EGR ventil u 2,3 td, jeho vařazení , co se změní ?

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

tak ať ti to lítá. beztak jsi byl asi poslední, kdo to ještě zaslepené neměl :grin:
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

EGR 2,3td

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

Je ten díl na fotkách EGR ventil ? U te prvni fotky co ukazuji na ten otvor,tak ten se ma zaslepit!!!!!!!! :)
GR ventil 002.JPG
GR ventil 001.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2,3Tdi 1993 bodylift 60mm,kola 33x12,50R15MT BF goodrich
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

EGR 2,3td

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

A take jeste prosim o jednu radu!!Dnes jak jsem sundal SACI potrubi tak jsem se zhrozil!!!!!! :( Kompletne ZASRANE.Puvodni prumer se zmensil na cca 37mm :( Se nedivim ze mi to nechtelo jet!!!!!Ale to je vedlejsi spis me zajima cim to mam vycistit at je to jak nove!!!!!Sroubovakem se mi to moc nedarilo!!! :(
2,3Tdi 1993 bodylift 60mm,kola 33x12,50R15MT BF goodrich
vlado007
Extra diskutér

EGR 2,3td

Příspěvek od vlado007 »

Jirko ja som to zaslepil presne tam ako ukazujes na prvej fotke.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
majo
Moderátor

Re: Malý výkon topení/chlazení u 2,3TD, repase motoru po uvaření

Příspěvek od majo »

Ešte ma napadlo! :idea: Skús to čistiť prípravkom ne čistenie hliníkových diskov.Je to tak trochu kyselina a mohlo by to fungovať a tiež to opláchneš vodou! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Slaava
Moderátor

Re: Malý výkon topení/chlazení u 2,3TD, repase motoru po uva

Příspěvek od Slaava »

ještě něco doplním k Jirkovo příspěvku
1) To co jsi vyfotil je fakt EGR ventil a je záhodno jej zaslepit tam, co je jeho příruba přidělaná k výfukovým svodům. Já tu na to mám jakejsi speciální žáruvzdornej nerez, kterej sem ukrad... no prostě ukrad.
2) Sací parohy jsou zasraný sazema z vejfuku, který tam pouští EGR ventil. Já sem sací paroží vyčistil mechanicky různejma kartáčema. Kartáče umřely, dělal jsem to za mokra (saze jsou svinstvo - bacha na vdechnutí) v saponátový vodě, finálně sem to proplách ředidlem. Zkoušel sem i ten žíravej čistič na hliník ale ten na moc tlustou vrstvu mastnejch sazí nestačil. Musí se to fakt vydrbat, zezačátku je to hrozná prasečina - nejvíc bejvaj zasraný kanálky od EGR.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

EGR 2,3td

já jen doplnim Slávu, u EGR ventilu je vhodné též zaslepit ovládací podtlakovej okruh, a to hned v místech, kde se odděluje od podtlakového okruhu brzd ( zhruba v místech lehce za alternátorem ), vložením vhodné ucpávky do hadičky ( kulatinka, šroubek ... ). zamezí se tím přisávání falečného vzduchu přes vyběhané podtlakové ovládací ventily EGR, a tím vám zustane víc podtlaku pro brzdovej posilovač. v případě zaslepení hadičky není nutné zaslepovat vlastní EGR ventil ( odpadá potřeba schánění vhodného materiálu k zaslepení )
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Já jen doplním Petra :grin: Petr tím jenom chtěl říct, že když se celej ten ovládací okruh vyhodí a ucpe hned v místě, kde se odděluje od podtlakovýho okruhu posilovače brzd, tak člověk neriskuje, že mu posilovač nebude tak dobře posilovat. Já sem spíš zastánce zaslepování EGR ventilu, protože je poměrně vysoké procento majitelů motoru se zatuhlým EGR ventilem, kterej se přidře v poloze "skoro zavřeno - téměř otevřeno" a už ho pak nezajímaj nějaký ovládací podtlaky. Tutový řešení jsou parohy z Omegy, kde se myslím ani do posledních verzí EGR nemontovalo. Ty maj ale zase trochu amorfní turbo. Taky nedoporučuji zaslepovat EGR ventil montážní pěnou, což je "technické řešení", s kterým jsem se už taky setkal (naštěstí ne osobně). :mrgreen:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
majo
Moderátor

EGR 2,3td

Příspěvek od majo »

Slaava píše: Taky nedoporučuji zaslepovat EGR ventil montážní pěnou, což je "technické řešení", s kterým jsem se už taky setkal (naštěstí ne osobně). :mrgreen:
:shock: :shock: :roll:
Janeš Petr
Moderátor

EGR 2,3td

Slaava píše:Já jen doplním Petra .........:
já jen doplním Slávu, že nejlepší by teda bylo, ucpat i ventil, i ovládání :wink: :lol: :lol: :lol:
majo
Moderátor

EGR 2,3td

Příspěvek od majo »

A ja s Vami doplňujúcimi sa navzájom,musím len súhlasiť!! :lol:
Janeš Petr
Moderátor

EGR 2,3td

no ještě abys nesouhlasil :twisted: my tu za střízliva, snad moc ,, nepravd ,, nešíříme :wink: ....snad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“