Kolik vzduchu do pneu 30x10,5 R 15

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Kolik vzduchu do pneu 30x10,5 R 15

Příspěvek od Nimrod »

Kolik vzduchu?

Gejza

Pánové potřebuju vědět na kolik nafoukat pneu 30x10,5x15 ?
Ladim froncku a chci začít od tlaku v pneumatikách.Jo a zadní diferák je na tom po 500km stejně jak před opravou, takže sem se rozhodl že tam vrazim dif. z gaze, ten je zaručenej.

Gejza

Oprava pánové to pneu je 31x10,5x15

Nimrod

Osobně bych to funěl tak ke 2,8 až 3.

Gejza

tak ňejak to mám,dík
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak musíš mít tvrdý jako prase, běžně se fouká do 2,2 a v terénu spíš míň,Karel
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Anonymous píše:Tak musíš mít tvrdý jako prase, běžně se fouká do 2,2 a v terénu spíš míň,Karel
...me to po prezuti v servise nafokali na 2.7 a bylo to tvrdy, ze se na tom nedalo jezdit. Tak jsem ufouk na 2.3 a jsem spokojenej:)
Slaava
Moderátor

2,3 - 2,5

Příspěvek od Slaava »

Na podobným rozměru se pohybuju na asfaltu v rozmezí 2,3 - 2,5.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Sjíždí se vám pánové ty pneu stejnoměrně?Když jsem to koupil byly nafoukaný 3,3 a víc sjetý uprostřed.Teď to foukám 1,8 a zdají se být OK.
Slaava
Moderátor

Zlehounka

Příspěvek od Slaava »

Sjíždí se dobře. Ten, kdo ti to prodával, chtěl evidentně aby to působilo, že auto jede pěkně zlehka. :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Určitě,na Campu mám pro pohodlí 2.2 , na práci a např když vezu beton(600kg) 2.5, když jsem vezl tunu vína dal jsem psaný tlak vzadu na oněch 2.7 , kdybych na to tak chtěl jet prázdej,tak to mlátí jako svině.Sjíždění mám superpravidelný.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Žanek

Příspěvek od Žanek »

On tak asi jezdil pořád protože je tak ojetá i rezerva.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Jenom jsem chtěl dodat:jezdím tak 80%polní cesty a na deklu u nádrže je doporučenej tlak 1,7 proto ten dotaz.Dík! :lol:
Slaava
Moderátor

Pytel vzduchu

Příspěvek od Slaava »

3,3 je mazec! Nejlepším důkazem je to, že se to sjíždělo nerovnoměrně. Že je návod na deklu nádrže sem si nikdy nevšim :wink: Uživatelská příručka také praví, že gumy 225-255/75 R15 se maj hustit na 1,7 a při plném naložení zadek na 2,4. Je podle ní jedno, jestli je to dlouhej Froncek nebo Sportka. Jenže z vlastní skušenosti vím, že pokud mám gumy pod 2,2, tak je to hroznej pytel.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo to jo,2,2 jemezní,míň jsou z toho bačkory.Nic se nepokazí z 2,4-2,5, to je lepší na silnici,těch 2,2 mám i do terénu,Je to peklo co vše člověk musí hlídat,že?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

2,0

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:jo to jo,2,2 jemezní,míň jsou z toho bačkory.Nic se nepokazí z 2,4-2,5, to je lepší na silnici,těch 2,2 mám i do terénu,Je to peklo co vše člověk musí hlídat,že?
2,0 a míň je dobrý tak na extrém (písek, mazanina) ale vyrazit s 1,7 na asfalt bych se fakt neodvažoval. :?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

souhlas,podhuštěné na 1.5 se mi osvědčily na sračky,ale na silnici bych se z toho víš co,to by mi ani pytlíky z recyklovaného 4x4 nemusely stačit.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Nemusíte mě hned ukamenovat.Já to přifouknu a uvidíme.Zatím díky.
Slaava
Moderátor

Kdo je bez tlaku ať hodí kamenem!

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Nemusíte mě hned ukamenovat.Já to přifouknu a uvidíme.Zatím díky.
V poho, nekamenujeme (stejmě bychom se na tu dálku netefili :D ), jenom si vzájemně sdělujeme zkušenosti. Sou v dom docela citelný rozdíly i na jedný desetině. Dřív sem měl Wranglery s o jeden stupeň vyšším rychlostím indexem a těm stačil o jednu desetinu menší tlak, jakej na stejnej výkon potřebujou moje stávající Pirellky. Desetinka a přitom je to znát jak svině. Proto nad tím tady tak bazírujeme.

Když sem auto kopil, tak sem měl taky rezervu přehuštěnou. Bylo vidět, že ji majitel přede mnou párkát použil a sjížděla se mu víc uprostřed. Navíc to byl extratuhej Mišelin. Měla tlak asi něco kolem 3,0.
Naposledy upravil(a) Slaava dne 28 říj 2006 20:09, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“