Airbag spolujezdce

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
Brytt cz
Začínající diskutér

Airbag spolujezdce

Příspěvek od Brytt cz »

Díky očekávanému potomkovi začínám řešit odpojení airbagu spolujezdce. Má s tím tady někdo nějaké zkušenosti? Nechce se mi ho jen tak odpojit a nechat svítit kontrolku, popřípadě vyndavat žárovku. Neví někdo hodnotu odporu, který by ho mohl nahradit, nebo kde za rozumnou cenu nechat airbag elektronicky odpojit, pokud to tak jde. Jedná se o Fronteru B r.v.1999. Díky
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Re: Airbag spolujezdce

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, když airbag odpojíš dej tam odpor 2,2 Ohm / 2 W ale jak to budeš pořád přehazovat když děcko pojede nebo nepojede.. moc šťastné řešení to není.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Díky to jsem potřeboval. Je to jenom dočasně, dokud prcek bude úplně malinký a bude se vozit vepředu. Až bude vzadu zase to zapojím.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

DJ.Tom píše:Ahoj, když airbag odpojíš dej tam odpor 2,2 Ohm / 2 W ale jak to budeš pořád přehazovat když děcko pojede nebo nepojede.. moc šťastné řešení to není.
což udělat paralelní větev s odporem k té původní a ovládat jí přepínačem, jak to bejvá u jinejch vozů ?
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

to víš že by to šlo, stačí hodně kvalitní vypínač jenž se při rázu nerozpadne (to se hodně blbě shání rozhodně to nemůže být nějaká kolíbka nebo posuvák) a jde to. Většina aut to má ale udělané tak že je tam tlačítko jenž na jednu jízdu vyředí funkci a zaindikují to nějak třeba zablikáním.

Ono aerbagy jsou vůbec zajímavé. před časem jsem přišel nato že všechny fungují naprosto stejně takže by měla jít třeba prohodit jednotka a přidat i sedačky s aerbagy a mít 4... ale kdo to odzkouší jestli to opravdu funguje hihi. Tohle je asi zatím to jediné do čeho jsem neměl odvahu se v autě hrabat a zatím před tím mám respekt :)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“