problémy s kontrolkami na B Fronteře
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Re: Zlta kontrolka motora z bleskom uprostred!!!!!
Pokud je ta kontrolka oranžová se symbolem blesku,tak ta mi sem tam zasvítí.Zrovna dnes to bylo asi 5 km při jízdě po městě.Neznám všechny kontrolky protože nemám manuál/zatím/.Knedel7 píše:
mal som ten isty problem, ze pri urcitej rychlosti, myslim, ze to bolo niekde okolo 110km/h sa mi rozsvietila kontrolka motora s bleskom. Precital som si v man., ze pokial zhasne tak neni problem, lenze ona stale castejsie a castejsie svietila. Nakoniec som sa rozhodol ist do Oplu v Ziline na pocitac, kde zistili, ze mam zly prietokomer vzduchu, alebo teda nefunguje uz tak ako ma. To iste sa stalo aj kamaratovi s tou istou Fronterou. Mam Fronteru 2000rv, long, 2,2DTi LIMITED.
Mám B 2.2 DTI sport rs rv. 99.Díky za tip,hned je to vše snažší.Ahoj Pavel.
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás na tomto velmi užitečném fóru. Po přečtení předchozího přidávám i já trochou do mlýna.
1) Občasné a stále se častěji objevující rozsvícení oranž.kontrolky řídící jednotky (motor s bleskem):
Na diagnostice u OPLA zjištěna vadná LAMBDA sonda. Po demontáži ze sběrného výfukového potrubí jí skoro půlka chyběla. Výměna za 3000 byla jednoduchá vlastní silou a kontrolka už nebliká.
2) Automatické spínání světel
Vcelku jednoduchá montáž přídavné krabičky do prostoru za tachometr s připojením na zapalování15,kostru,obrysovky,hlavní sv., a kontrolku dobíjení. Je dobré na palubu vhodně umístit kontrolní zelenou LED diodu. Jinak za slunného dne nestačí kontrola zapnutých světel pomocí podsvícených "budíků".
1) Občasné a stále se častěji objevující rozsvícení oranž.kontrolky řídící jednotky (motor s bleskem):
Na diagnostice u OPLA zjištěna vadná LAMBDA sonda. Po demontáži ze sběrného výfukového potrubí jí skoro půlka chyběla. Výměna za 3000 byla jednoduchá vlastní silou a kontrolka už nebliká.
2) Automatické spínání světel
Vcelku jednoduchá montáž přídavné krabičky do prostoru za tachometr s připojením na zapalování15,kostru,obrysovky,hlavní sv., a kontrolku dobíjení. Je dobré na palubu vhodně umístit kontrolní zelenou LED diodu. Jinak za slunného dne nestačí kontrola zapnutých světel pomocí podsvícených "budíků".
-
Jointy
mě už ta kontrolka řídící jednotky svítí skoro pořád!
Na mý Fronteře B 3,2V6 kterou mam skoro dva roky se rozsvítila tahle kontrolka asi po půl roce když jsem popojížděl v Praze v zácpě, dost mě to vylekalo, jel jsem rovnou do Opela tam to napíchly na diagn. a že prý to hlásí problém ve směsi paliva. Kontrolku zresetovaly a chvíli byl klid. Postupně se ta potvora rozsvěcela čim dal tim víc. A dnes už zhasne jen vyjímečně na pár minut. Jestli je problém v LAMBDA sondě, tak já už jí musim mít zcela odpadlou. Jinak auto se chová stále stejně a spotřeba se také výrazně nemění když tak maximálně v řádech destin litrů. Stále jezdim kombinaci za 10l/100km, ale je pravda že ze začátku jsem jezdil i za 9. Asi mam těžší nohu. Tolik jsem chtěl říci k tomuto tématu, až budu mít zbytečné tři táci, tak se na tu Lambdu juknu.
- fronterman
- Začínající diskutér
Kontrolky
Zdravím nás všetkých. Mne sa zase rozsvietila kontrolka érbegu. A to v závistlosti od počasia a čojaviem ešte od čoho. Je to ale pekná sviňa, je pekne-nesvieti, prší-svieti, prší-svieti-idem na diagnostiku-prestane. Kontoxom som prefúkal všetky spoje, tak nesvietila, ale tiež bolo pekne. Jeden dážď ešte nesvietila, druhý už hej. Idem na diagnostiku, keď svietila, prestala svietiť. Po čase sa rozsvietila znovu a teraz svieti furt. Mam pocit, že si zo mňa robí p...
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolky
Měl jsem ten problém minulý týden a byly to konektory pod sedadlem.Prostříkal jsem to a už nesvítí.fronterman píše:Zdravím nás všetkých. Mne sa zase rozsvietila kontrolka érbegu. A to v závistlosti od počasia a čojaviem ešte od čoho. Je to ale pekná sviňa, je pekne-nesvieti, prší-svieti, prší-svieti-idem na diagnostiku-prestane. Kontoxom som prefúkal všetky spoje, tak nesvietila, ale tiež bolo pekne. Jeden dážď ešte nesvietila, druhý už hej. Idem na diagnostiku, keď svietila, prestala svietiť. Po čase sa rozsvietila znovu a teraz svieti furt. Mam pocit, že si zo mňa robí p...
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- fronterman
- Začínající diskutér
Kontrolka airbagu.
Tak ten konektor som neprefúkal
Ale posvietim si na neho a riadne ho prefúknem. Franto, dík za typa.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka airbagu.
Ty konektory jsou tam dva.Jeden je na vyhřívání sedaček,pokud máš vyhř.sedačky.Ten druhý je na předpínače pásů a to je taky napojeno na kontrolku airbegů.V tom konektoru to bylo.fronterman píše:Tak ten konektor som neprefúkalAle posvietim si na neho a riadne ho prefúknem. Franto, dík za typa.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
olympus
Mám také problém s budíky na 2,2 DTI, r.v. 2000. Neukazuje rychloměr, někdy ani otáčkoměr, ten se ale "chytne" s rozsvícením světel. Takže asi ten tišťák. Opel prodává pouze celé budíky za 15000 a na vrakovištích v Praze a okolí jsem je zatím nesehnal. Má někdo nějaký tip na jiná vrakoviště? Jinak máme ještě Fronteru 2,2 DTI 2003, tak to zkusím přehodit, jestli to půjde.
-
pavelson
Koukám,že se jedná o opakující se závadu.
Můj nejnovější vývoj závady je ten,že jsem budíky nechal vyndat a elektrikář se pokusil zjistit závadu.Nenašel nic,ale rozborka a zborka zatím způsobila,že budíky fungují správně,pouze při delší nečinnosti se mi opět stalo,že naskočily později.
osobně-pokud to nepřekročí rozumnou mez,že naskočí brzy nebo hned po dobře mířené ráně do přístrojovky,tak to nechám být,vrakoviště se mi nezdá dobrý nápad,když to zlobí tak často a 15 tis.za nové je prozatím nepřijatelné.
Hodně štěstí všem postiženým a kdyby někdo odhalil průlomovou opravu,budu se těšit na informace.
Můj nejnovější vývoj závady je ten,že jsem budíky nechal vyndat a elektrikář se pokusil zjistit závadu.Nenašel nic,ale rozborka a zborka zatím způsobila,že budíky fungují správně,pouze při delší nečinnosti se mi opět stalo,že naskočily později.
osobně-pokud to nepřekročí rozumnou mez,že naskočí brzy nebo hned po dobře mířené ráně do přístrojovky,tak to nechám být,vrakoviště se mi nezdá dobrý nápad,když to zlobí tak často a 15 tis.za nové je prozatím nepřijatelné.
Hodně štěstí všem postiženým a kdyby někdo odhalil průlomovou opravu,budu se těšit na informace.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
olympus
U elektrikáře jsem to taky měl, kostra, kontakty v pořádku. Od roku 2002 jsme vystřídali několik Fronter B 2,2 DTI a žádná to nedělala. To třeba ta kontrolka airbagů vysvitla u dvou - to bylo tím kontaktem předpínačů. Jinak bych si Fronteru B 2,2 DTI dovolil považovat za celkem spolehlivé auto, ale co se týká těch budíků, tak tam řešení nevidím. Taky budu vděčný za jakékoli další info.
- fronterman
- Začínající diskutér
Érbeg
Spoj pod sedačkou som prefúkol a vida, kontrolka airbegu už nesvieti. Díky Franto priateľu... Mimochodom je tam len jeden spoj, nemam vyhrievanie sedačiek. Aj keď je to 2,2dti Limited. Ale v čom limitovaná séria? neviem. Nemám ani klímu. Asi to bude tou kožou. Na druhej strane, čím menej elektronických pičovín, tým lepšie. Nemá sa ti čo kurviť. Toť môj názor. /zapaľovač mi spôsoboval vypálenie poistky na ovládanie okien-je preč,nefajčím, teraz mi pre zmenu nejde nastavovanie svetlometov, poistky sú pritom okej.../
-
olympus
Re: Érbeg
Vyhřívání sedaček se prodávalo v tzv. zimním paketu spolu s ostřikem světel a vyhřívanými tryskami ostřikovačů. Mám prospekt z roku 2000 a tam je psaná klima pro Limited standardně. Tak nevím. Jinak Limited proti základu měla: nárazníky a kliky v barvě, výškově stavitelný volant a sedačku řidiče, zadní dif. se zvýšenou svorností, el. okna, kožený volant, litá kola 245/70-16, el. ovl. a vyhř. zrcátka, pevný kryt rezervy, přední mlhovky, ABS, palubní PC a ta klima. Ale je fakt, že u jedné Frontery Limited jsme neměli třeba mlhovky a pal. PC. Tak prospekt možná kecá nebo si to šlo nakonfigurovat.fronterman píše:Spoj pod sedačkou som prefúkol a vida, kontrolka airbegu už nesvieti. Díky Franto priateľu... Mimochodom je tam len jeden spoj, nemam vyhrievanie sedačiek. Aj keď je to 2,2dti Limited. Ale v čom limitovaná séria? neviem. Nemám ani klímu. Asi to bude tou kožou. Na druhej strane, čím menej elektronických pičovín, tým lepšie. Nemá sa ti čo kurviť. Toť môj názor. /zapaľovač mi spôsoboval vypálenie poistky na ovládanie okien-je preč,nefajčím, teraz mi pre zmenu nejde nastavovanie svetlometov, poistky sú pritom okej.../