nestartuje za studena
- farmář
- Moderátor
Re: nestartuje za studena
...Zetor 25...klasika.Dáš mu přečíst rudou krávu a chytne kráááásně 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
na Avii je nejlepší technickej benálfarmář píše:...Zetor 25...klasika.Dáš mu přečíst rudou krávu a chytne kráááásně
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
-
Mirda
Kde se prosím nachází relé žhavení u 2,5 tds ???? Je správné, že při studeném startu fróňa pořád žhaví až do té doby, než se motor ohřeje a klesnou otáčky ? Přidal jsem k jedné žhavičce paraelně žárovku a zhasla až když spadl volnoběh na 800 ot. Nebo, že by to bylo vadné čidlo teploty nafty ? Poprvé za tři roky jsem jí nenastartoval. Je pravda, že stála týden na Churáňově, ale zima moc nebyla. Ta potupa
) osm lidí a octávka mě půl hodiny tahali na silnici.....na laně chytla hned.
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
2006-2015
-
malejvenda
Re: Zavzdušňování palivového systému (padání nafty) u 2,2DTi
mám stejný problém po odstavení na delší dobu při mrazech pod 0, tak cca 6h frontera prostě nechytne něco je špatně a nikdo neví co je tu spoustu rad ale žádná zatím nefunguje jediné na co jsem přišel je to že když nechám foukat horkovzdušnou pistoli tak 1 hodinu směrem na ž.svíčky po sundání kabelů aby se nespekly které jsou samozřejmě funkční tak auto chytne ,mám podezření na nějaké čidlo které dává impuls ř.jednotce že je pod nulou aby přidala naftu nebo omezila vzduch něco jako sytič nebo něco podobného ale nevím kde může byt a jestli se v tom někdo vyzná líp než mi amatéři at to sem napíše ulehčí život spoustě lidí díky malejvenda Kladno
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
- Janeš Petr
- Moderátor
a žhaví ti to ??? pokud tomu stačí ohřát hlavu horkovzduškou a pak to bez problému naskočí, nikde jinde bych závadu nehledal než ve žhavení
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Petas480
- Začínající diskutér
To, že jsou dobrý žhavicí svíčky a že funguje kontrolka žhavení ještě neznamená, že je proud na svíčkách, takže bych doporučil ráno při studeném startu asistenta, vem zkoušečku, připoj se na svíčku, kam je nejlepší přístup a asistent/ka ti zapne klíček a musí ti po celou dobu žhavení a to ještě nějakou chvíli po zhasnutí kontrolky ta zkoušečka svítit. Pokud nee, tak hledej problém v relé žhavení.
Co se padání nafty týká, tak jsem tady nikde nečet nic o zpětném ventilu na vstřikovacím čerpadle. Sice nevim, jestli ho vp44 má, ale většina elektronicky ovládaných čerpadel má připojenou zpátečku přes takový prodloužený šroubení a to má 2 funkce.
1. je tam ventil, kterej při provozu udržuje přetlak v čerpadle
2. funguje zároveň jako zpětnej ventil
Může mít 2 podoby, jednak průtokáč s pružinou a kuličkou uvnitř, nebo jak už jsem psal, takový prodloužený šroubení, na kterym je průtokové oko a je dotažený kloboučkovou matkou. Tak vyzkoušej ještě tohle.
Co se padání nafty týká, tak jsem tady nikde nečet nic o zpětném ventilu na vstřikovacím čerpadle. Sice nevim, jestli ho vp44 má, ale většina elektronicky ovládaných čerpadel má připojenou zpátečku přes takový prodloužený šroubení a to má 2 funkce.
1. je tam ventil, kterej při provozu udržuje přetlak v čerpadle
2. funguje zároveň jako zpětnej ventil
Může mít 2 podoby, jednak průtokáč s pružinou a kuličkou uvnitř, nebo jak už jsem psal, takový prodloužený šroubení, na kterym je průtokové oko a je dotažený kloboučkovou matkou. Tak vyzkoušej ještě tohle.
Frontera 2,3TD r.v.1992, Omega 2,5i V6 r.v.1997
- Slaava
- Moderátor
Známej má VP44 v šestiválcovým provedení a tenhle zpětnej ventil tam prej má.Petas480 píše:Co se padání nafty týká, tak jsem tady nikde nečet nic o zpětném ventilu na vstřikovacím čerpadle. Sice nevim, jestli ho vp44 má, ale většina elektronicky ovládaných čerpadel má připojenou zpátečku přes takový prodloužený šroubení...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
jemu nafta nepadá, když po nahřátí hlavy auto naskočí normálně, nemotejte mu hlavu . jak napsal petas480, vzít zkoušečku a jít po žhavení
tady je popis, kde hledat čidlo teploty motoru: viewtopic.php?f=7&t=508
tady je popis, kde hledat čidlo teploty motoru: viewtopic.php?f=7&t=508
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
malejvenda
dík za rady ale žhavičky po vyndání z motoru a položení na blok žhaví jak o závod až se z nich kouří( když je trochu upatlam olejem) ale po namontování auto ani neškytne a z výfuku nejde skoro vůbec nic. jak jsem psal něco zřejmě neotvírá naftu do vstřiků nebo čerpadla protože když to naskočí po ohřátí tak přidanou pumpičkou před filtrem pod autem při startování protlačím naftu do nádrže přez přepad, když je to studený tak pumpička natlakuje a už nejde zmáčknout protože je něco ZAVřENýHO a nafta je bud před čerpadlem nebo před vstřikem a nemůže dál, fakt sem v koncích zkoušel jsem i strartovací sprej a blafne a chcipne když v sání dojde etrer, ohřeju horkovzduškou a jedu ale co jsem současně s hlavou ohřál a co najednou pustilo naftu to fakt nevím
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
- václav
- Pokročilý diskutér
Povol ještě při studeným startu trubky na vstřikách , jestli z toho bude cákat nafta. Jo qa doufám že tam nemáš letní naftu.
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- farmář
- Moderátor
no zimní směs je základ že jo,ale pokud nemáš zaplej klíček tak ti čerpadlem ani nafta projít nemůže, když máš na vstupu zavřenejch chcípák, jako to je dost logický.
Pak ti sice nafta prochází skvěle, když dáš klíček, což je normální, ovšem, milý brachu, ty máš model 2000, s elektronikou předsuvníku VP44 co tak ráda a pravidelně odchází do prdele!
Takže u tebe je příčina z největší pravděpodobností známá
Moc už s tím nevexluj, ať si všechno nezavzdušníš a nezbyde ti nic jiného, než aby se ti na to někdo kdo tahle čerpadla zná mrknul. Zlom vaz!
Pak ti sice nafta prochází skvěle, když dáš klíček, což je normální, ovšem, milý brachu, ty máš model 2000, s elektronikou předsuvníku VP44 co tak ráda a pravidelně odchází do prdele!
Takže u tebe je příčina z největší pravděpodobností známá
Moc už s tím nevexluj, ať si všechno nezavzdušníš a nezbyde ti nic jiného, než aby se ti na to někdo kdo tahle čerpadla zná mrknul. Zlom vaz!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- myslivec
- Super diskutér
Zaplej klíček, dáš klíček, dnes jsem řešil magora co to přehnal s práškamafarmář píše:no zimní směs je základ že jo,ale pokud nemáš zaplej klíček tak ti čerpadlem ani nafta projít nemůže, když máš na vstupu zavřenejch chcípák, jako to je dost logický.
Takže u tebe je příčina z největší pravděpodobností známá![]()
- majo
- Moderátor
Áno pretlakový ventil máme aj my. Už som tu o tom písal a dával som sem aj schématický náčrt čerpadla VP44,kde bol znázornený. Teraz to však neviem nájsť ani ja. Asi sa to zmazalo. Možno si to bude Peto J. pamätať. V našom prípade však nefunguje aj ako spätný ventil,pretože je umiestnený na prepade z čerpadla. No netesnosť sa tvorí na prepade z trisiek a ten je privedený do sánia čerpadla(pred čerpadlo) a teda pretlakový ventil nemôže zabrániť padnutiu nafty od čerpadla do nádrže.Petas480 píše:
Pre malejvenda. Ťažko povedať,ale je dosť možné,že ti v čerpadle hapruje vysokotlaký elktromag.ventil. Skúšal si to,čo ti písal Václav? Inak pumpičkou naftu cez čerpadlo nepretlačíš,ani cez prepad,ak nebudeš zároveň točiť motorom. Ak som ťa správne pochopil,tak si za studena štartoval a zároveň aj pumpoval naftu a čerpadlo ju nesálo? Čo sa týka toho "sytiča",tak to je záležitosť ECU,ktorá sníma aktuálnu teplotu motora a podľa toho nastavuje cez presuvník v čerpadle pretvstrek,ktorí keď sa už zadiera, tak je veľký problém na svete. Skúšal si štartovať aj pri vytiahnutom snímači teploty?
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- farmář
- Moderátor
si tě najdu a pak ti vypiju tu zásobu pozdního sběru, uvidíš! a nebudu sám, zajícimyslivec píše: Zaplej klíček, dáš klíček, dnes jsem řešil magora co to přehnal s práškama
- Slaava
- Moderátor
Taky nějak nevím ale hodně je toho o tomhle čerpadle tady: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=5260 nebo rovnou na našich stránách tady: viewtopic.php?f=7&t=2772&start=0majo píše:Už som tu o tom písal a dával som sem aj schématický náčrt čerpadla VP44,kde bol znázornený. Teraz to však neviem nájsť ani ja.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra