"Závodník" Honza Balcar z Brna (Opel Frontera B 2,2DTi, '99)

balcar
Kontaktovat uživatele:

"Závodník" Honza Balcar z Brna (Opel Frontera B 2,2DTi, '99)

Příspěvek od balcar »

Na tyto stránky jsem se zaregistroval ze dvou důvodů.

Jednak mám Opla Fronteru už jeden a půl roku a občas sem nahlédnu z důvodu, že mi na něm něco nefunguje...

Druhak jsme se s kamarádem rozhodli, že s Fronterou vyrazíme do Afriky na rallye Bamako (http://www.budapestbamako.org/en/), což znamená, že budeme potřebovat naše auto trochu potůnit do písku, prašného prostředí a v neposlední řadě na 15000 km dlouhou cestu. Touto cestou bychom chtěli oslovit lidi, kteří jsou ochotni poradit nebo pomoci při realizaci tohoto našeho neskormného cíle.

Také si myslíme, že by bylo lepší, kdybysme jeli ve více autech, takže pokud by měl někdo vážný zájem se připojit, rádi ho přivítáme v našem týmu (ale ať vymyslí název, jelikož s tím máme problém :mrgreen: ).

Honza

PS: Takhle vypadám => :shock:
Janeš Petr
Moderátor

Re: Závodník Balcar (b2b)

Příspěvek od Janeš Petr »

tož tě zdravím, no. a což máš za stroj ?
Naposledy upravil(a) Janeš Petr dne 08 srp 2009 14:07, celkem upraveno 1 x.
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

taky zdravim - ale do afriky s váma nejedu - bojim se AIDS :grin:
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Taky zdravím a taky nejedu :mrgreen:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

kout.jk píše:taky zdravim - ale do afriky s váma nejedu - bojim se AIDS :grin:
já taky ne. nebojím se AJCU ale hladu, ten bych fakt dostat nechtěl :wink:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

No nazdár ! Tak se mnou taky nepočítejte. Nemám rád teplo !(Frontera už vůbec ne)
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

všechno jde upravit.I Babeta, tak nevím, proč ne Froňa. Nápad je to slušnej, ale nepojedu, každá koruna jde do farmy a ne do stavby expedičního Campa :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nemám čas to moc procházet....výdržová cesta?
Budete muset počítat s něčím, co jste tady ještě nepoznali. Mizerná paliva, jemný písek všude(spešl filtry), nové manžety, všechny náplně pro vedro, asi zvětšené chladiče, jiné termostaty, čidla....co půjde vyztužit to vyztužte, píčoviny nechte doma. S gumama na písek tu má zkušenost málokdo, určitě na takovej, jakej tam je. Jaké auto chcete na to vzít? neměl by to být high end,ale dělník. 2,8TD, 2,5TD(s řádným chladičem) 2,4i, snad 2,2i? Jo a co půjde z alu dát zalu, každé kilo se proveze. Pánové, najděte si čechy co to jeli s offama, tedy Dakar a podobně, přečtěte vše co napsali a otravujte je. Každá info bude k nezaplacení, aj Hanzelka a Zikmund nejsou tak mimo mísu, jak se s odstupem času zdá. Žebříky, lana, cuky....ale nebude to tak drsný jak to takhle vypadá. Akorát že ta oblast prý v poslední době stojí dost na hovno s bezpečností....
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Nazdár :grin: nejedu bo nemam auto 8)
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
balcar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od balcar »

Zdar farmáři i ostatní, díky za postřehy...

Mám 5ti dveřové Béčko, 2.2 DTI z roku 99, což zas takový pracant není,navíc je v něm na Afriku příliš mnoho elektroniky. Samozřejmě jsme omezení finančně (jinak bych si asi pořídil jiné auto), takže na výměnu chladiče nebo čidel nemyslím. Řekl bych, že motor by tu cestu teoreticky dát měl. Mam dost starost z písku a podvozku. Určitě budou potřeba nějaké velmi tuhé a odolné tlumiče, protože můžeme jet celý den po velmi hrbolatém terénu s autem přeplněným věcma. Saní bude asi nutno vyvést a napojit na nějaký dobrý filtr - možnosti jsem zatím moc nestudoval. S pneumatikama to bude taky oříšek, bo se jezdí na písku, kamenech i ve sněhu :grin: . Další úpravy bych asi nedělal a soustředil se na to, aby byl motor plně funkční...

No nebude to lehké... když to ale ujeli s poslkým fiatem a velorexem, tak by to frontera měla dát taky.... :twisted:
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Snad máš pravdu :grin: A pokud ne, tak optimismus určitě :mrgreen:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no, čidla stojí pár kaček a ty už máš dvojsaharu místo visko vrtule...ne? jestli ne, budeš mít asi tendenci hřát....taky se to dělá vyvedeným druhým topením nebo chladičem s vrtulí, ale u Béčka spíš ne, nemáš vhodné místo. Šprcky poloos a tlumičů budou muset být opravdu stoprocentní a tlumiče tvrdý...no. To si pěkně naklepete prdel! :mrgreen:
U tebe se spíš bojím, aby ti zrovna neodešlo čerpadlo, s ročníkem 99 nejsou žerty :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hele odjede to kde co, jen si řekni....chceš Fronteru pokud možno zpátky nebo pojedeš stylem...dojedu nebo to tam nechám? :lol: :lol: :lol:
Ferda 2,4i
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ferda 2,4i »

Máte nějakou kalkulaci kolik celá ta sranda bude stát?
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
martinos
Diskuzní Nováček

Příspěvek od martinos »

já taky se připojuji k uvítání :grin:
je to asi krásná představa ale taky nepojedu jelikož expedice mimo euro je dost náročná na prachy a na techniku já jsem letos měl jet na měsíc do švédska a jel jsem nakonec do prdele :cry: . práce prachy a dost starostí :shock:
moje campo stále jezdí ale zároven se na něm něco sere ted jsem jel poze a jen do liberce a zas něco nevydrželo před libercem mi to přestalo tahnout takže expedice jedině po totální GO :twisted:
martinos

Campo 4x4 2.5Td, bílý doublecab, rv 2000, 180 000 km, zatím bez úprav jen samé opravy
Odpovědět

Zpět na „Představení nováčků“