Škubání kol při 4x4 aneb jak je důležité mít stejná kola

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
farmář
Moderátor

Re: Jak se vam chová frontera pri 4x4 na snehu ?

Příspěvek od farmář »

tak já je někdy odpojím....zima není už tak krutá jak bejvala :wink: ale moci když vyřadím dát 4x4 třeba v 80tce za jízdy je strašná výhoda!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

NIGHT EAGLE píše:Na kolik vyjdou nový volnoběžky přímo od Adama?
Tuším, že asi tak 45.000,- Kč :lol: :lol: :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

minimálka, cena pod "rukou"....že jseš to ty kamaráde.... :roll:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NIGHT EAGLE »

farmář píše:jinak pokud nebudeš jezdit v terénu klidně si kup automaty ale to se divím že ti teda odešly....prodává jeté zdravé Petr tady v prodám... no a manuály kup origa jetý nebo holt AVM... jo a je to rozdíl nebe a dudy.
Fronteru mám teprve asi měsíc a půl a bohužel jsem to zjistil až teď.
Frontera A long 2.4i
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

farmář píše:tak já je někdy odpojím....zima není už tak krutá jak bejvala :wink: ale moci když vyřadím dát 4x4 třeba v 80tce za jízdy je strašná výhoda!
no já to myslel taky obrazně, i když teď už je mám přiřezené tři neděle v kuse. jak píšeš, vidím závěj, jen přiřadím předek za závějí vyřadím, všechno v plné rychlost, bez spojky a dalšího zdržování, jen lehonce stáhnu plyn, aby to v okamžiku řazení zrovna nechtělo prohrábnout
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

NIGHT EAGLE píše:
farmář píše:jinak pokud nebudeš jezdit v terénu klidně si kup automaty ale to se divím že ti teda odešly....prodává jeté zdravé Petr tady v prodám... no a manuály kup origa jetý nebo holt AVM... jo a je to rozdíl nebe a dudy.
Fronteru mám teprve asi měsíc a půl a bohužel jsem to zjistil až teď.
Kup si manuály a seš za vodou. Stojí tak šestku.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Janeš Petr píše:nevím, radši na podzim vystoupím a zamknu manuály a na jaře zas vystoupím a vypnu je, než se bát s automatama někde zařadit zpatečku a jedničku dvakrát po sobě, aby mi zas neodešly
Takže přes zimu máš manuály zamknutý a jen pohon vypínáš pákou? Neuškodí to přednímu náhonovýmu ústrojí?
Frontera A long 2.4i
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Janeš Petr píše:
farmář píše:tak já je někdy odpojím....zima není už tak krutá jak bejvala :wink: ale moci když vyřadím dát 4x4 třeba v 80tce za jízdy je strašná výhoda!
no já to myslel taky obrazně, i když teď už je mám přiřezené tři neděle v kuse. jak píšeš, vidím závěj, jen přiřadím předek za závějí vyřadím, všechno v plné rychlost, bez spojky a dalšího zdržování, jen lehonce stáhnu plyn, aby to v okamžiku řazení zrovna nechtělo prohrábnout
No pozor vidím že mám těžký nedostatky ohledně manuálů. Přiřazovat za jízdy 4x4 zní vééélmi lákavě.
Frontera A long 2.4i
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

NIGHT EAGLE píše:
Janeš Petr píše:nevím, radši na podzim vystoupím a zamknu manuály a na jaře zas vystoupím a vypnu je, než se bát s automatama někde zařadit zpatečku a jedničku dvakrát po sobě, aby mi zas neodešly
Takže přes zimu máš manuály zamknutý a jen pohon vypínáš pákou? Neuškodí to přednímu náhonovýmu ústrojí?
Páka ti jenom odpojuje převodovku od kardanu, takže po odpojení se sice točí celej předek ale není v záběru. Při připojení se pak jenom připojí otáčející se převodovka a otáčející se předek k sobě a dostanou se do záběru.
Janeš Petr
Moderátor

proč by mu to mělo uškodit. tobě se v převodovce točí kolo co pohání zadek a kolo, co za jízdy unáší předek stejně rychle, takže vůči sobě nemaj rozdíl v obvodových rychlostech, takže by se jednoduše dalo říct, že vůči sobě ty kola stojí, takže můžeš řadit, jak chceš. podminkou je, mít zhruba stejně sjeté pneumatiky, nehrabat v okamžiku přiřazování a nejet zrovna do zatáčky
BUFU 2,3 Č.Krumlov
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUFU 2,3 Č.Krumlov »

Janeš Petr píše:proč by mu to mělo uškodit. tobě se v převodovce točí kolo co pohání zadek a kolo, co za jízdy unáší předek stejně rychle, takže vůči sobě nemaj rozdíl v obvodových rychlostech, takže by se jednoduše dalo říct, že vůči sobě ty kola stojí, takže můžeš řadit, jak chceš. podminkou je, mít zhruba stejně sjeté pneumatiky, nehrabat v okamžiku přiřazování a nejet zrovna do zatáčky
a to je pravda Romane :grin:
Janeš Petr
Moderátor

Sl. píšeš moc rychle :lol:
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Janeš Petr píše:proč by mu to mělo uškodit. tobě se v převodovce točí kolo co pohání zadek a kolo, co za jízdy unáší předek stejně rychle, takže vůči sobě nemaj rozdíl v obvodových rychlostech, takže by se jednoduše dalo říct, že vůči sobě ty kola stojí, takže můžeš řadit, jak chceš. podminkou je, mít zhruba stejně sjeté pneumatiky, nehrabat v okamžiku přiřazování a nejet zrovna do zatáčky
To jo. Měl jsem na mysli to že při použití automatů se neotáčí vepředu nic (při poloze páky 2WD) ale s uzamčenýma manuálama už jo.
Frontera A long 2.4i
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

tak tohle musím zejtra odskoušet :mrgreen:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

kresta píše:
tak tohle musím zejtra odskoušet :mrgreen:
ty nic nezkoušej, nemáš manuály :lol:
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“