Čistění chladící soustavy
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Čistění chladící soustavy
Ahoj, slyšel jsme něco (mám to i v servisní knížce) o čistění chladící soustavy, což je asi vypuštění náplně načepování něčeho čehosi protočení a vrácení nové standardní náplně ? Jinak s eprý ucpává vedení a hlavně chladiča vnitřní výměník. Auto je 6 let starý, pochybuju že to v Oplu někdo někdy dělal. Zabýval jste se tím někdo ? popřípadě mi napište druh tý chemie a nějaký postup atd
)
Díky
Tom
Díky
Tom
- Slaava
- Moderátor
PRŮPLACH CHLAZENÍ
Zdarec! Na tu průlachovou chemii sem zatím slyšel jenom nadávky. Většinou to ale byly starší povozy, kde tato chemie uvolnila i tu "hodnou" rez a začal potom chcát chladič a/nebo topení. Navíc vodní pumpa motoru nemá dostatečný tah na vyplavení větších úlomků, který se hromadí na nejnižších místech okruhu v bloku motoru a taky v topení, kde se v malých kanálcích šprajcuje. Mě se osvědčila tlaková voda, stačí z kohoutku. Koukni na viewtopic.php?t=34
Naposledy upravil(a) Slaava dne 26 lis 2006 22:27, celkem upraveno 1 x.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
- Slaava
- Moderátor
Vydírání
Cha, cha! Za čep poradím!DJ.Tom píše:No ehm no tak se zeptám jako debil, kde je ten výpustní šroub kapaliny z chladiče ? je volně přístupnej nebo bude někde pod krytem podvozku atd. Ten samí dotaz mám pak na olej. (motor 2,2i hydrogen)
Tom
- Slaava
- Moderátor
Re: Vydírání
merlin píše:Hele Slaava začíná chápat fungování této společnosti-pozdě hochu ,ale lépe později nežli nikdy:D
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
-
midnight_man
- Diskuzní Nováček
Re: Čistění chladící soustavy
Hej ten vypuštak je sranda sama o sebe, dnes som sa ho dotkol orechom z račne a hlavička mi ostala v gole. Tak chladič von a vrtat
. Inak na staršich autach najlepšia čistka je vybrat termostat a z druhej strany pustit pod tlakom vodu z hadice...divili by ste sa aky sajrat tam je. Samozrejme chladič von a tak isto ho zvnutra prehnať. Potom naliať destilky a trocha nemrzky....pojazdit par dni, všetko to vypustit a naliat finalnu napln.
Opel Frontera 2.2.i, "A" Long
- 33.petrd
- Začínající diskutér
na přicpaný chladič mi pomohlo pár sáčků kyseliny citronové... 
Petr
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
- palo frontera
- Extra diskutér
Dobre cisti aj roztok ktorym u nas na RD cistia a preplachuju dojarne, len neviem presny nazov tej degerie ale viem zistit.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech