Anketa: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět

Vase zkusenosti s cerpadlem na 2.2 DTI:

mam rocnik 99/00 a cerpadlo ok
24
31%
mam rocnik 99/00 a cerpadlo je/bylo v haji
24
31%
mam jiny rocnik a cerpadlo ok
15
19%
mam jiny rocnik a cerpadlo je/bylo v prdeli
2
3%
nemam B-cko :)
13
17%

Celkem hlasů: 78

RAV9
Začínající diskutér

Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi - ANKETA

Příspěvek od RAV9 »

co dodat?
teraz uz viem preco som nesiel do chorvatska autom.. a v ziadnom pripade sa buduce leto ziadny vylet s Fronterou nekona :( mam ju vazne rad, ale mam stresov dost v praci a nepotrebujem byt neustale v strehu aj na dovolenke kedy mi co odide. idem setrit aby som si k vianociam mohol kupit patrol alebo nieco s cim sa da jazdit aj dalej nez 15 km do prace.

PM, uprimnu sustrast, tebe sa stal asi najhorsi mozny scenar :|
Land Rover Discovery 2
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

*pt* píše: ... asi ze ja naivny de*il dufam ze budem prvy komu sa na 2,2 DTI podari raz opravit vsetky choroby a auto bude sluzit este dalsich 20 rokov :lol:
heh, stejne ambicie ako ma Sherpa :lol:
moj poznatok: pokial nemas servis (alebo aspon v rodine) tak je Frontera veelmi drahe auto a neoplati sa. niekde som raz pocul "niesme taky bohaty aby sme kupovali lacne veci", teraz chapem ako to je myslene
Land Rover Discovery 2
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

*pt* píše:toto je uz ozaj k plaču :( :cry: :(

aj ked mne po oprave opravy uz zatial drzi, dalej ako 200 km od domu ma s nim uz nikto nedostane ...

povie mi nikto nejaky racionalny dovod, preco som to uz davno nepredal? asi ze ja naivny de*il dufam ze budem prvy komu sa na 2,2 DTI podari raz opravit vsetky choroby a auto bude sluzit este dalsich 20 rokov :lol:
nepredal si to pretoze este nemas nasetrene na V6 :P :!: a mas k tomu vztah.....tak to neberies uplne ako spotrebnu vec typu vreckovka, pouzijem zahodim do kosa.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

RAV9 píše:
*pt* píše: ... asi ze ja naivny de*il dufam ze budem prvy komu sa na 2,2 DTI podari raz opravit vsetky choroby a auto bude sluzit este dalsich 20 rokov :lol:
heh, stejne ambicie ako ma Sherpa :lol:
moj poznatok: pokial nemas servis (alebo aspon v rodine) tak je Frontera veelmi drahe auto a neoplati sa. niekde som raz pocul "niesme taky bohaty aby sme kupovali lacne veci", teraz chapem ako to je myslene
ja ti dam ambicie.....ja to auto nemozem predat, pretoze jeho cena je teraz tak nizko, ze to je nerozumne. takze ja som si JU vybral, TU ktoru som si vybral, aj s tymi skrytymi vadami a teraz ju mam rad ked ju liecim s pomocou N+K a pod. nic ine mi neostava, tento vztah je kusok nerovny, ale mam ju rad {ked funguje}.
rozhodovanie o cisto sukromnom aute, pre cisto 1 jednotlivca si moze dovolit aj vacsiu davku egoizmu, resp. narcizmu a tym padom moze dat horsie ekonomicke vysledky, ale myslim ze z mojho auta veterana dochovam. a ze bude sluzit aj v dochodkovom veku. :mrgreen:
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Pavel Mirtl píše:Jde o to že pokud Ti chcípne motor tak se přiřadí 4 x 4,proto ten tah v řízení.Před každým startem svítí zelená 4 x 4 a po nastartování zhasne.Podle mne i odtah na laně je k hovnu.P.
Spíš si myslím, že pomalu přestávalo makat servo, když zhasl motor (tah v řízení). První co bylo, tak jsem očima přelétl budíky a kontrolka diagnostiky ani 4x4 nesvítily, ty se rozsvítily, až když jsem se pokoušel znova nastartovat.
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

bez serva jsi v momente mimo cestu v zakrute i pri 10 kmh, jelikoz to vubec necekas. a zotrvacnost 2 tun je svine. a nahle prirazeni predku taky nedela nic dobre v dane situaci. zhasnuti motoru za jizdy je vzdy velmi zle a rizikove. nekdy to muze zpusobit i vysoka vlhkost u eletriky {forman indukcni civka, tyrystor zapalovanie}, nebo u pojistek.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Tak pánové zasvěcení, měl jsem "rande" s jedním "dovozcem", docela sranda, B-čko 99 s tažným a hodně často zatíženým, motor v olejovém zábalu, nalítáno kolem 300 tisíc, všechny náplně původní, krom motoráku. 2,2 DTi a měl jsem pocit, že jede jako po másle. čerpadlo :?: , vstřiky :?: ha ha. JInak vyměnila majitele-UK. Tak teď mi to vysvětlete :?: :?: :?: :?: :?:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

to se neda vysvetlit, to je zazrak :lol: :idea: . anebo jela jak po masle a byla uz temer na maslo....tedy zadni dif alespon mozna. vono kdyz se cloveku neco libi....tak zvykne prehlednout leccos. posadit tam Nimroda tak ten ti tam najde i atomovou pumu dodelanou dodatecne. :wink:
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

A nebo máme všichni na našich miláčcích dovezených ze zahraničí z druhé, třetí, x-té ruky hafo ztočených kilometrů.
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

potom to ale nasvedcuje ze napriek zredukovanym km, a castym porucham, frontera vydrzi aj milion km :P co je dobra sprava :!:
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Mě se to nějak zvlášť nekazí, za těch mnou nahrkaných 50tis km jen pravidelný servis, tlumiče, výfuk, brzdy, manžety a ... A VYSRATÉ ŠPRIC ČERPADLO !!! Já myslím, že ten milión km dám, ještě 4x nechám zrepasovat čerpadlo a nuly se mi nevlezou na tachometr. :lol:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

no a kdyz to Opel nedomyslil, tak je mozna ze prave tehdy si ECU rekne ze uz nemuze dale psat a radeji zastavi motor > nadobro :mrgreen: , ja to radeji stocim pred tim milionem, na nakych slusnejch 127 538 km :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

nerobil by som tak rychlo zavery ked dane auto nikto nepozna, jedna vec je co ma to auto na papieroch a druha co v nom skutocne je... motor s cerpadlom mohol byt uz meneny kvoli buracke alebo to moze byt aj kradnute a pozliepane dokopy. pokial ste nepoznali majitela a auto su to vsetko nepresne dohady.
Land Rover Discovery 2
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Taky se mi to nějak nekazí a jsem rád. Kromě repase vs. čerpadla na podzim 2006. Nepočítám běžnou údržbu,oleje,brzdy,fitry a jiný spotřební materiá.Já jenom liju naftu a jezdím,zrovna jsem se vrátil s Chomutova,za 14 dní nalítáno 1500km a auto šlapalo jakohodinky.Tak ať to všem jezdí aspoň tak jako mě :wink:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
black forest
Začínající diskutér

Příspěvek od black forest »

PM píše:Ať už je Oslík doma, chodím čuřit do prázné garáže.
Ahoj. Prosím Tě co děláš v gáráži, když tam chodíš "čuřit". Fakt mě to mě zajímá víc než to čerpadlo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Forest
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“