Čidla ABS
- Žanek
- Super diskutér
Re: Čidla ABS
Díky za informace . Určitě bych byl trošku vedle proč to nezhaslo.
- matrix26
- Začínající diskutér
Zkus prosím tě zjistit z čeho to přesně bylo at to vyměním taky to moje. A napiš jak vše funguje. Díky.Franta píše:Staré čidlo jsem musel vysekat ,protože vytáhnout neško.Od kámoše jsem dostal čidlo jiné tuším že říkal že je z Vectry, na délku sedělo,ale musel jsem trošku obrousit průměr aby se tam vešlo tam je 18 mm a to čidlo mělo 18,5 mm ale šlo to.Konektor co byl na čidle jsem odstřihnul a káblíky jsem normálně stočil a dobře zaizoloval gumovou izolačkou.Nezapomeň si to potom proměřit z konektoru u ABS.Kontrolka ABS nezhasne hned mě zhasla asi po po ujetí 5 km než si to asi jednotka všechno zkontrolovala,říkal mi to i ten mechanik že to chvilku trvá,tak jak to vyměníš tak se nelekni že to nezhasne hned.Tak ať se ti práce podaří.Jan Sekanina píše:Tak jsem to proměřil v tom konektoru se 4 dráty a čidlo je kaput. Jak jsi to vyřešil s kabeláží a uchycením čidla ?
ex Opel Frontera A 2,5TDS, CB Team Roadcom 80k, 255/65R16 Conti CrossContact AT, šnorchl, světelná rampa, naviják přední 12000lbs a naviják zadní ATV3500lbs.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevěděl ani mechanik z čeho to je,prej asi z Vectry. Ale důležitá je délka to už nevím , průměr ten je 18 mm a odpor.Origo má 2,1 kiloohmů, ale to co jsem tam dal tak má 1,3 a kontrolka zhasla.Jestli to ABS funguje zjistím až bude sníh,nebo někde na mokré trávě až bude příležitost.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- Žanek
- Super diskutér
Pokud kontrolka zhasla tak by to snad mělo fungovat. 
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To si taky myslím.Jan Sekanina píše:Pokud kontrolka zhasla tak by to snad mělo fungovat.
-
milos
odyšlo mi čidlo na abs tak som to tu listoval.zarazilo ma že B ma iba 3 čidlá.ja mam A a na zadu mam dve na každom kolese.konektor mam tieš iný. rozobral som susedovy vektru ale nepasovalo a po dvojtyždnovom zhánani som sa na to vys...
v robote mi kolega vravy prečo si to nevyrobíš, a tu je moj vytvor.fugovalo to okamžite po par centimetroch jazdy.len neviem kolko to vydrží lebo som to utesnil iba silikonom.ak niekto chce postup a nakresi pošlem.
v robote mi kolega vravy prečo si to nevyrobíš, a tu je moj vytvor.fugovalo to okamžite po par centimetroch jazdy.len neviem kolko to vydrží lebo som to utesnil iba silikonom.ak niekto chce postup a nakresi pošlem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Někde na netu jsem taky našel jak vyrobit čidlo,ale nechtělo se mi s tím dělat a když mi dal kámoš jiné zadarmo a já ho jen trochu upravil,tak jsem tu výrobu neřešil.Ale klidně to tady dej určitě se to někomu bude hodit. 
- Žanek
- Super diskutér
Tak jsem se taky dostal k výměně čidla ABS pravýho předního kola. Čidlo na zadní kolo Oktávky pasuje po opilování průměru čidla o půl milimetru výborně. Pak už zbylo jen na čidlo naletovat drátky (nemám Oktávkovej konektor), vysekat starý čidlo (to zabralo nejvíc času opravy), napájet starý vedení k novýmu, zaizolovat smršťovací bužírkou,nasadit čidlo místo starýho, zapaplat silikonem nasadit zpátky kolo a bylo. Po padesáti metrech jízdy kontrolka zhasla. Proběhla zkouška brzd na trávě a ABS hrká jak zamlada. Cena čidla i s poštovným 287 Kč. 
- fronterman
- Začínající diskutér
Zdravím vás. Včera som sa dostal konečne k premeraniu odporov čidiel. Informácie som čerpal samozrejme tu. Ďakujem. Zistili sme nefunkčné čidlo ľavé samozrejme predné. Obchodník volal nejakému bláznovi do Martina (veľkosklad, alebo dovozca, či čo) a ten zapotil cenu tohofronterman píše:Zdravím chlapi. Tiež sa pridávam k tým, ktorým sa rozsvecuje, či svieti ABSDnes som prefúkol konektory vpredu pri kolesách a vzadu na dife...a nič... Lenže...aj tu platia Murphyho zákony a to je na tom to najhoršie...už viackrát som bol s tým na ceste na diagnostiku, ale vždy to cestou zhaslo, takže sa nedalo zistiť nič...
Zajtra prefúknem ten konektor v motorovom priestore, čo som sa tu dozvedel (dík) a ak nepomôže, skúsim vybrať samotné čidlá a vyčistiť ich. A ak nič, tak potom neviem....keby to svietilo furt....
(Ako to mám vôbec vyčistiť?)
jedného kusu 180 eur
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kašli na origo, důležitý je odpor a aby tam sedělo. 
- Žanek
- Super diskutér
Pokud seženeš na Fronteru origo levnější tak tě nazvu velkým šamanem. Netrap se s tím a šupni tam náhradu. Funkce stejná, cena ani ne desetinová. A se stejným odporem se netrap, to co jsem tam dal má odpor 1180 ohmů. Jednotka si ho načte jestli dává správně impuls a vezme ho za svý. 
-
PeterSO
- Diskuzní Nováček
Zdravim aj aj som mal nedavno problem s cidlom abs v predu a po telefonate v servise kedy my povedali ze cidlo stoji cca 279 Eur som sa snazil neako tento problem vyriesit a takto neako sa my to podarilo ako je to na prilozenom obrazku, no mam otazku ci neviete niekto ako sa da cidlo ABS demontovat? nieko som na system demontaze neprisiel tak by ma to zaujimalo ako sa to da alebo neaky navod na to. A po pripade kde by sa dali zplasit neake nahrady za original cidla?
Frontera B 2001 2,2 DTI 16V
Frontera B 2001 2,2 DTI 16V
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) PeterSO dne 02 srp 2009 21:37, celkem upraveno 1 x.
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
- Žanek
- Super diskutér
Ty jsi to kvůli tomu čidlu rozebíral celý ? Já jsem tam dával čidlo z Oktávky zadní ale nevím co máš za auto ty. Jinak než vysekat demontovat nejde. Aspoň nevím o nikom komu by se to podařilo.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já to taky musel vysekat,jinak to nešlo ven.Taky jsem to dělal na autě nic jsem nesundával, jenom kolo 
-
PeterSO
- Diskuzní Nováček
No nie ne kvoli tomu som to cele rozobral ale menil som manzety na homokinetiskom klbe tak preto a este k tomu vysekaniu, potom ako sa tam da upevnit neaka nahrada? ?
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V