Spojlery
- Slaava
- Moderátor
Spojlery
Nemáte někdo zkušeností s použitím různých spojlerů a jiných obtokových pomůcek na hranách našich pojízdných krabic? Froncek A má sice docela elegantně vyřešenej spojler nad sklem pátejch dveří, uvažuju ale ještě o spojlerech na čelní hraně haupny a hlavně nad čelním sklem, kde by to snad pomohlo eliminovat meluzínu, která je slyšet, když je na střeše box nebo rezerva.
Nevíte kde brát nebo jak snadno vyrobit?
-
Rosta
Re: Spojlery
... pred rakev vrazit takovej ten spojler, co se pouzival na skrinovejch aviich, aby je ta krabice vyssi nez kabina tak nebrzilaSlaava píše:Nemáte někdo zkušeností s použitím různých spojlerů a jiných obtokových pomůcek na hranách našich pojízdných krabic? Froncek A má sice docela elegantně vyřešenej spojler nad sklem pátejch dveří, uvažuju ale ještě o spojlerech na čelní hraně haupny a hlavně nad čelním sklem, kde by to snad pomohlo eliminovat meluzínu, která je slyšet, když je na střeše box nebo rezerva.
- Slaava
- Moderátor
Re: Spojlery
No zrovna tohle sem nemyslel. Myslel sem tohle (mimochodem tenhle povoz je fakt mazel):Rosta píše:... pred rakev vrazit takovej ten spojler, co se pouzival na skrinovejch aviich...

- Slaava
- Moderátor
Kšilt
Ty pičo, tak to vidim na samovýrobu. V jakym schopu si to viděl?TomK píše:Ahoj, original kšilt na Fronteru stojí 229,- Eur, docela síla, ale vypadá super.
Řekl bych, že ne. Je to ve směru větru a bude to pomáhat obtoku vzduchu.Nedůvěřivý Rosta podezíravě píše:....nebrzdi to uz tak dost pomalou fronteru?
-
TomK
Mají to na http://www.cornett.de
Je tam i návod na montáž i s detailem uchytů, takze by to šlo okopírovat.
Spoiler na kapotu jsem viděl dělany z tmavého plexiskla, je to jenom pruh 10x140, trochu zakulacene hrany a na čtyřech místech přišroubovaný ke kapotě.
Spoiler na kapotu jsem viděl dělany z tmavého plexiskla, je to jenom pruh 10x140, trochu zakulacene hrany a na čtyřech místech přišroubovaný ke kapotě.
- Slaava
- Moderátor
Plexi
Díky za radu. Teď už jenom sehnat to plexi.TomK píše:Mají to na http://www.cornett.de
Některý auta toho plastu nemaj nikdy dost:

-
Luboš K.
-
merlin
kšilt
Ten kšilt by nebyl problém udělat ,ale to uchycení,vzhledem k náporu větru?Asi by bylo nutné uchycení do př.sloupků,teď jsem zrovna štrachal v garáži a našel jsem samořezné šrouby s 1mm válcovým osazením pod hlavou,takže (teoreticky) teď už stačí jen 1mm plech a nějaký dobrovolník,který poskytne vozidlo
co vy na to budějovický,máte to ke mně kousek(Zliv),že bych zatím prznil vozidla někomu jinému,než dovalím vlastní
Merlin
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
voda na az na celne sklo ...
hehe, a mne sa to prave celkom paci :D ...
aj ked som sa spociatku tiez celkom cudoval, ako je to vobec mozne
aj ked som sa spociatku tiez celkom cudoval, ako je to vobec mozne
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Slaava
- Moderátor
Ajm lavin it!
Já to miluju a s oblibou tím děsím spolujezdce, kteří nic nečekají!Milda píše:Lidi - taky se vám navalí na přední haupnu a čelní sklo kýbl vody, když projedete i mírnou rychlostí louži hlubokou tak 5-15cm? Fakt mi ty přední kola chrstnou bordel až na sklo. Mám normální P255/70-15. Nijak nezvyšované pružení.Milda