Poradíte ktere auto

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Re: Poradíte ktere auto

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Jo jo, tyhle chytrolíny znám, když jsem měl ještě "nebožku", tak jsem to také pár krát řešil, např si pamatuju cca před 3 lety v Boletících srovnání Frontera X 4 Runner...... Frontera NE off X Toyota SUPER off, tak jsem začal hledat rozdíly : Frontera i Toyota 4 Runner obě stejné - vzadu tuhá náprava, vpředu ne, obě auta na rámu, obě bez špéry, v Toy byl 2.4 benz ( což je výkonově stejný s Fronterou 2.4), tak jsem se ptal jakej je v těch autech teda rozdíl, odpověď - žádnej, na další otázku proč je teda Toyota super off a Frontera jen leštěnka a skoro SUV mi bylo řečeno, NO PROTOŽE JE TO TOYOTA!!!!...... Tohle může říct jen kokot, kterej o off roadu a teréních autech ví hovno...
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Vojto, až budou nějaké Boletice, dej vědět. jel bych se podívat, kde jsem válčil
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Janeš Petr píše:Vojto, až budou nějaké Boletice, dej vědět. jel bych se podívat, kde jsem válčil
S Boleticema je maličko problém, protože se tam válčí furt, ale nechá se tam občas pojezdit a když tam náhodou nepotkáš žádnej "nasranej"tank nebo bojovej vrtulník nad hlavou tak je to tam super špica, ale musí se opatrně, oni jsou na to "zelený mozky" nějaký háklivý :mrgreen:
Janeš Petr
Moderátor

já myslel, že tam máte třeba nějakou tlačenku. zkoušel jsem sehnat i povolení na vojenském újezdě ale to je marný :(
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Tlačenku nééé, většinou spíš buřty :mrgreen: , kdepak, ofiko se dostat do Boletic je nemožný, také jsme zkoušeli pár triků, jak se tam dostat, ale je to marný, je to marný, je to marný.....
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Milda píše: To že nemá špéru (uzávěrku diferenciálu) a mezinápravák, si vynahradí bohatě svoji.....
A tak ti nevím. Dobře fungující lamely jsou dostačující docela dobře a že nemá mezinápravák???? a ono mít otevřenej mezinápravák je nějaké plus?? naopak , uzavřenej...a co je uzavřenej mezinápravák? no přeci žádnej, pevná tyč.Čili žádnej se rovná uzavřenýmu, čili v terénu maximum. Takže mě moc nechybí, mezinápravák když je otevřenej ti jen umožňuje jezdit 4x4 na pevném podkladě....a je to další věc, co se může akorát posrat.No a čím se chlubí tedy konkurence???? dodatečně namontovanou špérou předku,ano,ehm...tu můžeš mít na Oplu taky. Výkonem 150 kobyl? co Froncek 3,2i? :mrgreen: a ono je spíš dobré brát v potaz i hmotnost auta....a tu máme mnohem menší.Takže ono je to asi tak...ani trol ani jiní v základu divy nedělají a svou hmotnstí mohou leda prolamovat led na rybníce :lol: :lol: :lol: :lol: (sry Hujer... :wink: ) Ne, off spešly jsou přestavby a tak jde upravit Froncek taky a pořád bude lehčí.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

...problém je jinde.....když nacpeš do staré LC nebo trola dalších 250tis za úpravy musíš už z principu tvrdit, že na ně žádné auto nemá. A je to fakt, tolik užitku za tolik peněz ... :roll: :mrgreen: ....inu. Ideál by na blbnutí byla 3,2i Sport a pěkně zvednout a oba dify tu kopii Aussie,kola balony.... To by byl povoz jako svině.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
punta300D
Diskuzní Nováček

Příspěvek od punta300D »

Ahoj kluci,
auto na blbnutí sice chci ale ne za každou cenu to nej nej nej, abych machroval, že na to moje nikdo nemá. Srazy podle mě jsou od toho, aby si člověk zařádil a pokecal, co a jak a ne aby jsme se tam předháněli, jak je kdo našlapaný a kolik nacpal do úprav. Každý nemá ty možnosti, aby si svého miláčka upravil na super káru....Nechci se ale nikoho dotknout .
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

punta300D píše:Ahoj kluci,
auto na blbnutí sice chci ale ne za každou cenu to nej nej nej, abych machroval, že na to moje nikdo nemá. Srazy podle mě jsou od toho, aby si člověk zařádil a pokecal, co a jak a ne aby jsme se tam předháněli, jak je kdo našlapaný a kolik nacpal do úprav. Každý nemá ty možnosti, aby si svého miláčka upravil na super káru....Nechci se ale nikoho dotknout .
Jo,jo jak jsem psal už vejš, na to co chceš auto si myslím, že by postarší Samurai byl ideál, seženeš ho za pár korun, je na listech,tak ho zvedneš prodloužením klem, k tomu pěkný M/T gumy a víc to auto upravovat nemusíš a vyblbneš se s tim úplně maximálně :mrgreen:
punta300D
Diskuzní Nováček

Příspěvek od punta300D »

a co řikate na Opel Campo koukal sem i cenově sou rozumny .Ma někdo snim nejakou skušenost co se tyče ježdění
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

punta300D píše:a co řikate na Opel Campo koukal sem i cenově sou rozumny .Ma někdo snim nejakou skušenost co se tyče ježdění
No na blbnutí do lesa je rozdíl mezi Samoškou a Campem hodně velkej... asi tak dva metry na dýlku. A taky si připrav COčko a hodně plechu na novej rám. Farmář jako místní capo Campistů už jistě píše dvoustránkovej příšpěvek, tak tam se dozvíš víc.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

punta300D píše:a co řikate na Opel Campo koukal sem i cenově sou rozumny .Ma někdo snim nejakou skušenost co se tyče ježdění
s autobusem do terénu ? to se teda vyblbneš až kam. hlavně s heverem, až budeš pořád sedět někde na břiše :lol:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

:shock: Na blnutí po lese Campooo?? A co rovnou tohle
xm.jpg
to by na blbnutí vyšlo asi tak nastejno :mrgreen: , na blbnutí to chce něco malého nenáročného, krátkého, vysokého, snadno dostupného, což bych viděl buď na toho Samuraje nebo Nivu - odpoledne bych měl jednu vidět, měla by bejt za cca 10-12 tisíc s papírama prý je pěkná, uvidíme, Campo je náklaďák,na blbnutí moc dlouhé,nízké,dlouhé převisy, vzhledem k dléce v lese špatná manévrovatelnost,to je off náklďák
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Milý Hujere :mrgreen: víš o Campu moc málo. Na vyblbnutí je super, ale ....ty levný maj shnilej rám, takže na blbnutí to není-....a po celé délce nakonec, no a díky tomu, že je opravdu dlouhé musíš všechny teréní zlomy najíždět šikmo. Krátká Frontera je na tohle vhodnější. Funkční lamely v zadním difu, zvednout a větší kola a na redukci v terénu se vyblbneš doalejuja.
Jinak se neboj, to co projede Campo je docela síla.Ale na hraní to není, to je auto na práci.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak nějak jak píšeš ke konci. Nivu by spíš chtěl švára protože je cvok, ale teď dělá barák a jen ať ho nejdříve dodělá. Stačí že jsme koupili tu Ifu :) Samuraj je dobrej,Malinkej a obratnej,ale pořád předraženej. To fakt radši Sportku. Jo a já Campem běžně jezdím do lesa a mezi stromy....samo že Sam je tam mnohem obratnější, Sportka jakbysmet.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“