Demontáž vstřikovačů u motoru 2,5TDS
-
George 3D
- Začínající diskutér
Demontáž vstřikovačů u motoru 2,5TDS
V pátek mi konečně dorazila náhradní hlava, tak jsem se dnes pustil do opravy mojí Frontery. Bohužel, nejsem schopen odmontovat ze staré hlavy vstřikovač abych ho mohl použít v nové (teda taky starší, ale snad funkční) hlavě. Zkoušel jsem to trubkovým klíčem 28, na který jsem nasadil tyčku od goly a na ni pak dal trubku dlouhou asi 1,5 metu. Jedinej výsledek byl, že jsem ožvejkl hranu na vstřikovači ale ani jsem s ním nehnul. Existuje nějakej fígl jak to rozebrat? Pokud ne, tak jsem samozřejmě připravenej vstřikovač osvobodit za pomocí rozbrusky, ale to bych použil jen jako krajní řešení.
Naposledy upravil(a) George 3D dne 16 pro 2008 08:31, celkem upraveno 1 x.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Deontáž vstřikovače na 2,5 TDS
to jsou normální od Bosche ? tak ty jsou na 27čku klíč, proto jsi to 28čkou ožvejkal. asi to někdo dorval jak magor. posaď hlavu zpátky na motor, ať můžeš pořádně zabrat a zkus to znovu.jestli je to stejně hlava na vyhození, zkus jí kolem přihřát. až to budeš montovat zpatky do nové hlavy, utahni je momenťákem jen na kolik kg/m maj bejt, ať tu hlavu hned nezkurvíš. ona sice snese o něco víc, o proti hliníkové, kterou roztrhneš ale je to škoda namáhat
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
George 3D
- Začínající diskutér
Já tam mám určitě rozměr 28. Měl jsem i klíč 27, ale nepasoval tam a i šuplerou jsem naměřil 28. Hlavu bych rád zachránil, ale na druhou stranu je pro mě cenější vstřikovač a hlavně potřebuju jezdit. Nevím jak to s tím hliníkem myslíš, ale ta hlava je hliníková. Přiznám se že utahování bych dělal jen tak od ruky, tak trochu jako u svíček. Bohužel na to nebudu mít ořech, takže to stejně momenťákem neudělám.
- Janeš Petr
- Moderátor
ořech si uděláš. navař normální oříšek na ten trubkovej a máš to. jestli je hlava hliníková, fakt dej bacha. můžu ti mrknout, kolik se to má utahovat, jestli to někde najdu
-
George 3D
- Začínající diskutér
Jestli se mi koukneš po tom momentu, tak to budeš moc hodnej. To navaření je dobrej nápad, ale mám ještě jeden problém. Jedná se o první válec a tam je na vstřikovači drát, kterej se mi nepodařilo sundat, takže ho musím protahovat tím trubkovým klíčem i s konektorem. Spekuloval jsem nad tím jak to sundat, ale na nic jsem nepřišel. Mám trochu strach abych tomu vstřikovači neublížil.
- Janeš Petr
- Moderátor
tak já mám data jen do roku 95. klasickej vstřik na omegu 2,5 TD se utahuje na 70Nm ( u 2,3 td taky ) takže se tu radši ještě poptej, jestli to neví někdo z lidí, co to spravujou přesně
- farmář
- Moderátor
vzhledem k měděnejm podložkám vstřiku, který bys měl dát nový,se po dotažení lehce už jen trošku dovrzne.To sinová měď dosedne.Pro lepší sed ji můžeš vyžíhat aby změkla. Ale nebývá to zcela nutné. Jen dej novou stará už zdeformovaná je, jamtojde natvrdo bez možnosti dosednutí přidotažení.Snad jsem to řekl srozumitelně, mne zrovna v hlavě straší ekologické valence a faktory.V po je zkouška. 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
JARDA1
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
vstřiky na 70Nm,zato hlava to je alchymie!
2.3td dobrá volba,33Maxis,CB a věčná žízeň
- Janeš Petr
- Moderátor
to s tebou souhlasím. zlatý utahování na moment. takle máš pocit, že z těch šroubů za chvíli poteče voda, jak je přemáhášJARDA1 píše:vstřiky na 70Nm,zato hlava to je alchymie!
-
Lukáš
Na de-montáž vstřiků se používá speciální trubkový ořech s výřezem pro protažení drátu. Ten drát je neoddělitelnou součástí vstřikovače. Je od snímače polohy jehly. Ten se používá pro kontrolu nastavení předvstřiku. Bez snímače motor sice pojede, ale bude mít omezený výkon.
Jen pro informaci, jaký je těsnění pod hlavama? Na Jeepech bylo pod každou hlavou samostatné. V replice lze sehnat plechové celoplošné (je lepší než čtyři samostatná). Při jeho použití je potřeba zbrousit boční opěrné desky na výšku hlav. Všechny hlavy musí být stejně vysoké. Max. rozdíl výšky dvou sousedních hlav je 0,2 mm.
Jen pro informaci, jaký je těsnění pod hlavama? Na Jeepech bylo pod každou hlavou samostatné. V replice lze sehnat plechové celoplošné (je lepší než čtyři samostatná). Při jeho použití je potřeba zbrousit boční opěrné desky na výšku hlav. Všechny hlavy musí být stejně vysoké. Max. rozdíl výšky dvou sousedních hlav je 0,2 mm.
-
George 3D
- Začínající diskutér
Re: Demontáž vstřikovače na 2,5 TDS
Lukáš:
Ten speciální nástrčkáč jsem zahlídl na nějakým webu a docela bych do něj šel, ale prodávají ho akorát v sadě za cca 1000 Kč
Bohužel se mi nedaří sehnat ani samostatnej trubkovej klíč číslo 28, 27 je poměrně dobře sehnatelnej, ale ta 28 ne
To plechový těsnění pod všechny hlavy jsem tam měl a popravdě mi nepřipadá tak dobrý. Možná je v pohodě při montáži všech hlav najednou, ale když se mění jenom jedna a s ní i těsnění, tak je to děsnej opruz z něj odříznout jen tu nepotřebnou část. Já to odřezával a odbrušoval modelářskou bruskou asi 3 hodiny. Navíc mi to těsnění připadá dost nepoddajný, takže při sebemenších nerovnostech vznikají netěsnosti. Taky tu tuším někdo psal že je náchylnější na prorezivění/proleptání od chladící kapaliny.
ALL:
Abych vás taky poinformoval jak jsem dopadl při zápase já versus vstřikovač, tak jsem vyhrál já, ovšem za cenu oběti na straně hlavy, kterou jsem musel rozřezat. Ten vstřikovač nešel ven ani pomocí páky cca 1,5metru. Bohužel se zdá že jsem mu asi trochu ublížil, protože po sestavení mi motor jede na 3 válce, takže ten vstřik zkusím poslat na kontrolu. Zároveň zkusím vyměnit žhaviče jestli to nemůže bejt nima. Měl jsem podezření na vyskočený tyčky zdvihátek ventilů, ale ty jsou v pořádku a na svým místě.
Ten speciální nástrčkáč jsem zahlídl na nějakým webu a docela bych do něj šel, ale prodávají ho akorát v sadě za cca 1000 Kč
To plechový těsnění pod všechny hlavy jsem tam měl a popravdě mi nepřipadá tak dobrý. Možná je v pohodě při montáži všech hlav najednou, ale když se mění jenom jedna a s ní i těsnění, tak je to děsnej opruz z něj odříznout jen tu nepotřebnou část. Já to odřezával a odbrušoval modelářskou bruskou asi 3 hodiny. Navíc mi to těsnění připadá dost nepoddajný, takže při sebemenších nerovnostech vznikají netěsnosti. Taky tu tuším někdo psal že je náchylnější na prorezivění/proleptání od chladící kapaliny.
ALL:
Abych vás taky poinformoval jak jsem dopadl při zápase já versus vstřikovač, tak jsem vyhrál já, ovšem za cenu oběti na straně hlavy, kterou jsem musel rozřezat. Ten vstřikovač nešel ven ani pomocí páky cca 1,5metru. Bohužel se zdá že jsem mu asi trochu ublížil, protože po sestavení mi motor jede na 3 válce, takže ten vstřik zkusím poslat na kontrolu. Zároveň zkusím vyměnit žhaviče jestli to nemůže bejt nima. Měl jsem podezření na vyskočený tyčky zdvihátek ventilů, ale ty jsou v pořádku a na svým místě.
- farmář
- Moderátor
tak už jsi zralej zajet do Fubika u silnice v rodvínově, chlapík jménem...mmnt...SKůpa, 723541885, dobrej a levnej a přetěsnil mi i Zexela.Jinde ti tvrděj že rotační čerpadlo neodzkoušej on jo, v poho.
Nemám rád páky, používám vzduchovou povolovací pistoli. Nářadí kupuji u Kostky v Jarošově. Má leccos.
Ten vstřik je myslím si schodný s Omegou, řekni si Kosekovi.Má leccos,ale pokud je obal dobrej, kup radši novou trysku.
Nemám rád páky, používám vzduchovou povolovací pistoli. Nářadí kupuji u Kostky v Jarošově. Má leccos.
Ten vstřik je myslím si schodný s Omegou, řekni si Kosekovi.Má leccos,ale pokud je obal dobrej, kup radši novou trysku.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
žhavičky nemaj s chodem na tři válce nic společného, maximálně tak pár vteřin po startuGeorge 3D píše:Lukáš:
.... protože po sestavení mi motor jede na 3 válce, takže ten vstřik zkusím poslat na kontrolu. Zároveň zkusím vyměnit žhaviče jestli to nemůže bejt nima. Měl jsem podezření na vyskočený tyčky zdvihátek ventilů, ale ty jsou v pořádku a na svým místě.
-
Lukáš
HLAVY
Dělat těsnění jen pod jednou hlavou je zbytečná práce. Povolením hlavových šroubů si uvolníš i hlavy, který nesundáváš. Opětným dotažením už nedosáhneš stoprocentní těsnosti. Nový těsnění se bude deformovat jinak než starý pod nedemontovanou hlavou. Chrysler předepisuje vždy demontáž všech hlav, řekl bych že ví proč. Stejné pravidlo platí pro výměnu hlav. Když nové hlavy, tak všechny.