Vstřiky a předvstřik froncek 2.2 DTI
-
smutka
Vstřiky a předvstřik froncek 2.2 DTI
Čau fronckaři,
před nedávnem jsem si pořídil Froncka 2.2 DTi 99, tachometrovejch 180.000 km, najel jsem s ním asi 4.tis km a připadá mi, že nějak míň táhne, než když jsem ho koupil, navíc se mu zastudena moc nechce rozjíždět a je z motoru slyšet ostřejší chod, po ohřátí se chod motoru podstatně stiší. Motor za studen, tak i za tepla je pravidelně. Mám podezdření na vstřiky a předvstřik. Nikde jsem se zde nedočetl, postup při demontážo vstřiků,při jakém tlaku mají vstřiky otevírat a jaký má být předvsřik na čerpadle, dokázali byste mi prosím poradit?????
před nedávnem jsem si pořídil Froncka 2.2 DTi 99, tachometrovejch 180.000 km, najel jsem s ním asi 4.tis km a připadá mi, že nějak míň táhne, než když jsem ho koupil, navíc se mu zastudena moc nechce rozjíždět a je z motoru slyšet ostřejší chod, po ohřátí se chod motoru podstatně stiší. Motor za studen, tak i za tepla je pravidelně. Mám podezdření na vstřiky a předvstřik. Nikde jsem se zde nedočetl, postup při demontážo vstřiků,při jakém tlaku mají vstřiky otevírat a jaký má být předvsřik na čerpadle, dokázali byste mi prosím poradit?????
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Vstřiky a předvstřik froncek 2.2 DTI
čau kolego. já ti toho moc neporadím ale co vím docela určitě, předvstřik se ti sám od sebe nezměnil, takže jestli to někdo náhodou neladil, hledej problém jinde. to ostřejší klepání za studena by mohl opravdu bejt vstřik , ale to už si tady někde dohledáš 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- václav
- Pokročilý diskutér
Mno 99 tka a 180 tkm tovypadá na čerpadlo na odchodu, zamykej vrata na noc. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Janeš Petr
- Moderátor
tak asi nedohledáš, splet jsem si to s tímhle viewtopic.php?f=7&t=2599&p=38034&hilit= ... %8D#p38034Janeš Petr píše:čau kolego. já ti toho moc neporadím ale co vím docela určitě, předvstřik se ti sám od sebe nezměnil, takže jestli to někdo náhodou neladil, hledej problém jinde. to ostřejší klepání za studena by mohl opravdu bejt vstřik , ale to už si tady někde dohledáš
-
smutka
Čerpadlo snad ne, to by šlo hůř startovat, nebo by houpaly otáčky, což mně nedělá,ne? Nevíte někdo na jaký otevírací tlak se seřizují ty trysky podložkama??
dotahovat trysky do hlavy na 70 Nm???
- myslivec
- Super diskutér
Pokud má ostřejší chod za studena, tak bych nejprve vyměnil olej. Mě to taky dělalo, po výměně šepot květin. Od té doby dělám výměnu podle sluchu cca 10 000 kmsmutka píše:Čerpadlo snad ne, to by šlo hůř startovat, nebo by houpaly otáčky, což mně nedělá,ne? Nevíte někdo na jaký otevírací tlak se seřizují ty trysky podložkama??
- RAV9
- Začínající diskutér
tak tak, vymenit olej, mozno by som skusil lepsiu naftu... az potom hladal chybu v hardware...
Land Rover Discovery 2
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Předvstřik nedoladíš, je prej udávanej softwarem 
A na to, jak se vyndávaj vstřiky, tady ještě nikdo fundovaně neodpověděl
A na to, jak se vyndávaj vstřiky, tady ještě nikdo fundovaně neodpověděl
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
-
smutka
hele, s tím olejem to může mít souvislost, právě se blíží interval na výměnu 15. tis km. Naleju tam 10w 40 od shellu, tak snad nic nezkazím.
Nic méně jsem dnes sehnal autodata a bylo tam u řádky předvstřik proškrtnuto, takže bez hodnot a opravdu má být elektronický....
Tlak otevírání vstřiku nového 180 bar, staršího 365 bar, sice mi to připadá veliký rozdíl, ale bylo to tam napsaný...
Nevíte kde v okolí Hradce Králové sehnat podložky pod vstřiky???
Když je vytáhnu,zkusím natlakovat,aby mi pak nestálo auto a nesháněl jsem je???
Nic méně jsem dnes sehnal autodata a bylo tam u řádky předvstřik proškrtnuto, takže bez hodnot a opravdu má být elektronický....
Tlak otevírání vstřiku nového 180 bar, staršího 365 bar, sice mi to připadá veliký rozdíl, ale bylo to tam napsaný...
Nevíte kde v okolí Hradce Králové sehnat podložky pod vstřiky???
Když je vytáhnu,zkusím natlakovat,aby mi pak nestálo auto a nesháněl jsem je???
- Janeš Petr
- Moderátor
365 bar
to ti snad ani neutlačí čerpadlo
- vlado007
- Extra diskutér
365

Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- sowwwa
- Začínající diskutér
365 bar je maximalni udaj. Jinak vstriky se maj dotahnout rukou a pak o 360 stupnu
Neni to nejak moc?
Aha, uz to chapu .. dotahuje se ta vec co je nad nima, samotny vstriky nemaj zavit v hlave.
Aha, uz to chapu .. dotahuje se ta vec co je nad nima, samotny vstriky nemaj zavit v hlave.
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
-
smutka
asi jsem to napsal blbě. Nové Vstřiky mají rozstřikovat dle AUTODAT při 180 barech, staré při 365 barech.
To se mi zdá nějak moc, ale papír snese všechno.
To se mi zdá nějak moc, ale papír snese všechno.
- myslivec
- Super diskutér
15 000 km je úplné maximum, záleží kde jezdíš, pokud hodně po městě, tak ten interval stáhni na 10 000 km a dej 5W-40, pokud jezdíš štreky 10W-40 stačí. Jinak Shell je otřesně předražený, dávám Valvoline Durablend Diesel 5W-40 a naprostá spokojenost, litr vyjde na 200 Kč. Ten olej je speciálně aditivovaný pro diesel motory s vysokotlakým vstřikováním (minimalizuje úsady na turbu) 
-
smutka
Jezdím dál s dvouosákem, ale tak 1 x za dva měsíce Německo, Belgie...
Jinak spíš po městě. V mazacím plánu jsem se dočetl, že 10w40,ten mám od shellu mám ho zadarmo, tak ho tam dám. Nafta od nich stojí za ho... poměr cena, kvalita, tak olej snad nešiděj.
Teď chci jet do 14 dnů do Belgie, tak ho musím vyměnit. Před cestou chci skouknout ještě ty vstřiky, jak rozprašují a tlaky abych měl klidný svědomí...
Jinak spíš po městě. V mazacím plánu jsem se dočetl, že 10w40,ten mám od shellu mám ho zadarmo, tak ho tam dám. Nafta od nich stojí za ho... poměr cena, kvalita, tak olej snad nešiděj.
Teď chci jet do 14 dnů do Belgie, tak ho musím vyměnit. Před cestou chci skouknout ještě ty vstřiky, jak rozprašují a tlaky abych měl klidný svědomí...