Štefánska jazda
- RAV9
- Začínající diskutér
Re: ladoborce a ich chladice vs. lad
no ja by som sa nebal len o chladic... trpia napriklad aj diferaky, prudkym ochladenim sa do nich dostava voda, a motoru to tiez neprospieva.sherpa píše:
velky rozdiel teplot samozrejme tiez nepridava na dlhovekosti chladica, ale pri pomalom brodeni to snad odola. najchladnejsia voda ma takmer vzdy okolo 0-4 stupnov. stojata voda pod ladom ma vzdy viac ako 0. tecuca voda moze mat aj minusove teploty ale taku asi brodit velmi nebudes.
tolko moj teoreticko fyzikalny vyklad
Preto by sa malo pred brodenim auto odstavit a nechat trochu vychladnut
Land Rover Discovery 2
- RAV9
- Začínající diskutér
Re: Štefánska jazda
kua chlapi, musim si uz aj ja najist nejaky cas a vyvencit perlu
kedy planujete nieco podobne? naj zapadne sk...
kedy planujete nieco podobne? naj zapadne sk...
Land Rover Discovery 2
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: sneh bude
ja poznam take cesty a cesticky a zvaznice ze tam ani vrtulnikom sa neodvazia ist :-), a o freze tam este ani nepoculi. :-), len musis mat kontakty na prejazd.*pt* píše: do alp na snehu??? to jedine ak by si chcel jazdit po svahochzo skusenosti ti mozem povedat ze tam sa vedia so snehom na cestach inak vysporiadat ako tu
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
Re: sneh bude
jedine tak, ze po sukromnom , ale potom s tym povolenim ...sherpa píše:ja poznam take cesty a cesticky a zvaznice ze tam ani vrtulnikom sa neodvazia ist :-), a o freze tam este ani nepoculi. :-), len musis mat kontakty na prejazd.*pt* píše: do alp na snehu??? to jedine ak by si chcel jazdit po svahochzo skusenosti ti mozem povedat ze tam sa vedia so snehom na cestach inak vysporiadat ako tu
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: ladoborce a ich chladice vs. lad
no to auto sa ochladi po prvom brodeni a potom to je uz pohodaRAV9 píše:
no ja by som sa nebal len o chladic... trpia napriklad aj diferaky, prudkym ochladenim sa do nich dostava voda, a motoru to tiez neprospieva.
Preto by sa malo pred brodenim auto odstavit a nechat trochu vychladnut
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- pato
- Pokročilý diskutér
Suhlasím so stavitelom1,je to off a niečo musí vydržať,samozrejme že trpí a určite veci trpia ale pri jazdení off treba ratať aj s nejakou ujmou,bez toho to skratka nejde.Moje auto nie je šetrene a bud si isty že froňa vydrží dosť.Raz som sa na fore stretol s dotazom že froňa nie je off.Skludom som majitelov inych značiek vyzval,že sa možme stretnuť a skusiť nejaky adrenalín.Froňu niekedy využijem aj pracovne,na ťažko dostupne miesta a tam sa musím dostať z výbušnym materialom a nikdy ma nesklamala,ale samozrejme že z ujmou sa rata aj praca je niekedy off
Paťo-Divoch
- Janeš Petr
- Moderátor
děláš v lomu nebo pro al kaidu ?pato píše:Froňu niekedy využijem aj pracovne,na ťažko dostupne miesta a tam sa musím dostať z výbušnym materialom.... Paťo-Divoch
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- RAV9
- Začínající diskutér
nehovorim ze by sa mala pokazit pri nejakom tom brodeni, ale ak mozem predlzit diferaku zivotnost tim ze nevlezem hned do vody a ochladim ho zrazu o 50°C tak preco ne.
ako nikto nic mi tu hovorit nemusite, staci sa pozriet kolko ludi tu pise v sekcii differencial ze maju problem s hlukom a hrkotanim...
niektore differencialy su na to prisposobene, maju vselijake pre- a podtlakove pomocky, ale ma to aj frontera? nikdy som ich z tohoto hladiska nepozeral, a myslim ze ani vy pani experti
A to hovorime len o differakoch (priklad)...
niektore differencialy su na to prisposobene, maju vselijake pre- a podtlakove pomocky, ale ma to aj frontera? nikdy som ich z tohoto hladiska nepozeral, a myslim ze ani vy pani experti
A to hovorime len o differakoch (priklad)...
Land Rover Discovery 2
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ja sa za experta nepovazujem a frona ma odzvdusnenie zadneho diferaku urcite a mala by mat aj ostatnych suciasti ale to momentalne neviem potrdit lebo je cela od snehu a je zima na to aby som sa tim zaoberal a ak chce niekto predllzit zivotnost diferakom tak nech pravidelne meni olej a hlavne kvalitny
ako sa vravi udrzba je zaklad a potom sa s tim autom da robit takmer cokolvek
ten kluk a hrkotanie hmm no schvalne kolky stim mali problem a po kom mali auto 
- myslivec
- Super diskutér
Ale olej v diferenciálech je přece dimenzován na životnost autastavitel1 píše:ja sa za experta nepovazujem a frona ma odzvdusnenie zadneho diferaku urcite a mala by mat aj ostatnych suciasti ale to momentalne neviem potrdit lebo je cela od snehu a je zima na to aby som sa tim zaoberal a ak chce niekto predllzit zivotnost diferakom tak nech pravidelne meni olej a hlavne kvalitnyako sa vravi udrzba je zaklad a potom sa s tim autom da robit takmer cokolvek
ten kluk a hrkotanie hmm no schvalne kolky stim mali problem a po kom mali auto
- vlado007
- Extra diskutér
Chlapi mudrovat tu o takychto veciach, no toto. Ved predsa v diferaku je olej, ktory ma taku pribliznu teplotu ako kovove casti difu. Takze nech mi niekto nehovori ze ked prudko vbehne do vody tak sa ochladia. Predsa ten olej sa neochladi hned. Hned sa ochladi obal difu nie 
Naposledy upravil(a) vlado007 dne 15 led 2009 16:13, celkem upraveno 2 x.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no dyt to!myslivec píše: Ale olej v diferenciálech je přece dimenzován na životnost autanebo mi něco uniklo
![]()
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
- RAV9
- Začínající diskutér
nejde tu o olej... skor roztahovanie a stahovanie materialu pri zmene teplotyvlado007 píše:Chlapi mudrovat tu o takychto veciach, no toto. Ved predsa v diferaku je olej, ktory ma taku pribliznu teplotu ako kovove casti difu. Takze nech mi niekto nehovori ze ked prudko vbehne do vody tak sa ochladia. Predsa ten olej sa neochladi hned. Hned sa ochladi obal difu nie
Land Rover Discovery 2
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
temu o diff tu ukoncite uz je zalozena inde OK 
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
milan a nejake video tohto chlapika tam nemas? alebo aspon dalsie fotky...eskimo píše:a este nieco pre inspiraciu
napr. to ako si tam v tej jame robil miesto v sipkach pevnostakom, krizilo mu to jak blazon
ja viem, bola by to rana pre vsetkych co si stale myslia ze maju doma neprekonatelny off, ale my uz vieme svoje, ze
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t