Frontera koupě

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Pavel Fru

Frontera koupě

Příspěvek od Pavel Fru »

Ahoj,
uvažuji o koupi frontery a svazl jsem se s motory 2.2 16V benzín, 2,2 nata a 3,2 V6 vše rok 1999 a vyšší. U nafty mě překvapily výrazné vibrace při volnoběhu je to standartní, že se to tak všechno chvěje ?
Nakonec jsem se nejvíc přiklonil k 2,2 16V benzín jelikož mě přijde, že je asi nejmíň poruchový co jsem se zatím dočetl. Užívání auta plánuji jako občasné s vyjetím do lehčího terénu s ohledem na čas cca 5-8 tkm ročně.
Opravdu jsou naftové motory tolik poruchové a vechny tolik vibrují ?

Pavel
farmář
Moderátor

Re: Frontera koupě

Příspěvek od farmář »

nejsou a vibrace? jak můžeme vědět co byl zač ten,který jsi viděl? nejčastěji je to silenbloky nebo moc nízkým volnoběhem. Poruchové nejsou, pokud nemyslíš výdrž čerpadla 2,2DTi roky v. 99 a 00 po cca 120tis.km....to je dáno součástkou čerpadla.Někde je tu návod na opravu, myslím že od Vesmíra? Jinak hlučnost dieselu je často dána olejem, vzduchovým filtrem a seřízením.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ahoj adepte. V 2,2DTi sem seděl jenom jednou a i za studena se neklepala, nic tam nerezonovalo janom to mělo ze začátku takovej ostřejší zvuk. Motor má vyvažovací hřídelky, takže je na čtyřválcovej dehet hodně kultivovanej. Myslím, že si možná natrefil na nějakej kus, co měl špatnou náladu nebo si možná nikdy nezažil to pravý peklo ve starým dehtu :twisted: Poruchovost bych neviděl nijak kriticky, u 2,2DTi je problém jenom ve větší poruchovosti prvních sérií dodávaných vstřikovacích čerpadel. Ale 2,2 benál je podle mě dobrá volba ale víc ti tu určitě poradí Béčkaři. Přeju šťastnou ruku při výběru - vem si s sebou někoho, kdo to auto zná, klidně mu i něco zaplať, vyplatí se to. Já sem takhle už párkrát byl pomáhat při výběru a poté, co sem každýmu vybranej kus rozmluvil mě už za poradce nikdo nechce :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

půjdu koupit pár točených piv,jdeš s sebou? :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Pavel Fru

Příspěvek od Pavel Fru »

Jedna frontera měla najeto cca 190 rok 1999 a ta se klepala jak maslostroj a druhá byla rok 2002 a najeto 72 a klepala se o něco méně, ale taky dost, při jízdě paráda jen to krasně klapalo. Chápu, že od stolu m nikdo neřekne co byl kde špatně jen jsem si myslel, že dle zkušeností Vás majitelů mi to buď potvrdíte je to běžné nebo vyvrátíte. U benzínu ať 3,2 či 2,2 byl klid a tichoučko.
justy

Příspěvek od justy »

zdravim ta ja mam 2.2 dti rok a pol a zatial ziadny problem akurat klasicka udrzba olej,filtre a naposledy tlmice kedze mali tesne pred smrtou klepanie ako klasika nafta v zime trosku viac ale po zahriati celkom spoko
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

tie vibracie sa občas na mojej prejavuju ale len občas za studena večinou inak ako pisal farmar tak to ma taky ostrejši zvuk ked pridaš ale osobne si myslim že 2,2dti v spojeni s automatom je velmi dobra volba :wink: a ta poruchovost ja by som to skor nazval udržbou :wink:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Pavel Fru píše:Jedna frontera měla najeto cca 190 rok 1999 a ta se klepala jak maslostroj a druhá byla rok 2002 a najeto 72 a klepala se o něco méně, ale taky dost, při jízdě paráda jen to krasně klapalo. Chápu, že od stolu m nikdo neřekne co byl kde špatně jen jsem si myslel, že dle zkušeností Vás majitelů mi to buď potvrdíte je to běžné nebo vyvrátíte. U benzínu ať 3,2 či 2,2 byl klid a tichoučko.
s tím už se musíš narodit. když to v sobě nemáš, bude se ti nafta vždycky zdát hlučnější, rozklepanější a já nevím, co ještě. pak je druhá skupina lidí, co jdou do nafty právě kvuli těmhle průvodním znakům. vždyť je to krása, když si tak krásně vrní a poklepává :wink:
Pavel Fru

Příspěvek od Pavel Fru »

Pro srovnání : měl jsem felicii 1,9 D a ta se klepala, ale snesitelně jen se to oklepalo při startu a chcípnutí jako malá avie :-) mělo to najeto 220 tkm takže kdyby se to klepalo jako frlda tak ok. Dle dosavadních odpovědí jsem pochopil, že by se to klepat nemělo.
Další dotaz : jaké jsou ceny ND v porovnání s osobákem ? ( na stejno/+ x%, -x%)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Pavel Fru píše:...jaké jsou ceny ND v porovnání s osobákem ? ( na stejno/+ x%, -x%)
Různý. Zkus si to tu pročíst, u většíny oprav sou uvedený ceny, takhle ti to sem nikdo nevypíše. Hlavně neber v potaz ceny v Opelu, jinak ti exploduje hlava.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
justy

Příspěvek od justy »

no filcku som mal aj ja ale postv ti dve auta vedla seba otvor kufor a zbadas nepatrny rozdiel a to je velkost agregatou takze to ber aj z tejto stranky a co sa tyka suciastok dnes je to vsetko o zhanani bud to zozenies za par korun alebo tam nechas majetok
Pavel Fru

Příspěvek od Pavel Fru »

... tak mě se nafta právě líbí a k fronteře mi nejvíc sedí, ale nechci si v tom připadat jako na pneumatickým kladivu, když vyřadím :-) Jak jsem psal felda krásně klapala nyní octavia krásně klape.

Není tady někdo z okolí Pardubic s fronterou 2,2 DTi, že bych se vnutil na svezení ?
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Pavel Fru píše:... tak mě se nafta právě líbí a k fronteře mi nejvíc sedí, ale nechci si v tom připadat jako na pneumatickým kladivu, když vyřadím :-) Jak jsem psal felda krásně klapala nyní octavia krásně klape.

Není tady někdo z okolí Pardubic s fronterou 2,2 DTi, že bych se vnutil na svezení ?
Zkus oběhat pár bazarů ať si uděláš obrázek.
justy

Příspěvek od justy »

neviem ake mas moznosti ale skus sa previezt na viacerych a potom ziskas lepsi obraz ale posledna volba bude aj tak na tebe
Pavel Fru

Příspěvek od Pavel Fru »

Rozumím, zatím jsem se v několika svezl a uchvátila mě 2.2 benzín s necelými 40 tkm. Ale furt tak nějak bych nejraději ten diesel, proto ty mé dotazy. Ale dávám přednost celkovému stavu auta, který bych rád v rámci možností co nejlepší.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“