nestartuje za studena

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
Miky

nestartuje za studena

Příspěvek od Miky »

Zdravim
mam Fronteru 2.2 DTI (X22DTH) r.v. 1998. Dneska pri teplote -15C mi nechtela vubec naskocit a pri teplote -5C se start povede tak napotreti. Motor pri startu normalne toci, ale nechitne. Je to moje prvni zima co jezdim s Fronterou a dieselovym motorem a nemam tuseni jak tento prblem resit. Muzete mi prosim poradit proc motor nestartuje ? Diky.
George 3D
Začínající diskutér

Re: nestartuje za studena

Příspěvek od George 3D »

V první řadě bych zkusil zkontrolovat žhavení. Pokud nebyly žhavící svíčky dlouho měněný, tak novejma nic nezkazíš. Dalším problémem může být nekvalitní nafta která zamrzá. Ale spíš bych se klonil k tomu žhavení.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

Jeste bych vypustil vodu z filtru, prip. filtr vymenil.
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Pokud je špatná svíčka tak mám dojem že svítí kontrolka poruhy motoru (ale jistý si nejsem), spíše bych to viděl na naftu.
Kde tankuješ? Přidáváš aditiva do nafty? Když zapneš klíček svítí kontrolka žhavení? Při takových mrazech by měla a dost dlouho,mě svítí tak 20sec. a motor pak hned naskočí.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Miky

Příspěvek od Miky »

tak diky za rady, tankuju jen u Aralu a aditiva do nafty nepridavam. Kontrolka zhaveni sviti a pekne dlouho, jinak zadna kontrolka poruchy nesviti. Jeste by me zajimalo, kdyz jsem se snazil nastartovat, tak starter chvili motor roztacel a pak sam prestal, ale z motoroveho prostoru se dal ozival nejaky zvuk, ktery bych si ale netroufl identifikovat, proste bylo slyset ze tam dal neco pracuje i kdyz starter uz prestal tocit, a ventilace to nebyla, ta byla vypla a taky zni uplne jinak, jen tak ze zajimavosti nevite co to bylo ?
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Tak to bude tou naftou, asi padá ale to by startovalo dlouho i v teplejším počasí. Spíš bych to tipnul na tuhou naftu.Vyměnit naf. filtr a přidávat aditiva proti tuhnutí. Ten startér možná jenom cvakal,nevím.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

No i to padání nafty by to mohlo bejt, holt se to projevilo až teď v mrazech. Vyzkoušej žhavičky , stačí ti na to zkoušečka se žárovkou, lepší je voltmetr, ale v nozi postačí i drát. Sundej ze svíček ty plastový fajfky, dej jeden konektor od voltmetru , nebo zkoušečky na + pól baterie a druhý na každou svíčku . Měl bys na každý mít stejnou hodnotu jako na baterce, tedy něco kolem 12 V dle stavu baterie. Pokud použiješ žárovku bude jen svítit a pokud jen drátek , měl by hodně zajiskřit. pokud budou všechny v pořádku , změř jestli jde proud do těch fajfek, přehoď kontakt na - pól a ať ti někdo pustí klíček , v tu chvíli kdy svítí kontrolka žhavení měř napětí atd. Ahojda :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

inak cakas nez ti ta kontrolka zhavenia zhasne, ze... :twisted:
niekedy je lepsie pockat po zhaveni aj 15 sec a potom natocit.

inak skus popozerat v starych temach, su tu toho tony o startovani... :?
Land Rover Discovery 2
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

no mne to blbo startovalo aj ked bolo teplo a chyba bola v startery proste nemal take otacky a vyskakoval ked tocil ale uz som to tu pisal a od vymeny startera no problem :wink: zatial
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Ropáka nemám ale co tak baterka je OK ? Nejlíp vyzkoušet přez startovací kabely . Když přestal točit startér tak bych to na tu baterku hádal.
vesmir
Začínající diskutér

Příspěvek od vesmir »

Blbost, dejte si to do richtiku. Předevčírem jsme měli -22. Nikam jsem nepotřeboval jet, jenom jsem si to šel zkusit - 10s žhavení, 1. píst přes horní úvrať a pak už jenom ševelila. Zato Forďas se trápil aspoň minutu a těch sazí, to by bursík nepochválil :P
Miky

Příspěvek od Miky »

vyzkousel jsem zhavicky podle navodu co napsal Vaclav a jsou OK, jinak mi pomohlo co radil RAV9, nestartovat hned po zhaveni, ale chvili pockat, pri -15C to nepomohlo, ale pri -5C uz jo. Jeste vyzkousim aditiva a tankovat u Shellky i kdyz si myslim ze Aralka ma taky kvalitni paliva a je to asi zbytecne.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

spíš bych se věnoval tomu proudu....aspoň 90tka baterka s přes 800A a v mrazech už taky nemusí dávat nic...a pak to stojí za prd.Jinak to může být i neseřízenejma vstřikama a čerpadlo zasraný, s tou řepkou v naftě se nelze divit.To je průser i citlivých filtrů. Co ji dávaj mámhorší starty aj já a že mě to chytalo vždy excelentně!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

Miky píše:vyzkousel jsem zhavicky podle navodu co napsal Vaclav a jsou OK, jinak mi pomohlo co radil RAV9, nestartovat hned po zhaveni, ale chvili pockat, pri -15C to nepomohlo, ale pri -5C uz jo. Jeste vyzkousim aditiva a tankovat u Shellky i kdyz si myslim ze Aralka ma taky kvalitni paliva a je to asi zbytecne.
ja som skusal v sobotu rano pri -12 a nic ... poobede uz pri -8.5 chytila po cca 10 sek :shock: prebehol som to,aby sa zohrial motor a rano pri -13 zase nic ... vecer opat len -9 a uz chytila :lol: ..ale aj tak sla na nabijacku (ukazovala od 50 do 70 % kapacity)... teraz chyta do 10 sek, ale aj v noci bolo iba -5, takze pockam si na poriadny mraz :idea:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Mirda

Příspěvek od Mirda »

Mám Frontu 2,5 tds třetí zimu a vždy startovala OK. Letos jak začlo bejt pod mínus 10 tak jsem jí tejral nejmíň čtvrt hodiny než naskočila. Šel jsem nejprve po žhavičkách, všechny venku krásně svítily. Změřil jsem jestli jde vůbec do nich proud a také OK. Vyměnil jsem palivovej filtr a furt nic. To že padá nafta jsem vyloučil páč ve vytápěné garáži naskočila ihned. Na závěr jsem do nádrže nalil STP Water Remover a bylo po problému. Aditiva jsem vždy ignoroval, protože jsem si myslel, že když tankuju jen u SHELLky tak na sračky nenarazím.............
exFrontera A - 2,5 TDS´98
2006-2015
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“