Ošetření listových per
-
merlin
Ošetření listových per
Zdravím všechny přátele Fronter,chci jen dát k lepšímu takovou věc,není to obecně známo,ale před lety se doporučovalo ošetření listových per a to velmi jednoduchým způsobem.Rozmíchala se grafitová vazelína(dnes se prodává pod názvem Molika G)s technickým benzínem,vozidlo se zvedlo,aby se prověsila náprava a štětcem se tahle kašička hezky napatlalana na pera,aby co nejlépe zatekla mezi listy.Pak se auto spustilo a co se vytlačilo ven,se setřelo.Nevím,jestli to má nějaký efekt,možná hladší vzájemný chod,ale každopádně takto ošetřená pera lépe vypadala a samozřejmně nerezla
.No a jinak usilovně scháním také Fronterku,tak doufám,že brzy zařvu Banzai a stanu se dalším členem vaší skvělé rodiny.Zdravím všechny MERLIN.
- Slaava
- Moderátor
Listovky
Díky za radu. Zbytky týhle kaše sem na svejch listovkách taky lokalizoval. Fakt ale jenom zbytky. Zadní nápravu si nechávám na příští rok, tak to potom namatlám. Díky tobě už vím čím.
-
merlin
ošetření listových per
No páni fakt jsi tam našel zbytky?Já měl zato,že už to lidi moc neznají,mě to ještě jako učni ukázal jeden starej mechanicco,jo jo to byli časy(1987).Hele Slávo,rád bych se zeptal,našel jsem na netu ,že výška froncky,myslím celková by měla být asi 174cm po hagusy.Potřeboval bych to vědět ,jestli se mi vleze do garáže,nebo jestli budu bourat
he he
- Slaava
- Moderátor
Hop
Byla to taková mastná kašovitá hmota, teď už z ní ale nic nezbylo - koukal sem na to, protože o tomhle ošetřování mám říkali na strojárně (a pak že jsou školy k hovnu), kde si takhle jeden učitel prej mazal péra u starý americký káry, kterou dával do kupy. Protože měl ale v prdeli tlumiče, tak mu potom pěkně hopkala.
S vejškou ti nepomůžu, protože to mám upravený. Techničák sice praví oněch 1.735 mm, jenže nevím, jestli je to vč. hagusů a taky nevím, na jakejch gumách. Tak nějak to ale bude. Když sem v garáži podložil kastli špalkama, tak sem potom jen-tak-tak vyjel ven.
S vejškou ti nepomůžu, protože to mám upravený. Techničák sice praví oněch 1.735 mm, jenže nevím, jestli je to vč. hagusů a taky nevím, na jakejch gumách. Tak nějak to ale bude. Když sem v garáži podložil kastli špalkama, tak sem potom jen-tak-tak vyjel ven.
-
Rosta
-
merlin
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Mazání listovek
Tak jsem konečně našel správnou rubriku
. Chtěl bych nějakou radu od praktiků mechaniků, čím teda mazat ta listová pera? Kdysi mi u Fiata radily, že se maj po promazání grafitkou obandážovat pruhem naolejovanýho plátna, aby se do nich nelepil sajrajt. Pak že se to má po 1/4 až 1/2 roce přebalit. Viděl jsem je dneska ajsou plný bláta a suchého písku. Poraďte. Děkuji vám a věnujte tuto rubriku jen "ošetření listovek". *M*
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- Slaava
- Moderátor
Mazání Mildy a jeho následné válení v peří
Viděl bych to na grafit, nic jinýho se tam neudrží a cokoliv mastnýho by příliš lákalo bordel na spoluúčasti na obrušování per.Milda píše:Chtěl bych nějakou radu od praktiků mechaniků, čím teda mazat ta listová pera?
To by mohlo tak s bídou fungovat na tom Fijatu, kde je pružení v rozmezí 30mm. U off-roadu bez šance. Pokud se někdo takhle moc hodlá starat o listovky, doporučuju pro klid duše vyměnit listy za vinutý péra. Listovky sou stejně dělaný tak, že dřív než se i bez jakékoliv údržby moc obrousí, tak se jejich materiál unaví a buďto rupnou nebo sou už tak povadlý, že se musí dát nový listovky.Milda píše:...obandážovat pruhem naolejovanýho plátna, aby se do nich nelepil sajrajt...
Nemáte někdo přebytečný pravý přední blinkr? Taky bych potřeboval poradit jak sundat hagusy. Mimochodem, dneska sem zespoda viděl novou GrandVitaru a je to docela poctivě udělanej SUV - ale furt jenom SUV.Milda píše:...věnujte tuto rubriku jen "ošetření listovek"...
- farmář
- Moderátor
jj,Slaavo,určitě grafit,taková grafitová vazelína by tomu prospěla.Já občas ale stříkám spodek olejem,tak když to očistím a fouknu na to M6A tak se prd stane....protože sice se olej používá s abrazivy k broušení .ale jak jsi trefně poznamenal...než se obrousí spíš prasknou únavou. A pak dojde na dopis Bolkovi B53, kde že mu dělali ta jeho nová za tak báječnou cenu-navíc když se ho ptali zda nechce aby mu to rovnou přizvedli

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra