Žhavení u motoru 2,2DTi (systém žhavení a spínací teplota)

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Pavel M
Začínající diskutér

Žhavení u motoru 2,2DTi (systém žhavení a spínací teplota)

Příspěvek od Pavel M »

Na mojí Béčkový Fronteře jsem nikdy neviděl svítil kontrolku žhavení. Auto mám teprve od května a za celou dobu se při startu nerozsvítila kontrolka žhavení. Známý, který má stejný motor v Zafiře mi říkal, že tyhle motory v létě nežhaví.
Zatím to vždycky chytlo, i když na můj vkus ne na první převalení.
Ale jak začínají ranní teploty klesat, zdá se mi, že ten motor naskakuje čím dál tím později. A kontrolka se nerozsvítí. Začíná mě to před zimou znepokojovat :?
Chtěl bych se zeptat zde přítomných naftových Béčkařů, jak to chytá jim (jak dlouho točej) a zda ta kontrolka má svítit, nebo ne.
Pokud je to závada, máte ponětí jaká ? Nějaká pojistka (kde?), nebo relátko (kde?), nebo nějakou radu, kde mám hledat, než to povezu do servisu.
Dík...
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

zarazilo mě, že u Opla tvrdili (sice ne mně), že to v létě nežhaví.
Kontrolku jsem kontroloval jako první - je OK, pojistku na žhavení jsem nenašel, zkusím teda napětí při startu na svíčkách.
Ale co když tam napětí fakt nebude a bude něco pravdy na tom, že to spíná až při určitý teplotě ?? :roll:
Potřeboval bych názor B-čkaře, jak to dělá jemu... :?
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Teď jsem to zkoušel a nežhaví.Měřil jsem to přímo na žhavících svíčkách.Odpojil jsem všechny a v pohodě to nastartovalo. Kontrolka se mi rozsvítila jen asi třikrát v zimě, ale bylo asi mínus 10 stupňů.Takže z toho plyne poučení, že 2,2 DTI prostě v létě nežhaví.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Díky moc, to my spad šutr ze srdce. Já jsem to měl před 10minutama rozdělaný, zkoušečku na svíčce a prostě ani neblikne. Kontroloval jsem pojistky a všechny dobrý.
Takže beru na vědomí, že DTičko prostě nežhaví a nežhaví.
Ještě jednou díky za zprávu :wink:
David
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David »

Taky se připojím. Zůstaň v klidu - ono se to v zimě spustí. Já jsem se takhle nachytal taky. Měl jsem před Fronterou Forda Sierru a pak jsem byl celej vyplašenej. A jezdím už 5 let.
David
MTZracing
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MTZracing »

A ja "blbec" som si tiez doteraz myslel, ze na mojej B - 2,2 DTI je vypalena ziarovka !
:shock:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Ahoj,dnes ráno byly na Šumavě +3 stupně C a musel jsem se sakra snažit.Při normální teplotě to chytá ale nyní ne.Kdyby padala nafta,tak pořád,kontrolka žhavení nesvítila,když to chytlo tak to plivalo modrej čoud.Podle mne absence žhavení.Prosím o Vaše názory a rady.Díky Pavel.B 2.2. DTI 99.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Už je vyřešeno,zasr.kontakty na snímači teploty/nežhaví když neví kolik je venku stupňů celsia/.Pavel. a ještě zopakuji -
Béčková Frontera až doby, než klesne teplota pod bod mrazu NEŽHAVÍ :!:
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

A kde se ten snímač nachází víš? Taky bych se na něj podíval. :roll:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

žhavení B 2.2 DTI/99

Ahoj Bčkaři,již vím kde je snímač teploty žhavení.Je to schovaný pod horním plastovým krytem motoru/tři hvězdic.šrouby/.Pod tímto krytem na prsou motoru jsou vedle sebe na pravé straně dva konektory.Je to ten levý,plastová koncovka kolmo na motor,když ti to nepůjde dolů tak na to stříkni WD,mně to pomohlo.Pokud ho odpojíš,tak při zapnutém klíčku svítí žhavení/žhaví to/ale také kontrolka poruchy motoru.Dá se tak zjistit jestli ti padá nafta když to hůř startuje /přepady vstřiků/ a nebo je to jinak.Rozhodně to při startu pomůže ,navodí to iluzi mrazu,ale zároveň je to asi zaznamenáno v paměti poruch.Pokud je to zaoxi tak se nestyď a vyčisti to.Když to připojíš zpět tak kontrolky zhasnou.Takhle to bylo u mne,doufám že si kvůli mé info.někdo něco nepoku.... :? čau.B 2.2 DTI sport RS 99.
Maximus84

relé žhavení

Příspěvek od Maximus84 »

Chlapi prosim vás kde na fronteře B 2,2 DTI najdu relátko na žhavení a jak vypadá? Měl jsem to na diagnostice protože po nastartování studenýho motoru chvilku svítí mi oranžová kontrolka porucha motoru,vyčistil jsem egr ventil ale furt to vítí tak jsem si to nechal napíchnout a jediná závada tam bylo vadný žhavící rele.
Slaava
Moderátor

Re: Žhavení u motoru 2,2DTi (systém žhavení a spínací teplot

Příspěvek od Slaava »

Béčkaři, kurva, poraďte mu někdo ať nemusí vedle na fóru říkat, že je to tu mrtvý! :roll:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

já bych se na něj vysral. podpis si vyplnit neumí ale žvástat kraviny vedle na foru, to by mu šlo. u mne má slovíno
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

To relatko vypada takto. Urcite to najdes ked otvoris kapotu :wink: A pasuje to tam aj z inych oplov takze nemusis zhanat konkretne na fronteru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Mocné chlazení. Díky Vlado za toho kritickýho nováčka.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“