motor 2dti nebezi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
radek89
Diskuzní Nováček

motor 2dti nebezi

Příspěvek od radek89 »

ahoj chlapy stala se me strasna vec..!! :cry: mam fronteru B 2.2dti.. potreboval jsem vymenit olej,,tak jsem si ho vymenil,dal novej filtr,zaplastoval motor nalil novej...pak chci nastartovat a ono toci na prazdno a nejde to...motor toci a nestartuje...povolil jsem matici od vysokotlakeho potrubí u vstrikovace startuji a nic netece.... ze to neni cerpadlo... :cry:
Opel Frontera B Long 2.2dti 16V r.v2000 ,LIMITED,černa metal. černe okna ,kůže,CB
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: motor nebezi

Příspěvek od Franta44 »

Nechci malovat čerta na zeď ale mohlo by to být i čerpadlo :(
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
radek89
Diskuzní Nováček

Příspěvek od radek89 »

prave cerpadlo bylo uz jednou meneno kdyz melo auto najeto 97tis ted mam 197tis...normalne jsem vjel na zvedak..vymenil olej a auto pak nenatoco...nikde jsem nic nestkripl zadnou hadicku nebo drat nic
Opel Frontera B Long 2.2dti 16V r.v2000 ,LIMITED,černa metal. černe okna ,kůže,CB
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

radek89 píše:ahoj chlapy stala se me strasna vec..!! :cry: mam fronteru B 2.2dti.. potreboval jsem vymenit olej,,tak jsem si ho vymenil,dal novej filtr,zaplastoval motor nalil novej...pak chci nastartovat a ono toci na prazdno a nejde to...motor toci a nestartuje...povolil jsem matici od vysokotlakeho potrubí u vstrikovace startuji a nic netece.... ze to neni cerpadlo... :cry:
tak si nasaď ty dráty, co jsi oškubal rukávama z čerpadla když jsi dělal ten filtr a uvidíš, co se stane :wink: olej s naftou prostě nesouvisí. jestli jsou tam všude všechny, tak přejdi hadice, za kterou jsi zachytil a uvolnil a díky tomu ti spadla nafta. tomu je tu ale věnovaná zvlášť sekce, takže jen varování, nezkoušej ji čerpat starterem
radek89
Diskuzní Nováček

Příspěvek od radek89 »

zitra to jeste vsechno prekontroluju
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no takhle rychle by to být nemělo,ale vzhledem k tomu, že ti odešlo v 97tis a máš zase o 100tis.km víc, tak jak víc bys popsal jeho periodu, po kterou vydrží?? :lol: ale neboj, za a) by to byl nějak rychlej skon tak hledej konektor,dráty,pojistku , tohle je jak odpojenej chcípák, za b) je tu návod na opravu za normální peníz a ne tu dardu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

to chce klud poriadne prekontroluj všetko a skus odvzdušnit čerpadlo ja som tiež chytal stresi ale ked som menil prepadove hadicky mi to nechcelo chytit možno si len nejaku hadičku vychilil a padla nafta držim Ti palce :wink:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
radek89
Diskuzní Nováček

Příspěvek od radek89 »

nevim jak je to mozne,ale jak sem menil ten filtr,tak kolem neho vedou ty trubky od nadrze..aasi jsem do nich treba drnkl ,a spadla nafta...jinak si to nedovedu vysvetlit..auto jsem roztahl a uz zase jede.. :lol:
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

radek89 píše:.......auto jsem roztahl a uz zase jede.. :lol:
...to uděláš ještě párkrát a jdeš měnit čerpadlo :!: . když jsem ti psal, abys naftu hlavně nezkoušel natáhnout starterem, nečekal jsem, že to teda zkusíš roztahováním :wink:
jeden starší příspěvek na tohle téma, specielně pro tebe :wink:

,,....tak se také přidám. U Béčka je použito rotační vstřikovací čerpadlo VP44 s radiálními pístky, jehož součástí (stejně jako všech předchozích) je podávací křídlové čerpadlo. Žádné další čerpadlo není potřeba.

Křídlové podávací čerpadlo použité u tohoto čerpadla má na prázdno špatnou sací, ale naopak vynikající výtlačnou schopnost. Nedokáže tedy palivo dost dobře nasát (pouze při roztahování - viz dále). Když má palivo tak ale tlačí proti předchozím typům spoustu nafty, kterou se čerpadlo uvnitř chladí.

Čerpadlo je háklivé na zadření. Proti předchozím typům pracuje s mnohem většími tlaky, všechny součásti jsou tedy mnohem těsněji uloženy a bez nafty se přidírají.
Proto výrobce všude upozorňuje: čerpadlo nesmí běhat bez nafty (nebo s malým množstvím nafty). Také není dobré, pokud se musí prát se zaneseným filtrem.

Proto nikdy neroztahujte auto jenom proto, abyste načerpali naftu!
K načerpání nafty je hadička s ventilkem, nazvaná priming port. Pro správné načerpání je potřeba originální přípravek, který zmáčkne ventilek a poté čerpá naftu a startuje se. Ten přípravek samozřejmě nikdo nemá, takže postup je: odstranit priming port (je na kovové trubičce u čerpadla zalisován (teplem smrštitelná hadička) - dá se po zahřátí stáhnout), nasadit normální hadici se zátkou. Pak stačí natáhnout naftu, zazátkovat a asi 10s zastartovat a motor běží.
Pokud vám padá nafta vlivem nějaké netěsnosti v okruhu, riskujete, že čerpadlo bude přisávat vzduch a kromě obtíží se startováním se čerpadlo časem zadře.

PS: v některých kanálcích v čerpadle jsou nalisována jemná sítka, mající ochránit vnitřní precizně vyrobené pohyblivé součásti. Pokud tankujete nekvalitní naftu, může dojít k zanesení - což se bohužel v ČR řeší výměnou celého čerpadla.
Pokud budete přidávat další filtr, nebo "traktoráckou" skleničku, tak použijte co největší. Po rozpojení vratky se můžete přesvědčit, že čerpadlo skutečně dává jak vodovodní hadice, takže potřebuje skutečně minimální průtočný odpror.
vesmir ,,
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

:? nestraš :roll: cez tyzden idem meniť filtre len musim zistit ako na ten naftovy aby som to nezavzdušnil dufam že nejake typi najdem
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Čoveče, já jednou taky chtěl roztáhnou Fronteru a tahám na Déčko, pak i na Rko a nechytla mrcha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

stavitel1 píše::? nestraš :roll: cez tyzden idem meniť filtre len musim zistit ako na ten naftovy aby som to nezavzdušnil dufam že nejake typi najdem
Truhlářský svorky, nebo nějaký jiný stahovadlo a zaškrtit před povolením filtru obě hadice před i za filtrem. Než našroubudeš těleso s novým filtrem, naplnit těleso naftou. Našroubovat, utáhnout a pak teprv uvolnit škrtící svorky :wink:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

a ak sa tam dostane trochu vzduchu odvzdusni sa to same ???nemože sa stat že mi motor bude bezat a potom z nicoho nic scipne ??no a ešte jedna otazka zatial som to moc neskumal treba odmontovat cele teleso filtra alebo sa to da filer vytiahnut aj pod autom na mieste ??
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Taky to tak dělám, zaškrtím obě hadice přívod i vývod, nahoře povolíš šroub a vytáhneš celou nádobku i s filtrem. Vyměnit filtr, zalít ho naftou a dát zpět.Povolit svorky.Pak nastartovat vše by mělo být OK.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

něco málo vzduchu to zvládne.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“