anketa: proc mit predni ram

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.

proc jste si dali predni ochranny ram (pripadne i zadni, nebo naslapy}>> hlavna motivace

kvuli bezpecnosti-vetsi pocit odolnosti pri celni srazke s autem
9
19%
kvuli ochrane kastle {zverina a pod}
16
34%
jako pekny doplnek offroad vozidla pro krasu a efekt
7
15%
kvuli umisteni navijaku a jinych veci
5
11%
na odstraseni nepritele na ceste a v krizovatce
7
15%
jine
3
6%

Celkem hlasů: 47

vlado007
Extra diskutér

Re: anketa: proc mit predni ram

Příspěvek od vlado007 »

Presne tak. Bratranec zil pol roka v bahrajne, a hovoril ze tam je lepsie ked niekoho zrazite aby to neprezil kvoli odskodnemu. Ked prezije tak mu do konca zivota musite platit tolko kolko si zaziada. Ked neprezije, je stanovena cistka ktoru vyplatite a je pokoj. A to vazne tam tak funguje :mrgreen:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

vlado007 píše:Presne tak. Bratranec zil pol roka v bahrajne, a hovoril ze tam je lepsie ked niekoho zrazite aby to neprezil kvoli odskodnemu. Ked prezije tak mu do konca zivota musite platit tolko kolko si zaziada. Ked neprezije, je stanovena cistka ktoru vyplatite a je pokoj. A to vazne tam tak funguje :mrgreen:
v čechách je to taky tak, když se na výletě skoro utopí neposednej harant,kterej určitě dělal jen to, co mu učitelky nakázaly, musí obec zrušit svuj rozpočet na x let dopředu, aby to měla vůbec z čeho uplatit. nejsem cinik, jen mám pocit, že jednou tady dojde taky k tomu, že přes chodce bude lepší ještě dvakrát couvnout a pak rodině přispět na věnce, než ho za jeho blbost ještě zachraňovat a pak mu do smrti platit.... soudy přisuzujou poškozeným neadekvátní částky
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

mam to hlavně kvůli parkování a chodcům :mrgreen: :lol:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

Janeš Petr píše: v čechách je to taky tak, když se na výletě skoro utopí neposednej harant,kterej určitě dělal jen to, co mu učitelky nakázaly, musí obec zrušit svuj rozpočet na x let dopředu, aby to měla vůbec z čeho uplatit. nejsem cinik, jen mám pocit, že jednou tady dojde taky k tomu, že přes chodce bude lepší ještě dvakrát couvnout a pak rodině přispět na věnce, než ho za jeho blbost ještě zachraňovat a pak mu do smrti platit.... soudy přisuzujou poškozeným neadekvátní částky
a proto je dulezite vedet dobre couvat :lol:
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

tiez pridam skusenost, mal som koliziu s motorkou a efekt bol nasledovny:
1. hrazda sa utrhla (B-cko ma gumovu z PU a vystuzenu nejakym laminatom)
2. pri naraze (viac menej bocny, do sikma, 50km/hod) pohltila asi 75% energie narazu (hovorime o motorke = 200kg)
3. skody: potrhane klipy z masky, puknute jedno svetlo a smerovka a narazena kapota, tot vse, motorka: prasknuta kapota, chladic a sem tam trochu odreta
verdikt - usetrila mi veela penazi :mrgreen:

keby bola zo silnejsich kovovych trubiek nestalo by sa asi nic (ale iba mne :grin: ), motorka by bola asi kaput a vodic by nemal nohy a ja by som skoncil v base :evil:
A preto moje stanovisko je mat ram/hrazdu ale ked tak original, ktory presiel skuskami vyrobcu a je spravne dimenzovany. Samo ak jazdim 90% po lese tak by som si tam dal aj pancier 8)
Land Rover Discovery 2
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

RAV9 píše:tiez pridam skusenost, mal som koliziu s motorkou a efekt bol nasledovny:
1. hrazda sa utrhla (B-cko ma gumovu z PU a vystuzenu nejakym laminatom)
2. pri naraze (viac menej bocny, do sikma, 50km/hod) pohltila asi 75% energie narazu (hovorime o motorke = 200kg)
3. skody: potrhane klipy z masky, puknute jedno svetlo a smerovka a narazena kapota, tot vse, motorka: prasknuta kapota, chladic a sem tam trochu odreta
verdikt - usetrila mi veela penazi :mrgreen:

keby bola zo silnejsich kovovych trubiek nestalo by sa asi nic (ale iba mne :grin: ), motorka by bola asi kaput a vodic by nemal nohy a ja by som skoncil v base :evil:
A preto moje stanovisko je mat ram/hrazdu ale ked tak original, ktory presiel skuskami vyrobcu a je spravne dimenzovany. Samo ak jazdim 90% po lese tak by som si tam dal aj pancier 8)
kdybys měl pevnostnák tak ti jenom odře barvu a odrazí se :mrgreen:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

otazka je ci je lepsie sediet v base alebo lezat na JIS/ARO dozivotne, pripadne vyhravat maratony na vozicku. ja budem radsej sediet v tanku s pocitom ze raz mozno budem sediet v base zato ze som zrazil netankistu ale debila. riziko sa da rozumne predvidat. debilov sa ale predvidat neda.
mam 1 sen ....vidiet celnu zrazku z 250m vzdialenosti, nazivo, pripadne celnu zrazku osobaku so sneznym pluhom.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

:?: :roll:
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

cemu nerozumis kolego?
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tomu tvýmu snu.
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sherpa »

ty jsi nikdy nechtel videt celni srazku? ja uz jsem tolik krat myslel ze k ni dojde, kdyz ten debil obehaval vsecko a vsude i v zakazech .....a furt mu protijedouci pribrzdili a pustili ho....i kamiony....a takovy kamion s tim nema problem.....40 tun proti 2 tunam....skoda brzdit...no ale zatim jsme nemel stesti. musi to bejt moc zajimava podivana.
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

já ji zažil s betonovým překladem asi kolem 50 km/h 8) bomba to byla slušná :mrgreen:
BMW 530D E39
Tatra 148 cas32-hasičáák
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

sherpa píše:ty jsi nikdy nechtel videt celni srazku? ja uz jsem tolik krat myslel ze k ni dojde, kdyz ten debil obehaval vsecko a vsude i v zakazech .....a furt mu protijedouci pribrzdili a pustili ho....i kamiony....a takovy kamion s tim nema problem.....40 tun proti 2 tunam....skoda brzdit...no ale zatim jsme nemel stesti. musi to bejt moc zajimava podivana.
Ver mi kamos ze toto keby ze vidis tak tyzdem sa klepes a nezaspis. :wink: Mam skusenosti. Chodil som na vyjazdy na nehody. Aj tomu najvecsiemu nepriatelovy by som taketo zle neprial
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Jan Sekanina píše:Tomu tvýmu snu.
taky jsem ho nějak nepochopil. není o co stát. jezdím 18 let a mrtvol už jsem viděl po silnicích dost.a hodně zblízka. nevím, proč mám tu smůlu k těm bouračkám přijíždět mezi prvníma pěti autama. se sněžným pluhem jsem měl možnost havarovat osobně. na vojně při mazáckém kolečku kolem autoparku jsem si nezvedl plouh a nabral jsem v 50km/h takovou tu zpomalovací železniční kolejnici, co byla zabetonovaná do silnice... rána obrovská,já byl připlesklej na vokně, plouh na sračku a na erťáku utrženej motor ze silentbloků.
Janeš Petr
Moderátor

vlado007 píše: Ver mi kamos ze toto keby ze vidis tak tyzdem sa klepes a nezaspis. :wink: Mam skusenosti. Chodil som na vyjazdy na nehody. Aj tomu najvecsiemu nepriatelovy by som taketo zle neprial
je to tak. obrázek tavícího-se hořícího lidského sádla na po bouračce zaklíněném spolujezdci zustává před očima na furt...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“