Montáž autorádia
-
horarik
Montáž autorádia
Zdravim fronteraci.
Chcem vymenit origo autoradio za Sony. Po nahodení druhého rádia zostáva jeden konektor voľný a nejde centrál (asi je to prepojené tými 6 timi káblikmi v konektore).Po nahodení starého rádia všetko OK. Nestretli ste sa s tým? Každá rada je dobrá.
Za prípadné chyby sorry
, som na fóre krátko. 
Chcem vymenit origo autoradio za Sony. Po nahodení druhého rádia zostáva jeden konektor voľný a nejde centrál (asi je to prepojené tými 6 timi káblikmi v konektore).Po nahodení starého rádia všetko OK. Nestretli ste sa s tým? Každá rada je dobrá.
Za prípadné chyby sorry
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
frontera B 2000 kratka 2,2dti
Gelnica
Gelnica
-
kout.jk
- Super diskutér
Re: Montáž autorádia
a určitě ti přestal ukazovat i displej informace k radiu
(zkusil bych na starym radiu ohmetrem proměřit volný piny (po tom konektoru, kterej ti zůstal volnej) a který budou spojený, tak na konektoru bych je drátem překlenul )
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- václav
- Pokročilý diskutér
Mno je to divný, já osobně jsem měnil to samé autorádio za panasonic, a před čtrnácti dny za alpinu a všechno mi šlape jak má, ten třetí konektor jsem samo sebou nikam nezapojoval. Navíc jsem před těmy čtrnácti dny dával toho panasonica do tátovy Frontery , měnil jsem jej za kazetové rádio a šlape to všechno jak má. Podotýkám , že mám centrál , ale nemám origo alarm. Dále je potřeba po přehození přeštípnout na displeji nad rádiem tuším že žlutočervený drát, aby se nerozsvěcel při každém zapnutí rádia a aby při zapnutém klíčku ukazoval datum ,jinak je dolní řádek prázdný. A abych nezapoměl mám třířádkoví displej a nemám palubní PC. Ahojda 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
horarik
Po nahodení Sonycka svieti na spodnom riadku displeja datum, skor si myslim, ze je radio nejak prepojene s centralom?
Kedze v tom tretom konektore je sest kablov asi maju nejaku ulohu - co vy na to?
Kedze v tom tretom konektore je sest kablov asi maju nejaku ulohu - co vy na to?
Gelnica
Gelnica
-
kout.jk
- Super diskutér
mjá to píchám - proměřil jsi ty piny na autoradiu? Jestliže ti přestane fungovat centrál, když nemáš zapojený ten konektor, který je pro displej, tak asi budeš mít ten centrál napájenej z něj ne? No a když ho vypojíš z rádia, tak všechny dráty rozpojíš a nejde ti centrál ne. Tak si vem ohmmetr a proměř všechny piny v tom konektoru mezi sebou a ty, který ti nebudou mezi sebou ukazovat žádnej odpor, tak protilehlý v tom konektoru proklemuj drátem. Ještě nějakej hloupej dotaz nebo to mám napsat ještě pětkrát ? 
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- václav
- Pokročilý diskutér
Je to divný, já jsem měnil autorádia na dvou fronterách, jedna 2000 druhá 2001 a není žádnej problém, nic se nezměnilo, že by používali autorádio jako řídící jednotku k centrálu...

-
kout.jk
- Super diskutér
u něj bych to viděl spíž na nějakej bastl a tady to mi přijde jako nejjedonuší řešení.václav píše:Je to divný, já jsem měnil autorádia na dvou fronterách, jedna 2000 druhá 2001 a není žádnej problém, nic se nezměnilo, že by používali autorádio jako řídící jednotku k centrálu...![]()
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
Trabant 0,6 bez LPG
604 895660
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Hustý.... no skrze radio žádná informace k centrálu nejde opravdu žádná.
Horního konektoru (display si nevšímej, tam jdou jen data k display a signál rychlosti jinak nic) Kostka pro repra je taky o ničem tam je jen 8 vodičů pro repra a to tím taky nemá nic společného.
Jediné kde se dá něco hledat ja kostka napájecí. Napadla mě jediná lbost a to je že by rádio nějak proklemovalo stálé napětí a napětí ACC tedy ža na acc by napětí bylo pořá centrál by si myslel že je klíč v zapalování a proto nedovolil zvenku zapnout. Tedy zkus si pohrát s barvmi vodičů červená a žlutá jestli někde nejsou spojený (zem proti je černá)
Horního konektoru (display si nevšímej, tam jdou jen data k display a signál rychlosti jinak nic) Kostka pro repra je taky o ničem tam je jen 8 vodičů pro repra a to tím taky nemá nic společného.
Jediné kde se dá něco hledat ja kostka napájecí. Napadla mě jediná lbost a to je že by rádio nějak proklemovalo stálé napětí a napětí ACC tedy ža na acc by napětí bylo pořá centrál by si myslel že je klíč v zapalování a proto nedovolil zvenku zapnout. Tedy zkus si pohrát s barvmi vodičů červená a žlutá jestli někde nejsou spojený (zem proti je černá)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
-
horarik
Zdravim.
Medzitym poriesene, radio slape. Dj Tom mas pravdu, boli zle prepojene kable na radiu. Dik za radu
Medzitym poriesene, radio slape. Dj Tom mas pravdu, boli zle prepojene kable na radiu. Dik za radu
Gelnica
Gelnica
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Jak dostat ven rádio?
Zdravím draci
Mám takovej problém s originálním radiem, když ho zapnu tak mi někdy hraje levá a někdy pravá strana,po chvili mi začnou hrát obě strany. Pokoušel jsem se dostat k isokostkám,ale nepovedlo se mi rádio vůbec dostat ven. Bohužel originál packy nemám
Nevíte někdo jak tu potvoru dostat ven? Děkuju maxik
Mám takovej problém s originálním radiem, když ho zapnu tak mi někdy hraje levá a někdy pravá strana,po chvili mi začnou hrát obě strany. Pokoušel jsem se dostat k isokostkám,ale nepovedlo se mi rádio vůbec dostat ven. Bohužel originál packy nemám
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
- farmář
- Moderátor
strč tam dráty. Odjistí zámky. Tedy naposledy jsem to dělal před šesti lety,ale origa jsme taky na dílně neměli 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Dráty ? Ty zámky jsou jak hluboko,nevíš?
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
- václav
- Pokročilý diskutér
Vyšroubuj ty čtyři imbusi po stranách a nacpy tam třeba dráty od kolaky jsou tři centimetry hluboko, nebo odšroubuj dva křížové šrouby nad displejem a jeden pocelí i s displejem. POZOR !!! pokud nemáš kód k rádiu nesmíš jej odpojit od iso konektorů, neb se ti zablokuje a musel bys k Oploj s techničákem pro kód , ten stojí myslém 400 kč. 
-
KarelPetrasek1
Zdravím, mě docela pomohl tento článek: https://www.2din.cz/sluzby/montaz-autoradii/ třeba by se ještě někomu mohl hodit. Já měl problém s tím, že nedržela paměť a autorádio při zapojení vždy ztrácelo paměť při vyndání klíčku.