Co všechno by se mohlo po... při cestě Ukrajinou??

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Co všechno by se mohlo po... při cestě Ukrajinou??

Příspěvek od lolin »

Nazdar chlapi, za nedlouho se chystám se svou Fronterkou na Ukrajinu, projet ji zhora dolů a zprava doleva.. Bude to moje první taková dlouhá výprava s Fronterou, tak bych se chtěl zeptat na Vaše zkušenosti, co bývá nejčastějšími poruchami na tak dlouhých cestách?? Máme v plánu ujet asi 5000 km a to převážně teda po Ukrajině, takže kvalita cest bude asi na úrovni místní alkoholky mezi Dolními kozojedy a Pustým rohovem.. Proto v přípravě auta měním čepy přední nápravy, oleje v motoru, převodovce, difech, promazání kde čeho, kde se vleze kousek vazelíny, kontrola brzd a tak vůbec všeho.. S sebou chci brát do kufru altík, starter, všechny čidla motoru, spoustu kabeláže, nějaké náhradní brzdové trubky, opravné sady brzd a hromada dalšího vercajku, co mě napadne. Několikrát jsem tady četl o Vašich cestách do Rumunska a kde všude možně, tak určitě jste plni zkušenosti a zážitků z oprav na odpočívadlech a podobně.. Je mi jasné, že záleží na konkrétním stavu konkrétního auta, ale přece jen, jsou to všechno stejné stroje. Díky moc za rady, odměnou Vám snad bude referát z mých toulkách Východní evropou..
Opel Frontera Sport, 2,0i, r.v. 1994, typ A
farmář
Moderátor

Re: Co všechno by se mohlo po... při cestě Ukrajinou??

Příspěvek od farmář »

nic víc. Zase taková trasa to nebude....altík atd bych pokud máš slušnej nebral, ale jak chceš, spíš jde o to nikde nekravnout a nezávodit, lepší než frajeřina je dojet, jinak fakt v pohodě. Snad 1000E na jednu novější Béčkovou, kdyby ti odešla tvoje...no jo ale s tou bys nesměl do EU, by ti jí neukradli policajti hned na čáře :lol: :lol: :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

a což si nechat na čáře tu svojí, cestu po rusku udělat tou za 1000E , pak ji na hranicích odevzdat a domu jet zas tou svojí ? :grin:
jináč loline, zrovna s tou tvojí bych asi nejel. vždyť to není měsíc, kdy by ti motor nějak nezazlobil. alespoň, jak tak průběžně čtu tvpje příspěvky. nebo už máš jinou ? v každém případě držím palce i když ukrajina není konec světa. za tři neděle jsi od tud doma pěšky :wink:
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

Jinou Fronterku nemám, ale s tou mojí to byl pořád jeden a ten samý problém a to byly rozvody, hledal jsem všude možně závadu jakožto servisman-čekatel (vyměnil jsem svíčky, kabely, lambdu, několik váh vzduchu, ...), měsíc a půl zpátky jsem udělal nové rozvody a od té doby auto šlape jako hodinky a výkon je tam, kde byl před závadou.. Nepřipouštěl jsem si tuto závadu, protože se mi výkon ztratil po jedné "opravě" v servisu (už ani nevím, co to bylo), pořád jsem hledal, co mi kde na autě pomrvili a ono to byly rozvody, nechápu jak se jim to na place před dílnou povedlo, ale budiš.. 1000E zrovna v kapse nemám, zatím by to bylo na lehce jetého žigula :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

mýlíš se příteli, ten je vysoce ceněn chudinou, navíc jedno z mála aut, co s ním UKáčka mohou sem :lol: :lol: :lol: jsem drzej, ale oni taky, můj pažout už tam léta jezdí :twisted:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

:lol: :lol: To je fakt, tak alspoň nějakou bričku s oslem bych mohl vysmlouvat.. Copak oni ti hladce ostříhaní svalnatí kamarádíčkové, co si tak rozumí s krumpáčem, si odvezli s sebou domů tvojeho pažouta?? :lol: Nebo ho jen poslali svým bratrům do domoviny? :roll:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ach jo :wink:
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

neviem ako si na tom financne ale zober si aspon 1000€ na uplatky... pochopis asi 50km za hranicami :twisted:

inak ukrajina nieje zase namibia, keby sa nieco pos*alo tak diely/servis by sa tam urcite niekde nasiel, takze tvoja vymenovana vybava by mala stacit. idete vo viacerich autach? ak ides sam tak urcite navijak a to ostatne harampadie okolo toho :lol:
Land Rover Discovery 2
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

O úplatcích jsem už něco slyšel, nějaká část kapesného na to padne, počítám :roll: .. Jinak chlapci ukrajinští prý taky slyší na české pivo, tak asi přiberu o plato plecháčků navíc.. Jedeme jen jedním autem, ale žádný kros tam neplánuju, přece jen bude to kousek dál od baráku, abych si troufnul blbnout v terénu. Teda pokud nemyslíš ukrajinské cesty, že bych na nich zapadal, to mě snad nečeká :grin:
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

lolin píše:O úplatcích jsem už něco slyšel, nějaká část kapesného na to padne, počítám :roll: .. Jinak chlapci ukrajinští prý taky slyší na české pivo, tak asi přiberu o plato plecháčků navíc.. Jedeme jen jedním autem, ale žádný kros tam neplánuju, přece jen bude to kousek dál od baráku, abych si troufnul blbnout v terénu. Teda pokud nemyslíš ukrajinské cesty, že bych na nich zapadal, to mě snad nečeká :grin:
byvaly kolega robi dva tri krat rocne 2000 km po Ukrajine za priatelkou na Skode Fabia HTP a zatial vzdy dosiel aj sa vratil ..tak to snad nebude take hrozne..ale bacha si treba davat, hlavne na rychlost! ...fizly ze uz su viac neoblomny, aj ked zatial este pred sud nemusel, vzdy to dohodol na mieste ..
prajem vela stastnych km a spustu jedinecnych zazitkov :wink:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“