Je pravda, že je Opel Frontera SUV a sračka?

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Cobra 1.
Začínající diskutér

Re: prý je frontera SUV

Příspěvek od Cobra 1. »

Já vím Petře,ale proč haní někdo Frontery,tdyž sám jezdí v předchudci froni.Má troper a myslí si ,že má něco extra??Pokud jsi to četl celé,tak víš o co mi šlo.Prostě jak píšeš a já jim to psaltaky,že se někde uvidíme a pak uvidí že i frontera dokáže držet krok i s patrolem.A tojsem chtěl pouze prodat obě frontery a tohle z toho vzniklo. :mrgreen: :mrgreen:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Tohle staré dilema "Frontera versus Offroad vozy" se tu řeší v diskusi koukám už minimálně na TŘECH vláknech.
Já se k tomu snad ani nebudu vyjadřovat, bo jsem to tu jako nováček před 3mi roky taky rozebíral a nejen na tomto webu, ale i na těch sousedních. Dopad jsem stejně jako ty, Cobrášku. A věř mi, nemá to cenu. A do tohoto sporu se pouštějí hlavně noví příchozí a noví majitelé Froncka.
Pokud se jednou tyhle fankluby nedohodnou na srovnávacím poježdění ( nebo nějakém GROOSSE Offroad srazu (dobrá myšlenka )), je zbytečné tu něco řešit a srovnávat vozy a kozy.
Budu jen opakovat čísi -zde již jinde napsaný a velice rozumný- fakt, že by se srovnávané vozy musely obout do stejných bačkůrek (MT nebo AT nebo silničních - ale STEJNÝCH na OBOU vozech!!), měly by mít stejné úpravy (bodylift a tak), stejný obsah válců a možná by je musel vést terénem i stejný driver nebo-li mezikus (pro pojmu neznalé je myšlen řidič).A aby to bylo fakt objektivní, tak bez použití špér a se zohledněním dlouhý a krátký typ. Čímž chci říci, že ani tak nesejde na značce offroad vozu, jako na těchto několika faktorech. A to lze udělat na jakémkoliv voze. Pak bychom se mohli bavit o jakémsi pofidérním srovnávání. Frontera i v sériovém provedení JE OFFROAD vůz beze sporu.
:idea: A už bych to tu neřešil a ani v jiném fofroud fóru :evil:

Nebudu konkrétní, abych neshazoval jiné značky,jak to rádi dělaj jinde,ale měl jsem možnost na několika ježděních být svědkem totálního vypálení spojkové lamely,prasklé poloosy,uvařeného motoru,zkolabované elektriky. A nebylo to na Fronterkách. Ty jezdili dál a krom ohlého vejfuku jim - kupodivu světe div se - nic neodpadávalo.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

na druhou stranu, buďme soudní. s patrolem může jezdit i magor a poloblb a přední náprava to nějak ustojí. rozhodně né věčně ale určitě dýl, než u frontery . přece jen tam máme těch čepů deset a oni jen dva...
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

No hele někdo tu prodá nebo vymění panděro za fronteru... to čumím :mrgreen:
viewtopic.php?f=54&t=2783
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Asi tak, ono samozřejmě že trvanlivější je do jisté meze mít přední nápravu tuhou, přeci jen je tuhá.To že bys ji někde nepřerazil je další věc,ale je zkrátka masivnější a vydrží víc. Otázkou je, co má vydržet a jak dlouho. Ono mít totiž přední tuhou nápravu je trochu dost mít auto jako náklaďák. Takže nic proti takovému podvozku,ale Froncek je proti tomu na silnici docela pohodlné vozidlo. No a pak je nemá srát, že v terénu taky ujede, když oni mají kvůli tomu trakař :wink:
Každý zavěšení má svá plus i mínus. Ovšem majitelé velkejch aut s tuhou zkrátka všechna auta, co nejsou jako ta jejich odsuzují. Je pravda, že jejich náprava přežije často auto,ovšem není pravda, že by byla bezúdržbová!!!
Hele ideálně si to vyřešil Kresťák....když se mu zdá, že by někde byl Froncek málo, vezme si Tatrouše. No a taky neříká Trolům a LC...teda vy máte sračky, co to máte za krámy, kam se to hrabe na Tatru... :idea:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Farmář to rekl za mně :grin: :lol:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
ASTRA F
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ASTRA F »

pánové klídek, off road znamená mimo silnici,cestu a off road nedělá náprava, rozdíl mezi SUV a OFF je v mezinápravovém diferenciálu, pokud chybí je to off, páč jezdit po silnici bez mezinápravového difecu se dá, ale je to na zlikvidování auta !! když to vezmu podle náprav, je vojenský "humr" OFF ?
Ferda Mravenec
ASTRA F 1.4i
Frontera SPORT 2.0i (A)
ICQ 258 332 332
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

:roll: se tu ještě začnem hádat mezi sebou :grin: :grin: . já jen reagoval na ten odkaz, kde cobrovi vytýkaji, že co nemá tuhou nápravu, nemůže jezdit v terenu. ono, jak mu tam někdo správně odpověděl, je teren, kde máš mokrý čelo a je teren, kde máš mokrý spodky. je rozdíl, jestli má někdo auto jen na blbnutí ( pak asi tuhá vyhrává ), nebo jestli ho normálně používá a občas si jede zablbnout a to je asi případ tady nás všech
ASTRA F
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ASTRA F »

přesně, předsedo :grin: FRONTÍCI jsou OFF, hotové
Ferda Mravenec
ASTRA F 1.4i
Frontera SPORT 2.0i (A)
ICQ 258 332 332
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

off je i starej Pažout když ho pošludo pole :mrgreen: ... zkrátka, každej podle terénu,že. SUV nepřemýšlí vůbec o vjezdu do terénu, nemají tuhost kastle jako rám+kastle, takže u těch je to moc riziko o auto. No a pak je to o tom, kdo do toho jde víc a víc.... nemyslím si, že žijeme v takové džungli,abychom se rozhodovali zda kola nebo pásy.... :mrgreen: tady je to spíš právě o tom, jestli tuhou přední a nebo ne,ale když moje auto váží o tunu méně něž troll, tak taky nemusím mít podvozek tak dimenzovanej! a nikdo se nehádá, my volíme právě auta taková, jaká potřebujeme, jestli si někdo obr autem hojí nějakej mindrák, tak by jim měl fakt Kresťák zajet někdy ukázat novou dimenzi , kterou ještě nezkusili :wink: ... a pak to skončí kde, u ZILa? :mrgreen: mě stačí moc dobře, co mám.
Byl tady ve středu chlapík na ořezávání stromů horolezeckou technikou, má L200 v benzínu, nádhera. Prý mu říkali EONˇáci, že nej stejně bylo Campo, že to projelo ještě více..... takže v našich podmínkách osvědčená kvalita, že Campo a Frontera má pro normální smrtelníky asi tak jeden z nejšikovnějších podvozků. A není to v ohromných výkonech motorů, ani v šíleně velkých kolech... ale v denodenní potřebě jezdit naším terénem... a že si někdo sem tam zajezdí na off tratích...dyť jo :) ale pokud někdo potřebuje machrovat že jemu to brodí víc nebo podobně, tak další stupeň jsou úpravy ve stylu americkejch závodů bahnem, no a dál třeba Krestovo malý sporťáček...pak už jen asi tanky. Má snad smysl se hádat co je víc? ale jestli mám pevnou přední nápravu nebo tuhou, pokud máme stejnou průjezdnost terénem je jako se hádat, jestli je lepší mít střechu auta pevnou nebo sundavací.... jo Hummer má myslím taky nezávilé.... asi je to taky děsná sračka. :shock: ne, tahle diskuze je totiž o úplně něčem jiném, jenom o egu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

A proto už se v nich nevyjadřuju k tomuto tématu. :!: :!: :!:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

také howg, na diskuzi o hovnu máme jiné vlákno :wink:
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

sem pro 8)
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
*pt*
Pokročilý diskutér

po mensej uprave :))

Příspěvek od *pt* »

Obrázek
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: Je pravda, že je Opel Frontera SUV a sračka?

Příspěvek od Milda »

Isuzu př náprava 2.jpg
cizi1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“