Zvednutí B-čka
- RAV9
- Začínající diskutér
Re: Zvednutí B-čka
Pavle,
a co tam treba este urobit? som sa uz pytal pred 2 stranami
nech sa aj zacatecnici poucia...
a co tam treba este urobit? som sa uz pytal pred 2 stranami
Land Rover Discovery 2
- Janeš Petr
- Moderátor
mrcha to je, jen bych to znovu poopravil, jak může zůstat v každé díře s vyvěšeným kolem, když na utaženejch torzkách se kolo vyvěšovat nemůže. může jen propružit a na hrbolu ale když přijde díra, musí za kolem celé autoPavel M píše:..... si spravil rádoby upravenou mrchu, co zůstane v každé díře s vyvěšeným kolem.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
Torzky se dají celkem rozumně vychytat i s horním dorazem. 3 - 3,5cm zvednutí a alespoň na Áčku zbylo dost i na vyvěšení kola. Horší je ten zadek. Tam už to není jen o prodloužení houpaček a vypodložení dorazu jak na listech.
Zmršit auto se mi nechce ale těch pár centimetrů navíc by bodlo. Jak jsem četl tady i u sousedů tak je právě potřeba upravit celé uchycení zadní nápravy.
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ja to mam o 4cm a žiadny problem v podloženi tlmiču na zadnej naprave žiadnu vyhru nevidim pretože jeho pracovna dlžka je rovnaka čiže ak ho podložim tak koleso ktore zatlačim nezatlačim až tak do blatniku takže to križenie zostava rovnake pokial sa tlmiče nevimenia za dlhšie ja pri dvihani do 5 cm nevidim žiadny problem ak by som daval večšie gumi tak by som tie tlmiče asi podložil a podložil by som aj dorazi aby mi to niekde nedrelo asi tak 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- Žanek
- Super diskutér
Dorazy by měli vymezovat právě to maximální stlačení pružiny takže bez nich bych to moc nehrotil. Pružina by neměla v žádným případě dosedat až nadoraz na sebe. Křížení neprodloužením tlumičů taky zmenšíš ale to mě netrápí do extrému nejezdím.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
1) Každopádně prodloužit tlumiče a to z důvodu zachování původního zdvihuRAV9 píše:Pavle,
a co tam treba este urobit? som sa uz pytal pred 2 stranami![]()
2) Uzpůsobit spodní dorazy
3) Nastavit resp. prodloužit horní dorazy.
4) Vypodložit zadního uchycení zadních kostí
... a teď vysvětlení:
add1) Při neprodloužení se o 5cm zkracuje chod tlumiče, což při celkovém nevalném zdvihu dělá docela podstatnou část délky. Stává se pak, že při např. razantním průjezdu zatáčkou a náklonu auta se vyvěsí vnitřní kolo až na konec zdvihu tlumiče a poté se zvedá, resp. odlehčuje, tzn. strácí styk s vozovkou, což může vést k dost nepříjemné situaci.
add2) Pokud se neprovede, hrozí při extrémním zatížení, např. při skoku, vytržení tlumiče. (osobně nemám, protože extrémy nejezdím)
add3) Pokud se nenastaví horní dorazy, sice se prodlouží vyvěšení kola, resp. větší zapuštění do podběhu, ale hrozí přepnutí torzek a tím k poškození
add4) V případě vypodložení tlumičů se zvětší vyvěšení zadního kola a levá kost pak při maximálním vyvěšení naráží do krytu nádrže. Na sportce je to nutnost, na dlouhém jsem to dělal pro jistotu.
PS: samozřejmě je to alternativa pro méně majetné. Movitější si koupěj delší tlumiče, delší pružiny, pevnější torzky, jiné zadní kosti a jiný přední ramena
Naposledy upravil(a) Pavel M dne 03 bře 2009 08:16, celkem upraveno 1 x.
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Samozřejmě, že se vyvěšovat může, pokud prodloužíš i tlumičeJaneš Petr píše:mrcha to je, jen bych to znovu poopravil, jak může zůstat v každé díře s vyvěšeným kolem, když na utaženejch torzkách se kolo vyvěšovat nemůže. může jen propružit a na hrbolu ale když přijde díra, musí za kolem celé autoPavel M píše:..... si spravil rádoby upravenou mrchu, co zůstane v každé díře s vyvěšeným kolem.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Nějak ti nerozumím, ale to je asi tou slovenčinoustavitel1 píše:ja to mam o 4cm a žiadny problem v podloženi tlmiču na zadnej naprave žiadnu vyhru nevidim pretože jeho pracovna dlžka je rovnaka čiže ak ho podložim tak koleso ktore zatlačim nezatlačim až tak do blatniku takže to križenie zostava rovnake pokial sa tlmiče nevimenia za dlhšie ja pri dvihani do 5 cm nevidim žiadny problem ak by som daval večšie gumi tak by som tie tlmiče asi podložil a podložil by som aj dorazi aby mi to niekde nedrelo asi tak
Co to mumláš : " to križenie zostava rovnake " ??
Když tam dáš 5cm na pružiny, tak se ti pracovní část tlumiče posune o 5cm níž a tím samozřejmě zmenší o 5cm vyvěšení kola, ne ???
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Jinak z přiloženýho odkazu je snad všem jasný, že to co tu děláme, je jen zlomek toho, co je potřeba k tomu, aby to všechno fungovalo jak má a proto dělat ještě zlomek ze zlomku, např. tím, že vypodložím pružiny a natáhnu torzky a na zbytek se vyfláknu, je asi úplná pitomost
http://4wheelonline.com/Products.aspx?C ... tId=103537
http://4wheelonline.com/Products.aspx?C ... tId=103537
- RAV9
- Začínající diskutér
Pavle diky moc
je videt ze se vyznas
z tych predchozich diskusii mi vyplyvalo ze staci iba podlozky a torzky, ale hned sa mi to nezdalo
janak delas to (zvedani) i profesionalne? nebo na zakazku?
z tych predchozich diskusii mi vyplyvalo ze staci iba podlozky a torzky, ale hned sa mi to nezdalo
Land Rover Discovery 2
- myslivec
- Super diskutér
To vypadá na kšeftík v eurechRAV9 píše:Pavle diky mocje videt ze se vyznas
![]()
z tych predchozich diskusii mi vyplyvalo ze staci iba podlozky a torzky, ale hned sa mi to nezdalo![]()
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
osobne si nemislim že to je ,,pitomost ,, dal som si tu namahu a isiel som to vykriži do jedneho plitkeho jarku je pravda že doraz (vzadu ta guma čo vysi z hora ) nebol uplne stlačeny lebo to nebolo až fest vykrižene neboli podmienky ale medzi strunou bolo ešte dost miesta na jej stlačenie takže s toho mi vypliva že koleso sa na mojej dvihnutej dostane do takej polohy ako u nezdvihnutej fronia vyvesi sa tiež rovnako čiže uhol križenia je zachovany a ak sa podložia tlmice a dorazi samozrejme tak ten unol križenia bude proste taky isti ale len o nieco vyssie (dalej) od kasni osobne v tom nevidim žiadnu vyhru pokial zostavaju povodne tlmice jedine v tom pripade že sa davaju večšie gumi to jest aby guma nedrela o kasnupri uplnom zatlaceni na dorazPavel M píše: např. tím, že vypodložím pružiny a natáhnu torzky a na zbytek se vyfláknu, je asi úplná pitomost![]()
![]()
ani nie ako som už pisal tak strunu som zatlačil až tak že dorazi boli skoro ,,na doraz,, ale nebol to extrem vykriženie nebol teren toto všetko myslim na zadnu napranu na prednej je to o inom tam tie tlmiče treba podložit a aj dorazi aby sa torzka neprekrucala inak ked bude trochu času priložim obrazky a určite nezostanem vyset v každej dierePavel M píše: Když tam dáš 5cm na pružiny, tak se ti pracovní část tlumiče posune o 5cm níž a tím samozřejmě zmenší o 5cm vyvěšení kola, ne ???![]()
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
-
emiliano08
- Diskuzní Nováček
Minco co to stov tvojov fesandov robis davaz hu nastojaka
no dobehnem uz som nato zvedavi ako to snov robis

-
Pavel M
- Začínající diskutér
Nedělám to ani tak, ani tak.RAV9 píše:Pavle diky mocje videt ze se vyznas
![]()
z tych predchozich diskusii mi vyplyvalo ze staci iba podlozky a torzky, ale hned sa mi to nezdalo![]()
Vyvíjel jsem to pro sebe a dělal jsem to pro dva kámoše s Fronterou za cenu materiálu. A to že to tady vysvětluju, dělám jen proto, abych tu předal trochu zkušeností těm co se do toho chtěj vrhnout po hlavě a pak si tu hlavu budou drbat
Takže žádnej Euro kšeftík dělat nebudu
Něco podobnýho jsem zažil s Vitarou a nevyplácí se to ( nemyslím finančně
- Janeš Petr
- Moderátor
tak tak, upravovat by si měl každej sám. co se někomu líbí, druhému se líbit nemusí, s nějakou prkotinou zabiješ celej den než jí vychytáš mouchy ale těžko to budeš někomu cizímu vysvětlovat, žes to neměl za čtvrt hodinky sfouklé, seženeš někomu něco za nějakou cenu a on ti po roce vyčte, že to viděl někde o deset korun lacinějc, pak ho ještě drapnou policajti, nebo STK a je po kamarádství... když už něco takového pro někoho cizího dělat, tak jedině z originál dílů nebo z dodané dokumentace a výkresů. pak není problém to udělat cokolivPavel M píše: Takže žádnej Euro kšeftík dělat nebudu![]()
Něco podobnýho jsem zažil s Vitarou a nevyplácí se to ( nemyslím finančně)
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/