Dálková světla (a přídavná dálková a mlhová světla)

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Dálková světla (a přídavná dálková a mlhová světla)

Příspěvek od PETR&JITKA »

Ahoj Fronteráci, tak mám další dotaz. Konečně dorazil manuál k Fronterce a tam pokud čtu schéma dobře tak světla jsou spínaný na kostru a bez relé. Stále mi nejdou zapnout dálkový, podle provedený spínače by tam mnělo být přepínací relé, má s tím někdo zkušenosti.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Relé

Příspěvek od Nimrod »

Relé se nachází v motorovém prostoru v pojistkové skříni. Když se postavíš kolmo k blatníku tak je to spodní řada tří relátek a v levo je relé dálkových světel a v pravo relé tlumených světel a nebo naopak. Teď si nejsem jist.
Dan1

Příspěvek od Dan1 »

To prepinani dalkovych (model 92) je opravdu bez rele, spinac
je na volantu - vymyslel to idiot, jelikoz proud jde jen pres tento
podimenzovany mech.spinac. Chce to sundat volant a vyndat
celou skrinku a opravit asi "zapeceny kontakt". Stejne to dlouho ale nevydrzi a chce to predelat na rele.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Světla

Příspěvek od Nimrod »

Teda púánové já Vám do toho nechci kecat, ael ještě jsem neviděl fronteru bez relátek na světla a ve schématu jsou také relátka¨a to jsem viděl Fronter si myslím dost. Ale co jsem viděl tak hodně verzí sprasené elektriky na Fronterách. Semtam něco vyhozeno, semtam přemostěno apodobně. Prostě tfuj tajbl. Spíše bych to viděl na to že si stím někdo pohrál, jelikož originál relátka stojí něco okölo 1000 Kč.
Dan1

Příspěvek od Dan1 »

Jeste k tem dalkovejm - rele tam je jen jedno spolecne a spina plus. To je v poradku, ale problem je v tom, ze se packou na volantu prepina minus. Normalne byva minus ukostrene napevno.
Tady se rozpojenim minusu prepinaji potkavacky s dalkovejma!Ale pokud se v elektrice nepletu, tak proud tece plusem i minusem stejny a tudiz oba mechanicke kontakty musi byt jak mechanicky tak i elektricky stejne, coz tady se konstrukterum spinace ve volantu moc nepovedlo. Od rocniku 93 uz tento system neni. Uz se asi poucily ......
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Příspěvek od PETR&JITKA »

Ahoj mám 2,3TD rv94 a když si bliknu dálkovejma tak přes ten přepínač teče 17A což je dost ( normálně se vypíneče používaj do 10A )
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

17A je uz "ranec", obzvlast na to provedeni... Az bude trochu tepleji, tak se chystam to predelat na jedno prepinaci rele a bude pokoj, podruhy se mi uz volant zase sundavat nechce (poprve jsem ho musel vyndat celej i s tyci), byla to pekna pakarna :?
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Dálková světla

Příspěvek od NIGHT EAGLE »

Nevíte jestli se dá sehnat samostatně ten přepínač? Myslím jen tu přepínací kolíbku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera A long 2.4i
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Určitě dá. Nejsi první , kdo ho tu shání. Ale viděl bych to spíš na vrakáče nebo někoho, kdo má doma Froncka na rozborku.
A těm, komu zatím přepínač přepíná doporučuji, aby si zjistil (nechal zjistit ), jestli tím přepínačem pod volantem přepíná opravdu relátka. Pokud to má někdo natvrdo přebastlené, tak mu to dlouho spínat nebude. Zvlášt, pokud si k tomu přilepí střešní śv.rampu. :idea: :idea: :idea: :idea:
Naposledy upravil(a) Milda dne 02 úno 2009 11:05, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

NIGHT EAGLE píše:Nevíte jestli se dá sehnat samostatně ten přepínač? Myslím jen tu přepínací kolíbku.
sehnat se to asi nedá ale vypilovat z pertinaxu za jeden večer u televize určitě jo :wink:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

nepotěším tě nedá.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Kdysy jsem to dvakrát opravoval na Fiatu Croma, celý jsem to odlil eprosinem, a znova jsem to vypyloval. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nemáte prosím někdo schéma kabelů světel na A 2.4i ?
Frontera A long 2.4i
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

NIGHT EAGLE píše:Nemáte prosím někdo schéma kabelů světel na A 2.4i ?
Noční vorle, kompletní schemata na Áčkový Frontery jsou tu ke stažení na základním webu http://www.offroad-frontera.com !
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
NIGHT EAGLE
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Koukám do toho schématu a měl bych dotaz. Dálkový světla jsou co DIP BEAM nebo MAIN BEAM?
Frontera A long 2.4i
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“