zapojení rádia ( ACC )

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
kaktus79

zapojení rádia ( ACC )

Příspěvek od kaktus79 »

Zdravim vas vsetkych offroadaci!!!
Mam nasledovny "problem" s elektrikou.
Vzdy ked vytiahnem kluc zo zapalovania, tak mi radio s CD uplne strati pamat na rozhlasove stanice a CD mi nehra od poslednej skladby, ale zacina hrat odznovu. Tak isto, ked auto stoji a je vytiahnuty kluc zo zapalovania, tak mi nenabija mobil cez auto-nabijacku. Vo fabii mi nabija. Neviem, ci to nebude alarmom, lebo vzdy ked otvorim auto, tak musim vlozit kluc do zapalovania a otocit ho na kontrolky, prebliknu vystrazne svetla a mozem ho vytiahnut, alebo startovat. V opacnom pripade sa spusti alarm. Dik za radu :P
Brytt cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Brytt cz »

Tak závada s rádiem může mít dv příčiny:
a) buď máš špatně zapojené rádio
b) nejde ti přívod na paměť. (pojistka nebo vadný kabel)

Zapalovač jde u frontery vždy až po zapnutí klíčku do první polohy.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Dakujem za odpoved,
skontrolujem teraz cez vikend radio. :D
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

na radio musis mit privedene trvale 12V na drat ktery je na pamet myslim ze je zluty .Asi to mas zapojene za klicek.Co se tyka alarmu tak to zalezi od toho jaky je to typ:-)
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Alarm, bohuzial nevedeli vyriesit ani v Opli, skusim to radio, po vikende napisem ako :D
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak jeste vyrvatř ten alarm co tam je a dat tam nejakej jinej :-)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Alarm i rádio

Příspěvek od Nimrod »

Rádio bude mít pravděpodobně přehozeny piny. Již párkrát jsme to řešili. Co se týká standartně zásuvky zapalovače tak ta je odpojena po vyjmutí klíčku standartně. Alarm bych tam nechal. Pouze bych se poohlednul po jeho seřízení a nastavení. Nejčastěji tam bývyl AVITAL CHampion MARK II a nebo III.
frontik

Příspěvek od frontik »

jo presne tak radio ma spatne zapojeny kabel na stalych 12v ktere slouzi jen pro pamet radia.
a ta zasuvka funguje jen s klickem pokud ji chces jinat tak si ji musis prepojit v el skrini.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Zdravim vas vsetkych po predlzenom vikende na Slovensku.
Pozrel som sa na radio, vymenil som poistku-resp. som ju trochu posunul vyssie zadu, skontroloval kable a vycistil som priestor pre radio. Vysledok: radio ma pamat, je to O.K. , akurat v kuse bezi aj ked je kluc mimo zapalovania, vypne sa vtedy, ked ko vypnem tlacitkom OFF, lebo vyberiem predny panel, tkaze je to O.K.
Co sa tyka alarmu, je to len vec zvyku :D
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“