Čidla ABS
- janoduch
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čidla ABS
takze abs blbne aj pri malej rychlosti ako je napr.20km a cuknes do pedalu niekedy kope a rosvieti sa same a niekedy pohoda vsetko oki 
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
- fronterman
- Začínající diskutér
Zdravím chlapi. Tiež sa pridávam k tým, ktorým sa rozsvecuje, či svieti ABS
Dnes som prefúkol konektory vpredu pri kolesách a vzadu na dife...a nič... Lenže...aj tu platia Murphyho zákony a to je na tom to najhoršie...už viackrát som bol s tým na ceste na diagnostiku, ale vždy to cestou zhaslo, takže sa nedalo zistiť nič...
Zajtra prefúknem ten konektor v motorovom priestore, čo som sa tu dozvedel (dík) a ak nepomôže, skúsim vybrať samotné čidlá a vyčistiť ich. A ak nič, tak potom neviem....keby to svietilo furt....
(Ako to mám vôbec vyčistiť?
)
Zajtra prefúknem ten konektor v motorovom priestore, čo som sa tu dozvedel (dík) a ak nepomôže, skúsim vybrať samotné čidlá a vyčistiť ich. A ak nič, tak potom neviem....keby to svietilo furt....
(Ako to mám vôbec vyčistiť?
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
[
Čidlo asi vytáhnout nepůjde já to měl zarezlé a musel jsem ho vysekat, stejně bylo v pr.... Od čidla vede káblík a hned nad kolem je konektor tam ho rozpoj a změř to čidlo.
Čidlo asi vytáhnout nepůjde já to měl zarezlé a musel jsem ho vysekat, stejně bylo v pr.... Od čidla vede káblík a hned nad kolem je konektor tam ho rozpoj a změř to čidlo.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
jo jo ABS. Me se to na Acku rozsvitilo taky a uz sem na to tak nasr.... ze uz to snad ani resit nebudu stejne je to na takovemhle aute na houby. Ale zkouseli sme to s mechosem merit ohmetrem primo na konektoru jak cidla tak u RJ ABS a hodnoty byly OK spis si tipuju na zlomeny dratek nekde od konektoru pod blatakem k cidlu a nebo ve svazku k RJ. Elektrika na frontere je k podelani. Ted me k tomu jeste zacala svitit kontrolka rucni brzdy a pritom kdyz zmerim spinac na konektoru pod tunelem tak je v pohode. Takze zase nejakej vakl po ceste. Nejradsi bych to z toho vsechno vytrhal

Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
- fronterman
- Začínající diskutér
Skúsim premerať. Dnes som prefúkal konektor v motorovom priestore a nič, svieti ďalej 
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ja som to tu tiež riešil ale som sa na to vybodol mne tie svietiace kontrolky(ABS , airbag) som si zvikol a ked nahodou niektora zhasne tak len pozeram že čo mi chýba na pristrojovke
inak ABS mi zviklo občas v zime zhasnut a teraz nič
svieťi stale ale neva
a erbeg som kable pod sedačkou preletoval na pevno a chvilu to ako tak fungovalo ale len chvilu 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- RAV9
- Začínající diskutér
mne to tiez chvilu svietilo, po 40 minutovom smykani na blate
auto som umyl wapkou 2x nastartoval a zmyzlo to, ale vy mate asi neco ine...
auto som umyl wapkou 2x nastartoval a zmyzlo to, ale vy mate asi neco ine...
Land Rover Discovery 2
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no tak dnes som len tak nahodou pri kontrole sinenblokov stabilizatora zadnej napravy vyriešil svietiace ABS kabel bol prethnutý vedla nadrže ale nebolo to ani vydet nel ked som išiel rozpojiť svorky tak kabel som vytiahol s tej ochranej ,, hadičky,, a ma zaujima načo su tam 3 kabliky ked na čidlo idu len 2 ten jeden je bez izolacie a ie to cele omotane takym alobalom zajrta dam aj foto ked to budem letovať zatial to ma len provizorne

- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tu sú spomýnané fotky na jednej je ten zvezok kablov 2 izolovane + 1 bez izolacie + tev ,,alobal,, a na druhom nadpjenie obyčajnimi kablemi pri letovani ten ,,alobal povolil
sorry za kvalitu je to telefonom
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Žanek
- Super diskutér
Franto . Prosím tě nevíš pin A3 +B3 je pro čidlo před řidičem a nebo spolujezdcem ? Proměřil jsem to v mot. prostoru a toto je v řiti nebo jen drát. Abych zas nerozebíral celý auto.
Ten konektor pro čidlo je ten co je až dole skoro u manžety ? 
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
A2 - B2 levé přední, A3-B3 pravé přední, A4 - B4 zadní
Přední 2,1-2,6 kiloohmů
Zadní 1,1-7,7 kiloohmů
Teď jsem měnil levé přední,kámoš mechanik mi dal nějaké čidlo musel jsem ho obrousit mělo větší průměr asi o 0,5 mm a hodnotu asi 1,3 kiloohmů. Vše funguje.
Konektor je společný i s opotřebením destiček,jsou tam 4 drátky ,je to ten u manžety.
Přední 2,1-2,6 kiloohmů
Zadní 1,1-7,7 kiloohmů
Teď jsem měnil levé přední,kámoš mechanik mi dal nějaké čidlo musel jsem ho obrousit mělo větší průměr asi o 0,5 mm a hodnotu asi 1,3 kiloohmů. Vše funguje.
Konektor je společný i s opotřebením destiček,jsou tam 4 drátky ,je to ten u manžety.
- Žanek
- Super diskutér
Dík ! Ušetřil jsi mě dalšího hledání. 
- Žanek
- Super diskutér
Tak jsem to proměřil v tom konektoru se 4 dráty a čidlo je kaput. Jak jsi to vyřešil s kabeláží a uchycením čidla ?
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Staré čidlo jsem musel vysekat ,protože vytáhnout neško.Od kámoše jsem dostal čidlo jiné tuším že říkal že je z Vectry, na délku sedělo,ale musel jsem trošku obrousit průměr aby se tam vešlo tam je 18 mm a to čidlo mělo 18,5 mm ale šlo to.Konektor co byl na čidle jsem odstřihnul a káblíky jsem normálně stočil a dobře zaizoloval gumovou izolačkou.Nezapomeň si to potom proměřit z konektoru u ABS.Kontrolka ABS nezhasne hned mě zhasla asi po po ujetí 5 km než si to asi jednotka všechno zkontrolovala,říkal mi to i ten mechanik že to chvilku trvá,tak jak to vyměníš tak se nelekni že to nezhasne hned.Tak ať se ti práce podaří.Jan Sekanina píše:Tak jsem to proměřil v tom konektoru se 4 dráty a čidlo je kaput. Jak jsi to vyřešil s kabeláží a uchycením čidla ?
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nové čidlo ABS
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.