Náhlé zdechnutí motoru 2,2 DTI

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Václav Novotný
Kontaktovat uživatele:

Náhlé zdechnutí motoru 2,2 DTI

Příspěvek od Václav Novotný »

Zdravím všechny, prosím o radu a předem všem děkuji za odpovědi. Včera při jízdě po dálnici cca při 120 km/h mi náhle zdechnul motor Frontery B 2,2 DTI. Bylo to jako kdybych ho vypnul klíčkem, žádné škubání, žádné klepání, prostě nic. Pak jsem ho několikrát zkoušel nastartovat, ani to neškytlo, až jsem vymlátil baterku. Prosím o radu, jestli jste měl někdo něco podobného, kde a čím začít při hledání závady.
Opel Frontera B 2,2 DTI r.v. 1999 model 2000
*pt*
Pokročilý diskutér

Re: Náhlé zdechnutí motoru

Příspěvek od *pt* »

a ked to zdochynalo, tak nevyzeralo to ako keby ti dosla nafta?

nechcem byt zly prorok , ale .... viewtopic.php?f=7&t=1905 :?
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ještě připiš do je to za rok a kolik to má najeto a můžeš postoupit dál. Nejspíš prostě nejde nafta k čerpadlu nebo od něj dál. U Béčka bych to ale viděl spíš na to vstřikovací čerpadlo, protože na vedení k němu nic není a nemá se co posrat - to by ti musel po cestě upadnout palivovej filtr ale i tak by to chcípalo tak 10 vteřin. Pro sichr koukni jestli jsou dobře zapojený všechny kablíky k čerpadlu no a pak hurá na diagnostiku. Pokud to není vydřený, tak se dá čerpadlo "přečipovat" - vše je tu popsáno, tak přeju příjemné čtení a rychlé a zdárné vyřešení problému.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Václav Novotný
Kontaktovat uživatele:

Je to rok výroby 1999 model 2000 a najeto mám cca 205 000 km. Včera jsem tam na dálnici jen tak zběžně hejbal se všema možnejma konektorama a nic. Dál jsem se zatím nedostal. V noci mě přivezla domů odtahovka a teď nabíjím baterku, kterou jsem včera startováním vymlátil. Taky jsem vůbec nepozoroval během jízdy nějaký pokles výkonu, jelo to furt stejně a pak jako když utne.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

99 a 00 odešlá elektronika v čerpadle. Je tu popis opravy od Vesmíra.Hodí se, než ti řeknou někde 25tis. Dále si zkontroluj zda ti jde proud v plné výši na chcípák-cívka čerpadla co pouští ropu do něj. Je to opravdu jako bys vypnul klíček. Ten přeruší proud na chcípák a cívka se zavře.U mne to byly prošvihlé kabely.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Václav Novotný
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem projel všechny možný konektory, odpojil jsem postupně všechny možný snímače, prohlídnul jsem přívod nafty a nic. Pak jsem povolil převlečný matice na vysokotlakých trubkách co vedou ke vstřikovačům. Nafta mi tam při startování sotva vytéká, vůbec není znát nějaký vysoký tlak. Tak zatím nevím. Zítra snad seženu někoho s diagnostikou a pak budu moudřejší.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Viděl bych to na to čerpadlo, taky mi to tak odešlo.Prostě jsem jel náhle to zdechlo a konec a už jsem nenastartoval.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Václav Novotný
Kontaktovat uživatele:

Tipuju to taky na čerpadlo, ale pro jistotu ještě nechám udělat diagnostiku.
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Tak to je do pekla čo za auto,aká spoľahlivosť keď to takto znenazdajky odchádza. To sa potom mám načo tešiť!! :evil: Tak to aby som sa motal max.do 100KM od domova,aby som neplatil veľa za odťahovku. Ak mi to auto tiež také niečo urobí,tak ho tam na mieste porúbem do krupovej polievky(od zlosti) :evil: :evil:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

To je tvůj první nafťák, že tak vyvádíš nebo co? Když ti vadí, že čerpadlo odchází takhle najdednou, tak si voz rezervní. A pak ti zbyde už jenom 1058 jinejch věcí, co tě na cestě nechaj stejným způsobem. Nebo si kup benzínový auto a těch věcí bude už jenom 1057. Když nechceš aby se ti auto vysralo, tak ho odstav jako já a budeš mít klid.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

slaavo ale tu si dovolim s tebou nesuhlasit ..
je mozne ze ta auto pre 1058 veci necha na ceste, ale zvacsa z toho iba par nevies odstranit na mieste, alebo v najblizsom service, co pripad cerpadla rozhodne je !
zazil som to, sice "iba" 100 kilakov od domu, ale potesi :roll: ..hlavne ked auto vobec nenaznacuje ze sa nieco deje, ale proste v mojom pripade po 5 min zastavke uz jednoducho nechyti ...
mal som chut s nim spravit presne to co pisal Majo :evil:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nesmysly. Pokud chceš něco spolehlivého až na půdu, nemáš mít auto s počítačem, elektronickejma vstřikama a třema prdelema relátek.
Mám Bělorusa, alternátor je tam nejsložitější elektrika, protože má relé.Chodí skvěle a je z roku 82.
Vejtřaska, no jeje. Mechanická 2 čerpadla nafty, pár drátů ke světlům a na altík. Ifa, tam je největší problém když se ti na pákách vymelou vůle!
Nebo chceš auto, u kterého nesleduješ nic, natlačí samo naftu do čerpadla, omezí hulení a samo reguluje optimální otáčky, hlídá úplně vše a tobě jen říká, kdy máš jet do servisu.Ale tak to se nerozčiluj, protože u těhle aut výrobce předpokládá funkčnost 8-10let!
a životnost je plánovaná na cca 150tis. km, to ostatní je vlastně navíc! Snad si nemyslíte pánové a dámy, že někdo vyrábí věčná auta? Když Landrover dělal Defendera, toho původního, dělal ho aby byl snadno opravitelnej, jezdil na palivo i v zemích třetího světa a díly vydržely, tak byl alu nebo masiv. Byl relativně drahej, ale vydržel! Jenže když nechcete mít vojenskou techniku, ale limuzínu na kolech, tak holt se s tím musíte smířit!
Takže to, že u tohohle ročníku, tedy 99 a 00 odchází po cca 100-120tis.km jedna posraná elektrosoučástka v čerpadle, je podle mne dost směšná závada na to, že je to u Béčka a to jen v těchto letech na tomhle motoru jedna z opravdu největších závad.
Vesmír tady béčkaře naučil to opravit zalevno, ochoten poradit, myslím že není víc si co přát. Jo a tyhle dva ročníky nejsou tak v ceně... z tohoto důvodu v řádu několika tisíc.
Kua to jsem se rozšoupl. Jdu recipročně něco smazat :mrgreen:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

*pt* píše:slaavo ale tu si dovolim s tebou nesuhlasit ..
je mozne ze ta auto pre 1058 veci necha na ceste, ale zvacsa z toho iba par nevies odstranit na mieste, alebo v najblizsom service, co pripad cerpadla rozhodne je !
zazil som to, sice "iba" 100 kilakov od domu, ale potesi :roll: ..hlavne ked auto vobec nenaznacuje ze sa nieco deje, ale proste v mojom pripade po 5 min zastavke uz jednoducho nechyti ...
Ne, já říkám to samý co ty - jenom sem chtěl zmínit, že náhlá smrt čerpadla je u dehtu celkem normální i při obyčejným vydření, takže není proč se vztekat zrovna nad 2,2DTi. Jinak nepřeceňuj průměrnýho řidiče, kterej odbejvá servis a přehlíží varovný signály - takovej člověk má na autě fakt těch 1057 až 1058 věcí, který ho odstaví. Kdo je chrabrej, ten si poradí i s výměnou toho vstřikovacího čerpadla, jenom nesmí mít moc "chytrý" auto jak píše Farmář.
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

teraz sa musim zastat pt-ho :twisted:

jasne ze sa ti moze vysrat v aute 1000 veci ale tohle je ine, pretoze v tomto pripade
nieje "moze sa posrat" ale "urcite sa posere". ja som chcel ist napr. autom do Bulharska
ale nakolko mam najazdenych 149 500km a rocnik 2000 mozem ist tak akurat do prdele,
pokial tam nechcem stravit dalsi mesiac cakanim na repas pumpy.

inak mam najazdenych asi 400 000 km a nikdy ma ziadne auto (Fiat/Skoda/Audi) nenechalo
v stychu trcat na dialnici, ale teraz sa toho bojim :roll:
s Fiatom Punto som dokonca isiel 500 km s tesnenim pod hlavou uplne v prdeli, zostavala zamnou para
jak z lokomotivy a kazdych 20 km som dolieval liter vody, ale dosiel som :mrgreen:

Frontera je podla mna super auto pre moje potreby, ale toto firma Bosch v spolupraci s Adamom pekne posrali :x
je to trochu aj moja hlupost, keby som hladal a cital pred kupou... radsej by som sahol po benzine, alebo mozno aj
po uplne inej znacke.
Land Rover Discovery 2
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“