Opel Campo Direct Injection
-
John
Opel Campo Direct Injection
Dobrý den, jsem tu nový a nevím, zda zde zůstanu
. Jde o to, že mám velmi dobrou příležitost pořídit Opel Campo 1995 2.5D. Přiznám se, že mám spoustu předsudků a jediné, co mě donutilo začít hledat informace byla všude udávaná úžasná spotřeba. Auto mám teď doma týden na odzkoušení. Jedna z věcí, která mi není jasná je nápis na sacím potrubí(takový dekl na šrouby z plastu), na kterém je napsáno "DIRECT INJECTION". Copak to mělo už v té době přímý vstřik, tak jak ho známe dnes??, nebo jde ještě o původní obyčejné trysky, jako např. u Zetorů? I když o to až tak nejde, spíš o to, zda je to prostě klasickej komůrkáč, nebo ne... Jedna z věcí co mě naprosto překvapila je startování. stačí se skoro dotknout klíčku a ono to naskočí, bez žhavení, bez sytiče, bez přidání plynu. Úžasné. Motor krásně brumlá, krásně jde za plynem, má to takovej ten idylickej zvuk poctivýho dieselovýho motoru. Další překvapení je výkon. Toto překvapení ovšem není tak příjemné. Jsem ze Šumavy a kopce to tady nezvládá ideálně. Je pravda, že to není po republice obvyklé ty kopce co tu máme, ale není problém se vlíct do kopce na dvojku, některé místní silničky do kopců dokonce ani dvojka nezvládne. V terénu jsem pak opravdu rád za redukovanou jedničku. Nutno podotknout, že předchozí auto byl Jeep 4.0 180PS, takže jsem zvyklý na něco jiného a tohle může být jen subjektivní pocit. I když jsem četl, že za tím Farmář(tímto tě zdravím) vozil i 2t vlek, což si opravdu nedokážu představit. Spotřeba je odzkoušená, úžasná, jezdím po městě a pošusty kolem 8mi litrů. Motor nijak nekouří, ani bíle, ani černě. Auto by mělo mít najeto 150tkm. Tím chci říct že mám otázku, nemůže tam být něco špatně??
Jsem karosář, takže rám a plechy absolutně neřeším, už se tešim až to shnije abych si doladil kasli a rám dle svých představ....
Jsem karosář, takže rám a plechy absolutně neřeším, už se tešim až to shnije abych si doladil kasli a rám dle svých představ....
- Žanek
- Super diskutér
Re: Opel Campo Direct Injection
Tož Zdar ! A farmář je přez Campa určitě znalec .
- eskimo
- Začínající diskutér
ja mam campo v praci a to iste aj v zime na prvi brnk pokial je dobry motor ta to ide je to super vozitko
a aj odveze
toho fakt dost
astra 1,7cdti
-
John
Tak už přináším první zkušenosti. Nevím, jestli je to jenom vnitřní pocit, ale nějak se to auto rozjezdilo, to co jsem dával za 2, teď dávám za 3. Možná jsem se jen naučil řadit, když jsem před tím měl automat :-). Pro zkoušku jsem osadil pneu 33x12,5 a zkusil spotřebu. Město 10, dálka 7. Pak jsem přezul z5 205ky a město 8, dálky 6. Já to auto prostě žeru :-) .
Podle dostupných údajů to auto měl posledních 5 let český rybářský svaz, který s tím snad měl za tu dobu ujet jen cca 2tkm. Tak jestli ten motor nebyl nákej zlenivělej :-)
Podle dostupných údajů to auto měl posledních 5 let český rybářský svaz, který s tím snad měl za tu dobu ujet jen cca 2tkm. Tak jestli ten motor nebyl nákej zlenivělej :-)
- farmář
- Moderátor
Ahoj a vítej
Direct injection = čerpadlo tryska. 185 tlak....nebo 182??? to je fuk. Ne, komůrkáč to není, díky velké kopresi to proto chytá jak kráva, žhaví to podle termostatu fakt jen když je to třeba. A má to rychlé žhavení....a je to EURO I. To ti spolu s tím rokem dost říká, že ten motor byl high-end.
Ano, 85 koní po 4L Jeepu je strašnej skok,ale jde to. Normální silnice normálně, do 120 v poho, na dálnici to moc není a nepřetáčel bych ho nad 130, se Sport jsem jezdil aj 150, to je fakt ale taky už osm lt stojí s motorem.
No i nad dvě tuny, ano takovej sem já, jinak poznáš, že naloženej jede stejně jak prázdnej, skoro, ale ty kopce ho s károu zabíjejí, za 2 velké stoupáky s koňmi normálka. Inu, ale až zjistíš, že s károu žere deset, za to nikdo nenaučí Jeep jezdit práznej
¨
Jo motor se rozjezdí, po řidičích co ho courali to chce trošku profouknout vejfuk
Jinak já mu ulevuju 5W-40API SM/CF lehkoběžným olejem.Hřeje se méně a běží lehčeji.
Na předek doporučuji manuální volnoběžky, protože po práglu s károu jezdím nej na nezaplé předky a low převod, pak je to aj s 2tunami jak kočárek a neničíš spojku, vyjedeš za Prahu zastavíš třebana světlech a dáš 4H a jedeš už normálně.To je neocenitelné.
Já to auto taky žeru,mám 3!
Direct injection = čerpadlo tryska. 185 tlak....nebo 182??? to je fuk. Ne, komůrkáč to není, díky velké kopresi to proto chytá jak kráva, žhaví to podle termostatu fakt jen když je to třeba. A má to rychlé žhavení....a je to EURO I. To ti spolu s tím rokem dost říká, že ten motor byl high-end.
Ano, 85 koní po 4L Jeepu je strašnej skok,ale jde to. Normální silnice normálně, do 120 v poho, na dálnici to moc není a nepřetáčel bych ho nad 130, se Sport jsem jezdil aj 150, to je fakt ale taky už osm lt stojí s motorem.
No i nad dvě tuny, ano takovej sem já, jinak poznáš, že naloženej jede stejně jak prázdnej, skoro, ale ty kopce ho s károu zabíjejí, za 2 velké stoupáky s koňmi normálka. Inu, ale až zjistíš, že s károu žere deset, za to nikdo nenaučí Jeep jezdit práznej
¨
Jo motor se rozjezdí, po řidičích co ho courali to chce trošku profouknout vejfuk
Na předek doporučuji manuální volnoběžky, protože po práglu s károu jezdím nej na nezaplé předky a low převod, pak je to aj s 2tunami jak kočárek a neničíš spojku, vyjedeš za Prahu zastavíš třebana světlech a dáš 4H a jedeš už normálně.To je neocenitelné.
Já to auto taky žeru,mám 3!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Když vás tak hoši poslouchám (čtu) tak si asi taky jedno pořídím.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
John
Dle štítku se dává do motoru 5W40 už od min. roku 1998. Volnoběžky mám manuální AISIE(myslel jsem že to má být AUSIE), Ä na ten fígl s redukcí už jsem samo taky přišel, to je velmi dobrá věc. Jinak je rozhodnuto, auto si nechám, zvykáme si na sebe a já myslim, že budem dobří kamarádi. Já ocením dříče, on snad ocení dobrou péči.
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nazdár
at slouží 
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
- Slaava
- Moderátor
Dobře činíš, kolego!John píše:Dle štítku se dává do motoru 5W40 už od min. roku 1998. Volnoběžky mám manuální AISIE(myslel jsem že to má být AUSIE), Ä na ten fígl s redukcí už jsem samo taky přišel, to je velmi dobrá věc. Jinak je rozhodnuto, auto si nechám, zvykáme si na sebe a já myslim, že budem dobří kamarádi. Já ocením dříče, on snad ocení dobrou péči.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
no, hnijou jim rámy, ldo je natřel asfaltem a zaslepil díry ho pohřbil. Pokud ti ještě neprdl, doporučuji zesílit ho v délce cca 50cm min ve spodním ohybu (nahoře i dole nebo bočními deskami taky
)u přechodu kastle a korby.
Jinak pokud máš dobrý kuláky na řízení a kolech je to na silnici jako osobáček.
Ty gumy byl rozumnej počin, na užších to jezdí suprově aj v terénu. Zrovna jsem na nejlevnejsipneu.cz objednal chybějící letní 225/70-16 za 1360.- k skoro novejm Izardám vepředu, vzadu byly Wolfy a rozlouplo se jedno kolo-pneu.
Namaž si kardany, vyměň oleje v převodovce(10W-40 motorák) a dify a je to vozidlo jak fík
Jinak pokud máš dobrý kuláky na řízení a kolech je to na silnici jako osobáček.
Ty gumy byl rozumnej počin, na užších to jezdí suprově aj v terénu. Zrovna jsem na nejlevnejsipneu.cz objednal chybějící letní 225/70-16 za 1360.- k skoro novejm Izardám vepředu, vzadu byly Wolfy a rozlouplo se jedno kolo-pneu.
Namaž si kardany, vyměň oleje v převodovce(10W-40 motorák) a dify a je to vozidlo jak fík
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
AISIN jsou origa ISUZU....nej co je. Aussie jsou uzávěry z ciziny kolego 
-
John
áááhafarmář píše:AISIN jsou origa ISUZU....nej co je. Aussie jsou uzávěry z ciziny kolego
četl jsem již několikrát, že doporučuješ do převodovky ten motorovej olej, myslíš to fakt vážně vážně?, jak jsi k tomu přišel?
- farmář
- Moderátor
??????? tys nikdy,nikdy na té převodovce neviděl ten nápis FILL ENGINE OIL ONLY??????????????????????????????????????????????????????
....podvozek je ISUZU, aj frontera to tam má.
....podvozek je ISUZU, aj frontera to tam má.
- farmář
- Moderátor
no a desina tomu odpovídá asi nejlépe. Leda by ti převodovka stejně hřála,pak pětku. Jo a když skočíš ke Štanglovi, mají OMV Bixxol premium 5W-40 API SM/CF (nej dnes špica) za příjemných 95Kč s daní za litr, když vezmeš šedesátku.Mám ji u sebe na dílně
)))) a doplň si podpis, odkud jsi a vozidlo, díkes 
- Vokoun
- Ultra diskutér
Nazdar draku, ať ti to jezdí a neboj, tady se dočkáš rady. Je tu spousta, co o tom dost ví 
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/