Bohužel, pane doktore. Tento fígl pomocí kapilárního (či spojité nádoby?) jevu mě nenapadl. Ono to poteče dolů, pak kousek nahoru a pak dolů do převodovky. No, to by šlo. Tk to někdo zkuste, já to cintal po kouskách.
Bc. Daniel Pýcha píše:Bohužel, pane doktore. Tento fígl pomocí kapilárního (či spojité nádoby?) jevu mě nenapadl. Ono to poteče dolů, pak kousek nahoru a pak dolů do převodovky. No, to by šlo. Tk to někdo zkuste, já to cintal po kouskách.
Výzkoušeno už dlouhou dobu, ale je lepší stříkačka o velkém objemu a nebo pet láhev která se dá mačkat aby jsi to tam mohl tlačit, jelikož pokud to necháš téci samospádem tak ti to zabere půl dne.
Když sem si před 1,5rokem pořídil fronteru tak sem zašel do prodejny opel a nakoupil oleje. řek sem typ auta a oni mi donesly balení oleje. Teprve teď se chystám na výměnu v převodovce a taky zkoumám co mám vlastně za olej. Na nálepce je: Getriebeoil,Transmission oil,GM B24 9001 32/03,moc víc tam neni a odkazujou na manuál podle čísla. Je to dost tekutý a trochu fialový.Je to v pořádku?
Dobrý,tak teď jsem si přečet ve starším příspěvku že je to olej pod katalogovim číslem 1940768 a šmukovi ho doporučili do převodovky,tak to tam asi naleju. Jen se mi zdá dost řídkej a divně fialovej. Ale aspoň tam dobře poteče tou vaší metodou hadice-flaška. Taky sem koukal že výpustní šroub není v nejnižšim místě převodovky,níž je výstup pro přední kardan. To znamená že mi tam zůstane trochu starýho oleje?
Transmission je anglicky řazení, GM B24 pak bude specifikace oleje podle koncernu General Motors. Já bych se toho nebál, teda pokud Ti to nějakej vtipálek během toho 1,5 roku nevyměnil.