spustaju mi vsetky 4 pneumatiky

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
kaktus79

spustaju mi vsetky 4 pneumatiky

Příspěvek od kaktus79 »

Zdravim Vas vsetkych!!!
Momentalne mam takyto problem. Doslova zo dna na den mi spustaju - stracaju tlak vsetky 4 pneumatiky.
Mam obute COOPER Discoverer M+S 255/65 R 16.
V com moze byt problem???
- v pneumatikach
- v diskoch /original Opel/
- vo ventiloch pneumatik

Co mam robit??? :idea: :arrow: :?: :roll: :(
Prosim poradtte.

Dakujem
Slaava
Moderátor

Ventílky

Příspěvek od Slaava »

Tak to seš na tom stejně jako já - akorát, že mě někdo ukrad ventilky :(

Nemůže to bejt změnou vnější teploty a vlhkosti v posledních dnech?
Jointy

ztráta tlaku

Příspěvek od Jointy »

Mě zase uchází levý přední, mam COOPER Discoverer AT. Uchází to tak, že přijdu ráno k autu a kolo prázdné.

Možná že mě někdo povolil ventilek, nebo jsem vzal někde hřebík. Každopádně mě už po třetí ukradli nějaký svině všechny čtyři čepičky na ventilky (chromovaný z těsněním). Kurvy jak si můžou dovolit hmatat na cizí auto, viděj něco lesklýho tak si to odšroubujou.

Jinak to že ti ucházej všechny čtyři gumy to je divný. To by se samovolně dít nemělo.
fronterman
Začínající diskutér

Žuvačky na diskoch

Příspěvek od fronterman »

Kaktus, Kaktus 8)
Nepíšeš, o koľko ti tie gumy spustili. Ak len o 2, 3, či 4 kPa, mohlo sa to stať náhlym ochladením v posledných dňoch. Predsa len objem vzduchu v našich pneu je dosť veľký a pri ochladení sa zmenší. A teraz je teda ale kurva kosa... :?
Ak ale o viac... :?: Mam pocit, že si niekto trénuje ako ti klofne naraz štyri ventilky :twisted:
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

na 15tkách co mám na léto neb jsou ploché a vypadají jako letní,ale jsou to M+S Dunlop-čili žvejkačka a v létě mě nepusí ze silnice,mi pořád uchází jedno kolo,slabounce ale přeci.Ani to už neřeším,kapituloval jsem a zvykl si,vždy po tejdnu vemu hadici od kompresoru a domluvím mu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kaktus79

Re: Žuvačky na diskoch

Příspěvek od kaktus79 »

fronterman píše:Kaktus, Kaktus 8)
Nepíšeš, o koľko ti tie gumy spustili. Ak len o 2, 3, či 4 kPa, mohlo sa to stať náhlym ochladením v posledných dňoch. Predsa len objem vzduchu v našich pneu je dosť veľký a pri ochladení sa zmenší. A teraz je teda ale kurva kosa... :?
Ak ale o viac... :?: Mam pocit, že si niekto trénuje ako ti klofne naraz štyri ventilky :twisted:
Priatelu, gumy mi spustaju z 2,3 pri nafukani su za 2-3 dni na 1,7-1,6.
Co sa tyka kradeze, asi sotva, auto je vo dvore a strazia ho 2 pitbully... :idea: :!:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jestli je foukáš u pumpy teplé tak je to normální,někde jsm četl že tento rozdíl půl Atmosféry je úplně OK,vem si ten objem vzduchu.Já foukám na studeno 2.5 Atm na Campu a pak si to za jízdy koriguju aby to nemlátilo.Třeba nenaloženej zadek musím mít měkčí,jenže já mám listovky tak to neber v potaz.Ale rozdíl teplé studené-0,5Atm je OK.Musel bys to foukat plynem s jinou roztažností,jako se foukají super nízké profili,např.na kárách nebo sporťákách,tak si to tak neber.Proto je u huštění gum napsáno-tlak za studena:-)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

farmář píše:jestli je foukáš u pumpy teplé tak je to normální,někde jsm četl že tento rozdíl půl Atmosféry je úplně OK,vem si ten objem vzduchu.Já foukám na studeno 2.5 Atm na Campu a pak si to za jízdy koriguju aby to nemlátilo.Třeba nenaloženej zadek musím mít měkčí,jenže já mám listovky tak to neber v potaz.Ale rozdíl teplé studené-0,5Atm je OK.Musel bys to foukat plynem s jinou roztažností,jako se foukají super nízké profili,např.na kárách nebo sporťákách,tak si to tak neber.Proto je u huštění gum napsáno-tlak za studena:-)
Ja to fukam za studena na 2,3 Atm, potom to spadne na 1,7-1,6 Atm za studena
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

A co tam dát duši? U starého auta jsem měl starý a orezlý plecháče, takže to furt někde kolem ráfku ucházelo. Takže jsem měl ve všech kolech duše, včetně rezervy.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Martin Dudík píše:A co tam dát duši? U starého auta jsem měl starý a orezlý plecháče, takže to furt někde kolem ráfku ucházelo. Takže jsem měl ve všech kolech duše, včetně rezervy.
Aj to je jedna z moznosti :idea:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Uník tlaku

Příspěvek od Nimrod »

Možná jsem to tady už někde psal, ale měl jsem obdobný problém s únikem tlaku v pneumatice. Byl tam zarvanej hřebík jako prase. Měl jsem to ve třech pneuservisech a všude mě řekli že je to rezavý ráfek. Tak jsem se jednoho dne naštval milé kolo sundal a ššel jsem centimetr po centimetru až jsem ho bastarda našel zarvanýho v gůmě tak že byl skoro schovanej. a jaká to byla nádherná 40 hřebík.
Slaava
Moderátor

Brod

Příspěvek od Slaava »

Zajeď do rybníka a koukej, jestli z toho nejdou bubliky!

...no vono asi pudou - odevšad... :?
fronterman
Začínající diskutér

Únik vzduchu

Příspěvek od fronterman »

Tak tu je potom už len jedna možnosť. Pitbulíky štia na gumy, ich moč je silný. V tých miestach, kde to oštia, mení sa zloženie gumy a potom to tadiaľ prepúšťa :lol:
P.S.: Sorry kámo, nič vo zlom.
Hřebíky áno, ale vo všetkých štyroch naraz?
Kaktus, spúšťa ti to ešte? Aké staré sú pneu?
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
kaktus79

Re: Únik vzduchu

Příspěvek od kaktus79 »

fronterman píše:Tak tu je potom už len jedna možnosť. Pitbulíky štia na gumy, ich moč je silný. V tých miestach, kde to oštia, mení sa zloženie gumy a potom to tadiaľ prepúšťa :lol:
P.S.: Sorry kámo, nič vo zlom.
Hřebíky áno, ale vo všetkých štyroch naraz?
Kaktus, spúšťa ti to ešte? Aké staré sú pneu?
Vies co, zmeriam zajtra rano...t.j. nedela 22.10.
Gumy su cca 3/4 roka stare, ale disky maju tak ako auto 9 1/3 roka... :roll:
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“