SVIETI Kontrolka MOTORU 2.2tdi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
PeterSO
Diskuzní Nováček

SVIETI Kontrolka MOTORU 2.2tdi

Příspěvek od PeterSO »

Zdravim vas opat mam neaky problem z nicoho nic my dnes zacala svietit nepravidelne kontrolka motora, vsimol som si ze ked idem neakou konstantnou rychlostou tak niekedy po kratsom inokedy zas po dlhsom case sa rozsvieti kontrolka ale ked trox pridam tak zahasne alebo niekedy sa rozsvieti aj ked motor bezi neaky cas naprazdno, a inokedy zase nie. Mal uz niekto z vas tento problem? v neakom prispevku tu na fore som sa docital ze by to mohla byt prasknuta hadicka na nasavani turba ci nieco take.
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
sherpa
Super diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: SVIETI Kontrolka MOTORU

Příspěvek od sherpa »

anebo zacinajici bazen v motoru, odesle veskere tesneni v motoru a jine fajnoty, zalezi jakej mas motor :wink:
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ale favorit ani Š120 žádnou kontrolku nemá :shock: nebo máš jinej vůz ?
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Pardon zabudol som napisat Je to fronteraB 2001 2,2 tdi 16V,
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

Muze to byt cokoliv, treba vaha vzduchu. To chce diagnostiku ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

mne sa to jeden cas robilo tiez, dal som totiz v servise menit spojku... to ze su to kokoti som ale nezistil vcas :evil:

prejavovalo sa to tak, ze asi po minute volnobehu alebo ked som ubral otacky motora mi to zacalo svietit. pohybal som sem tam s nejakymi hadicami a uz to dalej nerobilo 8)
tipujem to ze mas niekde nejaku hadicu trochu uvolnenu alebo nieco take, mozno podtlak alebo prepady etc etc., myslim ze takych tem tu je inak dost.
Land Rover Discovery 2
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Mě to dělal EGR ventil, byla zpuchřelá hadička podtlaku, stačilo ji jen o 1 centimetr na každém konci zkrátit a dalo to pokoj. Jo a rovnou ho vyčisti, když to budeš už dělat. Je to tu už popsané sekce D motory EGR ventil.
PS: kdyby to nebylo ono zkus tu diagnostiku. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Tak vas zdravim bol som na diagnostike tak to neukazalo ziadnu xybu ale chlapik v servise my povedal ze to mvoze byt z blbej nafty cos asi bude pravda lebo som dochodil do rezervy nadrz a natankoval som 20L shel V power diesel a pridal aditiv do nafty a kontrolka sa uz rozsvieti len veelmi malo skoro vobec tak uvidim ci to prestane lebo som zaznamenal ze ked sa kontrolka rozsvietila takmotor mal zrazu nizzsi tach tak uvidim, Dufam ze to nebude nieco s TURBOM to by asi nebolo dobre ze?
radek89
Diskuzní Nováček

Kontrolka 2.2dti

Příspěvek od radek89 »

Zdavím, mám problém u frontery 2.2dti že při dosažení rychlosti cca 100km/h se rožne kontrolka a už nezhasne dokud nezdechnu motor...a nebo kdyz dám třeba 3jku a jedu tak do 3500ot/min tak se take rozne.. rozne se prostě okolo těch 3500 a pak už nezhasne.. hadičky podtlaku jsou nové,nová váha vzduchu, vím že nejlépe to připojit na diagnostiku,ale to je u me frontery problem..pač ve 3
servisech jim to nešlo..jen v oplu tak se ptám než to dám do oplu.. mám podezření že by to mohlo dělat to čidlo tlaku na sacím potrubí,protože když jsem ho vydělal bylo obaleno sajrajtem .. mohlo by to dělat to čidlo ?
Opel Frontera B Long 2.2dti 16V r.v2000 ,LIMITED,černa metal. černe okna ,kůže,CB
vlado007
Extra diskutér

Re: Kontrolka 2.2dti

Příspěvek od vlado007 »

Mohlo, a takisto to moze robit dalsich X veci. Takze radsej to daj na tu dianostiku nez zacnes rozoberat, cistit a kupovat veci. :wink:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Dave136
Diskuzní Nováček

Re: Kontrolka 2.2dti

Příspěvek od Dave136 »

Vlado má pravdu může to být vše možné. Diagnostika motoru u Froni není problém - funguje i s univerz. diagnostikama.

P.S. Může to být i EGR ventil(což bych se nedivil). Nebo výřivé klapky.
Frontera B, 2.2 Dti
radek89
Diskuzní Nováček

Re: SVIETI Kontrolka MOTORU 2.2tdi

Příspěvek od radek89 »

erg ventil mám nefunkční. Má asi prasklou membranu,protože se mi prez nej strácel pod tlak.U vyfuku mam zaslepenou cestu vyfuku k erg ventilu a hadicku co vede do erg ventilu mám zablendovanou.Je mozné že jednotka pozna ze je ta hadička zablendovana?
Opel Frontera B Long 2.2dti 16V r.v2000 ,LIMITED,černa metal. černe okna ,kůže,CB
radek89
Diskuzní Nováček

Re: SVIETI Kontrolka MOTORU 2.2tdi

Příspěvek od radek89 »

Tak byl jsem na diagnostice v oplu a řekli mi že je zavada ovládání turba..,ale všechny hadičky jsou vyměněné ventilek od podtlaku jsem vyměnil..táhlo na tom turbu se při přidání plynu hejbe..auto jede ale cítím že nemá takovej výkon..
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“