problémy s kontrolkami na B Fronteře

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Re: Zlta kontrolka motora z bleskom uprostred!!!!!

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Knedel7 píše:
mal som ten isty problem, ze pri urcitej rychlosti, myslim, ze to bolo niekde okolo 110km/h sa mi rozsvietila kontrolka motora s bleskom. Precital som si v man., ze pokial zhasne tak neni problem, lenze ona stale castejsie a castejsie svietila. Nakoniec som sa rozhodol ist do Oplu v Ziline na pocitac, kde zistili, ze mam zly prietokomer vzduchu, alebo teda nefunguje uz tak ako ma. To iste sa stalo aj kamaratovi s tou istou Fronterou. Mam Fronteru 2000rv, long, 2,2DTi LIMITED.
Pokud je ta kontrolka oranžová se symbolem blesku,tak ta mi sem tam zasvítí.Zrovna dnes to bylo asi 5 km při jízdě po městě.Neznám všechny kontrolky protože nemám manuál/zatím/.
Mám B 2.2 DTI sport rs rv. 99.Díky za tip,hned je to vše snažší.Ahoj Pavel.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Zdravím Vás na tomto velmi užitečném fóru. Po přečtení předchozího přidávám i já trochou do mlýna.
1) Občasné a stále se častěji objevující rozsvícení oranž.kontrolky řídící jednotky (motor s bleskem):
Na diagnostice u OPLA zjištěna vadná LAMBDA sonda. Po demontáži ze sběrného výfukového potrubí jí skoro půlka chyběla. Výměna za 3000 byla jednoduchá vlastní silou a kontrolka už nebliká. :)
2) Automatické spínání světel
Vcelku jednoduchá montáž přídavné krabičky do prostoru za tachometr s připojením na zapalování15,kostru,obrysovky,hlavní sv., a kontrolku dobíjení. Je dobré na palubu vhodně umístit kontrolní zelenou LED diodu. Jinak za slunného dne nestačí kontrola zapnutých světel pomocí podsvícených "budíků".
Jointy

mě už ta kontrolka řídící jednotky svítí skoro pořád!

Příspěvek od Jointy »

Na mý Fronteře B 3,2V6 kterou mam skoro dva roky se rozsvítila tahle kontrolka asi po půl roce když jsem popojížděl v Praze v zácpě, dost mě to vylekalo, jel jsem rovnou do Opela tam to napíchly na diagn. a že prý to hlásí problém ve směsi paliva. Kontrolku zresetovaly a chvíli byl klid. Postupně se ta potvora rozsvěcela čim dal tim víc. A dnes už zhasne jen vyjímečně na pár minut. Jestli je problém v LAMBDA sondě, tak já už jí musim mít zcela odpadlou. Jinak auto se chová stále stejně a spotřeba se také výrazně nemění když tak maximálně v řádech destin litrů. Stále jezdim kombinaci za 10l/100km, ale je pravda že ze začátku jsem jezdil i za 9. Asi mam těžší nohu. Tolik jsem chtěl říci k tomuto tématu, až budu mít zbytečné tři táci, tak se na tu Lambdu juknu.
fronterman
Začínající diskutér

Kontrolky

Příspěvek od fronterman »

Zdravím nás všetkých. Mne sa zase rozsvietila kontrolka érbegu. A to v závistlosti od počasia a čojaviem ešte od čoho. Je to ale pekná sviňa, je pekne-nesvieti, prší-svieti, prší-svieti-idem na diagnostiku-prestane. Kontoxom som prefúkal všetky spoje, tak nesvietila, ale tiež bolo pekne. Jeden dážď ešte nesvietila, druhý už hej. Idem na diagnostiku, keď svietila, prestala svietiť. Po čase sa rozsvietila znovu a teraz svieti furt. Mam pocit, že si zo mňa robí p...
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolky

Příspěvek od Franta44 »

fronterman píše:Zdravím nás všetkých. Mne sa zase rozsvietila kontrolka érbegu. A to v závistlosti od počasia a čojaviem ešte od čoho. Je to ale pekná sviňa, je pekne-nesvieti, prší-svieti, prší-svieti-idem na diagnostiku-prestane. Kontoxom som prefúkal všetky spoje, tak nesvietila, ale tiež bolo pekne. Jeden dážď ešte nesvietila, druhý už hej. Idem na diagnostiku, keď svietila, prestala svietiť. Po čase sa rozsvietila znovu a teraz svieti furt. Mam pocit, že si zo mňa robí p...
Měl jsem ten problém minulý týden a byly to konektory pod sedadlem.Prostříkal jsem to a už nesvítí.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
fronterman
Začínající diskutér

Kontrolka airbagu.

Tak ten konektor som neprefúkal :shock: Ale posvietim si na neho a riadne ho prefúknem. Franto, dík za typa.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka airbagu.

Příspěvek od Franta44 »

fronterman píše:Tak ten konektor som neprefúkal :shock: Ale posvietim si na neho a riadne ho prefúknem. Franto, dík za typa.
Ty konektory jsou tam dva.Jeden je na vyhřívání sedaček,pokud máš vyhř.sedačky.Ten druhý je na předpínače pásů a to je taky napojeno na kontrolku airbegů.V tom konektoru to bylo.
olympus

Příspěvek od olympus »

Mám také problém s budíky na 2,2 DTI, r.v. 2000. Neukazuje rychloměr, někdy ani otáčkoměr, ten se ale "chytne" s rozsvícením světel. Takže asi ten tišťák. Opel prodává pouze celé budíky za 15000 a na vrakovištích v Praze a okolí jsem je zatím nesehnal. Má někdo nějaký tip na jiná vrakoviště? Jinak máme ještě Fronteru 2,2 DTI 2003, tak to zkusím přehodit, jestli to půjde.
pavelson

Příspěvek od pavelson »

Koukám,že se jedná o opakující se závadu.
Můj nejnovější vývoj závady je ten,že jsem budíky nechal vyndat a elektrikář se pokusil zjistit závadu.Nenašel nic,ale rozborka a zborka zatím způsobila,že budíky fungují správně,pouze při delší nečinnosti se mi opět stalo,že naskočily později.
osobně-pokud to nepřekročí rozumnou mez,že naskočí brzy nebo hned po dobře mířené ráně do přístrojovky,tak to nechám být,vrakoviště se mi nezdá dobrý nápad,když to zlobí tak často a 15 tis.za nové je prozatím nepřijatelné.
Hodně štěstí všem postiženým a kdyby někdo odhalil průlomovou opravu,budu se těšit na informace.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Taky jsem to už několikrát rozebíral čistil atd.Zatím žádný nový poznatek, ale přišl jsem na to, že stačí rána do volantu a naskočí to. :lol:
olympus

Příspěvek od olympus »

U elektrikáře jsem to taky měl, kostra, kontakty v pořádku. Od roku 2002 jsme vystřídali několik Fronter B 2,2 DTI a žádná to nedělala. To třeba ta kontrolka airbagů vysvitla u dvou - to bylo tím kontaktem předpínačů. Jinak bych si Fronteru B 2,2 DTI dovolil považovat za celkem spolehlivé auto, ale co se týká těch budíků, tak tam řešení nevidím. Taky budu vděčný za jakékoli další info.
fronterman
Začínající diskutér

Érbeg

Spoj pod sedačkou som prefúkol a vida, kontrolka airbegu už nesvieti. Díky Franto priateľu... Mimochodom je tam len jeden spoj, nemam vyhrievanie sedačiek. Aj keď je to 2,2dti Limited. Ale v čom limitovaná séria? neviem. Nemám ani klímu. Asi to bude tou kožou. Na druhej strane, čím menej elektronických pičovín, tým lepšie. Nemá sa ti čo kurviť. Toť môj názor. /zapaľovač mi spôsoboval vypálenie poistky na ovládanie okien-je preč,nefajčím, teraz mi pre zmenu nejde nastavovanie svetlometov, poistky sú pritom okej.../
olympus

Re: Érbeg

Příspěvek od olympus »

fronterman píše:Spoj pod sedačkou som prefúkol a vida, kontrolka airbegu už nesvieti. Díky Franto priateľu... Mimochodom je tam len jeden spoj, nemam vyhrievanie sedačiek. Aj keď je to 2,2dti Limited. Ale v čom limitovaná séria? neviem. Nemám ani klímu. Asi to bude tou kožou. Na druhej strane, čím menej elektronických pičovín, tým lepšie. Nemá sa ti čo kurviť. Toť môj názor. /zapaľovač mi spôsoboval vypálenie poistky na ovládanie okien-je preč,nefajčím, teraz mi pre zmenu nejde nastavovanie svetlometov, poistky sú pritom okej.../
Vyhřívání sedaček se prodávalo v tzv. zimním paketu spolu s ostřikem světel a vyhřívanými tryskami ostřikovačů. Mám prospekt z roku 2000 a tam je psaná klima pro Limited standardně. Tak nevím. Jinak Limited proti základu měla: nárazníky a kliky v barvě, výškově stavitelný volant a sedačku řidiče, zadní dif. se zvýšenou svorností, el. okna, kožený volant, litá kola 245/70-16, el. ovl. a vyhř. zrcátka, pevný kryt rezervy, přední mlhovky, ABS, palubní PC a ta klima. Ale je fakt, že u jedné Frontery Limited jsme neměli třeba mlhovky a pal. PC. Tak prospekt možná kecá nebo si to šlo nakonfigurovat.
*pt*
Pokročilý diskutér

Re: Érbeg

Příspěvek od *pt* »

tiez mam orginal nemecky katalog a tam veru klima v zaklade nie je ani u jednej verzii, len za priplatok ...
mfg

*pt*

Lexus NX200t
olympus

Příspěvek od olympus »

Tak je asi rozdíl ve verzích pro německý a český trh. Já mám prospekt český.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“