Tlačítko T/GATE Opener

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
matora

Tlačítko T/GATE Opener

Příspěvek od matora »

čafte, kúpil som si Sportku (anglickú verziu) na víkendové jazdenie. Mám na vás 4 otázky:
1. mám motor 2,3 Td , montoval sa do sportky, na stránkach bazárov som nenašiel ani jednu s týmto motorom?
2. ak sa mi podarí vložiť fotku je tam zakrúžkované tlačítko T/GATE Opener( neviem to presne som momentálne 300 KM od auta) a neviem čo to má robiť
3. auto neštartovalo iba keď sa napriamo spojila batéria a štartér, po vystriekaní kontaktov na štartéri auto štartuje, ale až na druhýkrát. na prvý pokus počuť ako ťahá čerpadlo no po otočení kľúča do Štart sa nič nedeje, po vrátení kľúča o jednu polohu a zase štart auto v pohode naštartuje. máte s tým nejaké skúsenosti?
4. po ubraní plynu a spätnom pridaní vyskakuje páka prídavnej prevodovky, ale iba na malej redukcii.

Ďakujem za všetky rady.
foto.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) matora dne 26 říj 2008 17:08, celkem upraveno 2 x.
Janeš Petr
Moderátor

Re: Tlačítko T-base

Příspěvek od Janeš Petr »

to že ti to točí až na druhé otočení klíčku už jsem tu řešil. je to tím,že na první otočení do polohy start ti to současně i žhaví a díky ztrátám napětí už jde ze spínací skříňky málo šťávy ke starteru. pak vypneš klíček z polohy ,,start ,, ,tím to přestane žhavit a dalším otočením na start už máš elektriky pro starter dost, protože dokud nevrátíš klíček do nuly,žhavení už se nesepne. vyřešilo to spínací relé těsně před starterem viewtopic.php?f=31&t=1841
starter 2,3td . že ti vyskakuje ta redukce může být cokoli, včetně utrženejch silentbloků jak na motoru, tak na skříni ( já měl urvané všechny tři )ale nejdřív bych schodil prachovku řadící páky , včetně té gumové a vyzkoušel to bez nich, jestli ti to nevyřazuje jen ta našponovaná gumová ztvrdlá prachovka... . to tlačítko je na mojí na otevírání pátejch dveří,musí bejt ale zatažená ruční brzda. většina věcí už je tu dost do podrobna popsanejch - musíš trochu hledat :wink:
matora

Příspěvek od matora »

to Janeš Petr dík, bohužiaľ sa k autu dostanem až koncom novembra (listopad) ale určite dám vedieť či som na niečo prišiel. ešte raz dík
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ten starter je tutovka. bádal jsem nad tím skoro rok,rozdělal všechny svazky,našel fůru nevodivejch konektorů a odboček a nakonec jsem to vzdal a na motorovou příčku nad starter hodil relé a je pokoj. vlastně si jen vytáhneš elektriku ze silného kabelu na startéru (30) , kostru relátka hodíš pod šroubek a původní ovládací drát střihneš ( někde nad posilovačem ) a použiješ ho jako ovládací k relátku a druhej konec už nechášj ako ovládací cívky starteru
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

matora píše:mám motor 2,3 Td , montoval sa do sportky, na stránkach bazárov som nenašiel ani jednu s týmto motorom?
Hmm, tak tuhle kombinaci neuvádí snad ani Vauxhall, takže bych to tipoval na domácí předělávku.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
loskastanos

Re: Tlačítko T/GATE Opener

Příspěvek od loskastanos »

to tlačítko je na otvírání pátejch dveří bez klíčku. Je to dobrý třeba když zapadneš do bláta nemusíš líst ven 8)
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“