechno jsem se chtel zeptat, jestli je reálné to čerpadlo objednat dle té tabulky a jak dlouho by trvalo, než ho pošlou?, a jestli to je uplně nové nebo na repas. Neumím anglicky a už jsem neměl nervy to překládát podle slovníku
zatím dík
ve finále je celkem škoda, že tady bylo již tolik poruch čerpadla, ale žádný z nás neměl čas ho sdělat sám a poslat ho do opravy aby jsme mohli porovnat kolik to vyjde svépomocí a kolik, když to někdo dělá..??
ona je taky otázka co je posrané a co je potřeba vyměnit 
No i přes to všechno jsem se chtel zeptat, jestli je reálné to čerpadlo objednat dle té tabulky a jak dlouho by trvalo, než ho pošlou?, a jestli to je uplně nové nebo na repas. Neumím anglicky a už jsem neměl nervy to překládát podle slovníku
zatím dík
ve finále je celkem škoda, že tady bylo již tolik poruch čerpadla, ale žádný z nás neměl čas ho sdělat sám a poslat ho do opravy aby jsme mohli porovnat kolik to vyjde svépomocí a kolik, když to někdo dělá..??
- kuchař
- Začínající diskutér
jedná se jen o opravy řídících jednotek boschVokoun píše:Zdar moravákugackom píše:tak zdravím všechny.
Dneska mi volal mechanik, že čerpadlo je celé v řiti a že repase bude stát 38tis. výměna celého vnitřku-cena i s dph, zůstane jenom obal.![]()
tak zase jeden z úžasných dnů![]()
Zkus toto: http://www.vp44diesel.de/list-of-cars
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
- Slaava
- Moderátor
A vona ta řídící jednotka na stříkačce Frotnery 2,2DTi není Bosch?kuchař píše:jedná se jen o opravy řídících jednotek bosch
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Vokoun
- Ultra diskutér
Ať je nebo není v tabulce tam Frontera 2,2DTi je 
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
Žiju OFF !
- myslivec
- Super diskutér
Je tam boženka chlapci, stejně jako čerpadloVokoun píše:Ať je nebo není v tabulce tam Frontera 2,2DTi je
- Slaava
- Moderátor
No je tam, tak v tom případě pokud řídící jednotka čerpadla nahlásí svoji smrt, šel bych do přepájení toho mosfetu nebo pokud nejsem zdatnej v pájení, tak do zaslání jednotky do Polska. Furt to bude levnější než výměna za novou řídící jednotku v Opelu - nebo v jiným servisu, kde obvykle přidružené přetěsnění a přepístkování (oprváněné nebo bezdůvodné) už pak dělá menší podil z celkové ceny za repasi. Stále se mi totiž nezdá to, že řídící jednotka odejde v ten moment, kdy se vydře čerpadlo, i když by to vysvětlovala výše uvedená teorie o tom, že regulační obvod musí při snižování tlaku v čerpadle víc myslet a uvaří se. Zkrátka otázka dalšího dne: má tu někdo čerpadlo, u kterýho se měnila jenom elektronika a i po delší době jezdí OK?
Taky bych ten Vesmírův návod trochu vylepšil o to, že bych na původní nožky toho švábu navařil konektor a novej mosfet bych píchnul do něj. Nikdo totiž pořádně neví, jak danej tip tranďáku vydží a bylo by snazší pak tuto spotřební součástku prohodit třeba někde v Prdelstánu, byť to komplikuje ten výmaz chyb v paměti ŘJ.
Taky bych ten Vesmírův návod trochu vylepšil o to, že bych na původní nožky toho švábu navařil konektor a novej mosfet bych píchnul do něj. Nikdo totiž pořádně neví, jak danej tip tranďáku vydží a bylo by snazší pak tuto spotřební součástku prohodit třeba někde v Prdelstánu, byť to komplikuje ten výmaz chyb v paměti ŘJ.
- václav
- Pokročilý diskutér
Ahoj nejde mi ten odkaz od Vesmíra rozbalit, vyskočí mi jen samé klikyháky, a tak nešlo by to sem nějak hodit, psal jsem Vesmírovi před měsíci a neozívá se a zadruhé nevíte někdo od kterého měsíce se začli montovat ty nové čerpadla , nebo jak jej poznám zda je to to náchylnější od toho lepšího ???

Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Slaava
- Moderátor
Kdy došlo ke změně nevím, protože se uvádí různý termíny ale bylo to v roce 2000 nebo 2001. Poznáš to podle toho, že to novější čerpadlo má dva konektory elektroniky a motor má uvedenj výkon 88kW místo původních 85kW. Pokud ti nejde rozbalit ty dokumenty od Vesmíra, tak mi pošli krz SZ tvůj e-mail a já ti to pošlu.václav píše:Ahoj nejde mi ten odkaz od Vesmíra rozbalit, vyskočí mi jen samé klikyháky, a tak nešlo by to sem nějak hodit, psal jsem Vesmírovi před měsíci a neozívá se a zadruhé nevíte někdo od kterého měsíce se začli montovat ty nové čerpadla , nebo jak jej poznám zda je to to náchylnější od toho lepšího ???![]()
![]()
- václav
- Pokročilý diskutér
No tak to potěš koště, pokud je to podle výkonu tak je to až od konce roku 2002 a já mám rok výoby 11. 2000 a tatík 1. 2001 takže jsme oba adepti, což mě ani tak neštve jako obava abych nezkonal někde daleko od domova, např v chorvatsku, kam jezdím na dovolenou. Jenže dát to udělat preventivně podle mě nemá cenu, protože kde mám jistotu, že to udělaj všechno a kvalitně a né že to jen rozeberou, vyčistí , daj dohromady a naůúčtujou si balík, že ?

Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295