Chlazení oleje u 2,2DTi
- RAV9
- Začínající diskutér
Chlazení oleje u 2,2DTi
Ahojte, tak som tu s dalsou pic#$$%ou
ak spravne viem, 2,2 DTI ma len vymennik tepla na olej, ten (olej) sa pomerne dost v motore zahrieva a preto je aj skratena frekvencia vymeny (7,500km spravne?)
Niekde som zacul ze sa da dodatocne domontovat chladic, nemate s tim niekto skusenost? Stale ma sere to zahrievanie v terene a v lete...
ak spravne viem, 2,2 DTI ma len vymennik tepla na olej, ten (olej) sa pomerne dost v motore zahrieva a preto je aj skratena frekvencia vymeny (7,500km spravne?)
Niekde som zacul ze sa da dodatocne domontovat chladic, nemate s tim niekto skusenost? Stale ma sere to zahrievanie v terene a v lete...
Land Rover Discovery 2
- Slaava
- Moderátor
Re: Chladic oleja 2,2 DTI
...počkej, já měl za to, že chladič oleje to má. A seš si jistej, že se olej fakt přehřívá? Není to jenom voda?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to chladič má. Já mám 3 chladiče za sebou klima,olej a potom vodní.A protože je vodní poslední tak se nám to přehřívá 
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- RAV9
- Začínající diskutér
a neviete potom preco moj pekny zlty olejik je po 500km cierny ako ropa?
Land Rover Discovery 2
- Janeš Petr
- Moderátor
protože to je diesel
jsou to krom jiného, opláchnuté saze z válců ze spalování nafty.až budeš mít super vstřikování paliva, poměr směsi bude v každém režimu motoru stoprocentně ideální, bude i čistej olej. šáhni si prstem do výfuku u benzína a pak u svého a uvidíš ten rozdíl

603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Janeš Petr
- Moderátor
ty jsi nějak tu teplotu oleje měřil ? třeba u 2,3td otevírá termostat oleje až ve 120 stupních, takže chladič je celé léto studenej, maximálně vlažnej ale nikdy nemá těch 120 stupňů, to by se na něm ruka udržet dlouho nedala. třeba na tatře je provozní teplota oleje, jestli se dobře pamatuju, 120 - 160 stupňů a rozhodně se při téhle teplotě nedá mluvit o jeho přepalování. takhle ho ve fronteře nemůžeš nikdy ohřát, takže o jeho znekvalitnění přepálením se nedá vůbec uvažovatRAV9 píše:..... Stale ma sere to zahrievanie v terene a v lete...
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
to uz ani ten predni ram nepotrebujes ....kdyz mas 3 vrstvy plechu vepreduFranta píše:Určitě to chladič má. Já mám 3 chladiče za sebou klima,olej a potom vodní.A protože je vodní poslední tak se nám to přehřívá
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
no ja som sa touto otazkou tiez chvilu zaoberal (z dovodu pokusu o zvysenie vykonu), az kym som nezistil ze to take jednoduche nie je .. on uz jeden chladic tam je , a je docela dost velky vraj, takze jeho vymena za vacsi by vraj bola dost komplikovana a bez nejakeho extra vysledkuRAV9 píše:Ahojte, tak som tu s dalsou pic#$$%ou![]()
takze nateraz som od toho upustil ...
a ta vymena oleja podla servisneho planu A (normalna prevadzka) na Fronteru B je 15 000 km .... skratena ako ty pises 7.500 km je podla planu B, tj. pre auta s 30 tis. a viac km za rok.
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
sherpa píše:to uz ani ten predni ram nepotrebujes ....kdyz mas 3 vrstvy plechu vepreduFranta píše:Určitě to chladič má. Já mám 3 chladiče za sebou klima,olej a potom vodní.A protože je vodní poslední tak se nám to přehřívá
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
podla mna by stacilo keby si ten vodny chladic vycistis z vnutra a z vonka
a frontera B 2,2 dti ma 3 chladice ale olejovy tam nie je
, to je interccoler ten druhy
ma len vymenik to je ta kocka alebo tehlicka pod olejovym filtrom (mne tam trochu presakuje chladiaca kvapalina ) ale vydel som taku sadu medzikus sa namontoval medzi olej filter a blok motora a v tom bol aj termostat potom sa napojili hadice do vopred nahodeneho chladica a hotovo ale bolo to na motor VM 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- vlado007
- Extra diskutér
Ked ma ten motor vymenik tak by som vobec neriesil dodatocnu montaz olej. chladica. Ten vymenik ma aj vela vyhod oproti chladicu. A tak ako pisal Petr aj tak malokedy je cez neho plny prietok. Mozno v lete ked je vonku 35 stupnov a mordujesa motor v terene. 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- RAV9
- Začínající diskutér
problem je ze ta potvora nema ani teplomer oleja, takze fakt neviem....
to ze sa mi prehrieva olej som si len vydedukoval, ale ked ma auto okolo 100°C tak by mu to asi urcite aspon trochu pomohlo ne? a oleju to tiez 2x nieje dobre ked sa tak rospaluje..
to ze sa mi prehrieva olej som si len vydedukoval, ale ked ma auto okolo 100°C tak by mu to asi urcite aspon trochu pomohlo ne? a oleju to tiez 2x nieje dobre ked sa tak rospaluje..
Land Rover Discovery 2
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dnes zkoumal a ten chladič tam opravdu není.
Je to fakt ten interc.... Jsem to já ale ...... 
- RAV9
- Začínající diskutér
jj, presne to som nasiel teraz na nete...stavitel1 píše:...ale vydel som taku sadu medzikus sa namontoval medzi olej filter a blok motora a...
http://www.racimex.de/content/de/auto/r ... uehler.php
ale nemam pary co to vobec stoji
Land Rover Discovery 2
- Slaava
- Moderátor
No já nemyslím, že to má chladič olej-vzduch ale olej-voda. Teď až jsem si všimnul, že v původním příspěvku RAV9 výměník zmiňuje. Podle mě by to měl bejt takovej ten kvádřík pod olejovým filtrem:Franta píše:Tak jsem to dnes zkoumal a ten chladič tam opravdu není.Je to fakt ten interc.... Jsem to já ale ......
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra